Her iki cinste de nasal büyüme ergenlik döneminde başlar. Kızlarda yine daha erken erkeklerde daha geç dönemde burunun büyümesi durur. Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır.
Ancak müdahale ne olursa olsun (burun küçültme hariç) burun küçülmez. Hastalar bazı durumlarda küçülme yanılgılarına kapılabilir. Örneğin burun ameliyatı olduktan sonra ödemin gözle görülür oranı bir ay içerisinde son bulacaktır. Lakin küçük bir kısmının da geçmesi için ikinci ayını tamamlaması gereklidir.
Bazı kişilerde bu gelişim süreci 17 yaşında tamamlanırken, bazılarında 24 yaşında tamamlanmaktadır. Bunun yanı sıra doğumsal anomalisi olan kişilerde ya da burunda kaybı olan travmatik hastalarda daha erken yaşlarda burun estetik ameliyatı uygulanabilir.
Bir burnun genel olarak boyutunu %20-25'ten daha fazla küçültmek mümkün değildir. Çünkü burnun kemik ve kıkırdak yapısını küçültürken üzerindeki cilt yapısını küçültemediğimiz için bu cilt yeni oluşacak olan burnun yapısına büyük gelmemelidir.
Burun şekil bozukluklarının en sık sebebi, burun gelişmesindeki en önemli faktörlerden biri olan ergenliktir. Çocukken çok güzel olan burunlar, kafa kemikleri ve kıkırdakların gelişmesi ile eğilme, kemer oluşması ya da çeşitli asimetriler gibi bir çok sorunla karşımıza çıkabilmektedirler.
İlgili 21 soru bulundu
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
Her iki cinste de nasal büyüme ergenlik döneminde başlar. Kızlarda yine daha erken erkeklerde daha geç dönemde burunun büyümesi durur. Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır.
Tıp biliminde etkisi kanıtlanmış herhangi bir burun küçültücü masaj yoktur.
Kilo Değişiminin Yüze Etkisi
Kemik, kıkırdak ve deriden oluşur. Dolayısıyla kilo vermenin veya kilo almanın buruna veya burun ameliyatının sonuçlarına doğrudan bir etkisi yoktur. Başka bir deyişle, yağ dokusu bose'u etkilemez. Bununla birlikte, kilo verdiğinizde burun küçülmez veya birkaç kilo verdiğinizde büyüyemez.
Kilo verdiğimizde burun bölgesinde çok önemli bir değişiklik olmaz.
“Yaşla birlikte tüm doku ve organlarda olduğu gibi burunda da bazı değişikler olur. Burun uzar, ucu düşer, genişler, delikleri büyür. Bu değişikliğe çoğu zaman burun fonksiyonlarında bozulma da eşlik eder.Nefes alma kötüleşebilir.
Uzun burun küçültme işlemi yine rinoplastinin konusu olarak bilinmektedir. Bu prosedür, boyutunu ve şeklini değiştirmek için burnun kemiğini ve kıkırdağını yeniden şekillendirmeyi amaçlar ve yine KBB uzmanı tarafından yapılır. Genel anestezi altında yapılan ameliyat, bir ila üç saat içerisinde tamamlanabilir.
Burun estetiği operasyonlarını gerçekleştiren uzman hekimler, kişilerin gelişim süreçleri ile riske girmemek ve emin olmak için çoğu zaman zorunlu haller dışında minimum 17 yaşında olan bireylerin, burun estetiklerini gerçekleştirmektedir.
En iyi şekilde bakılması ve iyileşme sürecine çok dikkat edilmesi sayesinde burun estetik ameliyatından sonra 1 sene içerisinde toparlanır. Yani en son görüntünün net bir şekilde anlaşılabilmesi için 1 yıl cevabını vermek doğru olacaktır. 6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür.
Bu durum, kişinin deri yapısına ve uygulanacak tekniğe göre değişkenlik göstermektedir. Eğer burun ince derili bir yapıda ise; 2-3 aylık bir süreç içerisinde yüzde 95 oranında burun, hızlı bir şekilde yerine oturmaktadır. Ancak kalın derili bir burun yapınız var ise, bu süreç 1 yıla kadar uzamaktadır.
Estetik açıdan oldukça rahatsız edici seviyelerde olabilir. Ancak kemerli burunlar egzersizlerle düzeltilememektedir. Hiçbir egzersiz kemerli burunu ya da herhangi bir burun problemini ortadan kaldıramaz, görünümü iyileştiremez.
Burnu küçük gösterme makyajı için kontür uygularken, burun kemiğine açık renkte bir concealer ya da kontür pudrası ile ince bir hat çekmeli, burnunun ucuna da küçük bir dokunuş yapmalısın. Koyu renk kontür ürününü ise burun kenarlarına ve burnunun ucunu çevreleyen küçük üçgen bölgeye uygulaman yeterli.
Yüzden Kilo Verince Burun Küçülür Mü? Yukarıda da bahsettiğim gibi burunun yapısı gereği daha çok yağdan yoksun olduğu için yüzden kilo verseniz dahi aman aman bir değişim olmaz ve küçülmez.
Ameliyatsız burun kemeri görünümünü düzeltmek için hyarülonik asit ihtiva eden geçici dolgu işlemi ya da kök hücre enjeksiyonu içeren kalıcı dolgu uygulaması yapılabilir. Üstelik bu işlem acısız ve ağrısız olarak gerçekleştiriliyor.
Cerrahi olmayan rinoplasti, büyük bir burnun boyutunu küçültemezken, simetri oluşturma veya kontur düzensizliklerinin düzeltilmesi, aslında burun yüzünde daha küçük görünmesini sağlayabilir. Cerrahi olmayan rinoplasti aşağıdakiler için faydalı olabilir: Çevreleyen dokuyu doldurarak yumru görünümünü azaltmak.
Burun sırtındaki kemer, burunun üst kısmında genellikle orta bölgede ve alınla burun arasında bulunan kemik ve kıkırdak yapının fazla çıkıntı yapması sonucu oluşur. Bu durum, burunun profiline bakıldığında belirgin bir yükseklik şeklinde görünmesine neden olur.
Burun Daraltma Egzersizi:
Bir elinizin iki parmağı ile burnunuzu ortadan sabitleyin. Diğer elin bir parmağı ile burun ucunu geriye doğru itin. Ağzınız kapalı iken yutkunuyormuş gibi hareketler yapın. Günlük 20 – 30 kez tekrarlamanız yeterli.
İskandinav halklarında kemerli burun
Ripley gibi Batılı antropologlar, kemerli burnun Nordik, Cermen, Kelt, Norman, Frank, ve Anglo-Sakson halklarının karakteristik özelliği olduğunu yazmıştır.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir.
Kemerli burun yapısı fiziki olarak dış görünüş bazında kişiyi olumsuz etkiler ve ciddi nefes alma problemlerine sebebiyet verebilir. Bu yapı ile meydana gelen hava yolundaki tıkanıklık hali kişinin rahat ve doğru nefes almasına engel olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri