Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Eğer sorun burun ucu kıkırdaklarının yapısal olarak deri örtüsünü taşıyamayacak düzeyde zayıf olması ise burun ucu kıkırdakları “strut” adını verdiğimiz kıkırdak destek greftleri ile güçlendirilmelidir. Eğer kıkırdaklar uzun kaldı ise kısaltılmalıdır.
Ameliyat sonrası dokuların gerginliğinin, sertliğinin yeterli olmamasından kaynaklanan burun ucunun yer değiştirmesi söz konusudur. Burun ucu bu yüzden düşer. Bu, herkeste olan bir durum değildir. Aslında sanıldığından çok daha az görülür.
Burun ucunun ameliyattan sonra yıllar içinde mutlaka biraz düştüğüne dikkati çeken Doç. Dr. Soylu, şöyle devam etti: Her hekim kullandığı tekniğe bağlı olarak genellikle ameliyatta burun ucunu hedeflenenden biraz daha kalkık yapar ki, iyileşme sürecindeki bu düşme, normal pozisyonda sonlansın.
Yumuşak doku supratip deformitesi olarak adlandırdığımız bu durum kendiliğinden düzelebilmektedir ve düzelme süresi bazı hastalarda 2 yılı bulabilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemek gerekir.
İlgili 40 soru bulundu
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Burun ucu şişliği yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir. Burun şişliği biraz ameliyatın nasıl yapıldığına da bağlıdır. Açık yapılan ameliyatların iyileşme süreci kapalı yapılan ameliyatlara göre daha uzun sürmektedir. Ameliyattan sonraki birkaç hafta çok önemlidir.
Evet, bu mümkündür. Burun ucu düşmesi olarak bilinen durum, rinoplasti cerrahisinden sonra burun ucunun burun sırtı seviyesinden biraz daha aşağıya konumlanmasıdır. Çok aşağıya kaymış bir burun ucu estetik açıdan istenmeyen bir görünüme sebebiyet verecektir.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz. Ameliyattan 1 gün sonra bile rahatlıkla eğilebilirsiniz.
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
Burun estetiği sırasında iyi planlanmış ve destekleri iyi yapılmış bir ucu düşmeyecektir. Hastanın öne eğilmesi, ayakkabı bağlaması burun ucunu düşürmez. Hastanın yatış pozisyonuna bağlı olarak burun ucu düşmez. Ameliyattan 3 ay sonra kullanılan gözlüklerden burun ucu düşmez.
İnce derili kişilerde iyileşme süreci yaklaşık 1 yıl olmaktadır. Kalın derili kişilerde ise iyileşme süreci yaklaşık 1.5-2 yıl olmaktadır. İyileşme sürecinin tamamlanması ile burun şeklinin son hali ortaya çıkmış olur.
İdeal burunda, burun ucu ile üst dudak arasında 90 derecelik bir açı bulunması gerekmektedir. Burun ucu düştüğünde bu açı küçülerek 90 derecenin altına düşmektedir. Burun ucunun üst dudağa yaklaşmasıyla sonuçlanan bu durum düşmenin fazla olduğu durumlarda gözle görülür seviyeye gelmektedir.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Burun ucu sertliği ameliyattan sonra ortalama olarak 3-6 ay arasında değişebilse de tamamen geçmesi bazı durumlarda 1 yıla kadar sürebilir.
Ancak öne eğilince burun düşmez. yine 1 ay sonra yan yatmak burnun bir tarafa eğilmesine sebep olmaz. Eğer burun düşecekse düşer ve yine eğilecek ise eğilir.
Burun ameliyatı olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu burun yapısına alınan travmalardır. Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmaz. Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilir.
Burun ucunun düşmesi tamamen burnun doğal yapısından kaynaklanır ve burun ameliyatı sonrasında da düşebilir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Gülerken burun ucunda düşme gibi bir risk bulunmuyor.
Burun estetiği ameliyatından sonra burun ucunda kalkıklık ve şişlik oluşması sık rastlanan bir durumdur. Fakat, bu durum hastanın anatomik yapısına ve cerrahi tekniklere bağlı olarak değişiklik gösterir. Burun ucundaki kalkıklık genellikle 1 ile 3 ay içinde azalmaya başlar, ancak tamamen düzelmesi daha uzun sürebilir.
Burun estetiği başarılı şekilde uygulanmışsa şekli bozulmayacaktır. Kişi, estetik ile yeniden tasarlanan burnunu, aynı şekilde uzun seneler kullanabilir. Özellikle eğer 12-15 ay (cilt yapısına göre değişir) süre geçmiş ise ve her şey yolunda ise ilerleyen yıllarda burunda değişiklik söz konusu olmayacaktır.
Burun ameliyatı sonrasında burnun iç katmanları arasında bir iyileşme dokusu (skar) oluşur. Bu doku ilk başta serttir ve dokuda çekintilere, özellikle burun kanatları arasında minör asimetrilere sebep olabilir. Skar dokusu 9-12 ay içinde oldukça incelir ve yumuşar.
Ancak müdahale ne olursa olsun (burun küçültme hariç) burun küçülmez. Hastalar bazı durumlarda küçülme yanılgılarına kapılabilir. Örneğin burun ameliyatı olduktan sonra ödemin gözle görülür oranı bir ay içerisinde son bulacaktır. Lakin küçük bir kısmının da geçmesi için ikinci ayını tamamlaması gereklidir.
Bu operasyon sonrası gerçekleşen ödemin, azalmasına ve lenf dolaşımını hızlanmasına yardımcı olması adına burun masajı önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri