Diyanet'in kitabında, estetik operasyonları için "Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır” denildi.
Bunlar estetik tedavi kapsamına girmektedir. Dinimiz açısından bunda hiçbir sakınca yoktur.
Burunda kemik olduğundan rahat nefes alınamıyordur ve doktor ameliyat olunmasını söylüyorsa işte bu durumda burun estetiği ameliyatı caizdir.
Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslâm dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır.
c) Tedavi amaçlı yapılmış olması, d) Ameliyatın bir hile veya aldatma amacıyla ya da karşı cinse benzeme kastıyla yapılmamış olması şartlarıyla caizdir. Ayrıca estetik cerrahi doktorunun da yukarıdaki şartları taşıyan durumlarda estetik ameliyat yapmasında bir sakınca yoktur.
İlgili 41 soru bulundu
Burunda et oluşması halinde bunu aldırmak da caizdir.
Yani estetik ameliyat ve vücuttaki değişiklikler önemli bir kusur ve arızayı gidermek niyeti ile değil de, güzelleşme kasdıyla yapılırsa haram olur; bir zararı ve çirkinliği gidermek niyetiyle normal hale getirmek için yapılırsa caiz olur.
Diyanet'in kitabında, estetik operasyonları için "Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır” denildi.
Bu naslardan hareketle fıkıhçılar vücuda uygulanacak kına, boya ve sürme gibi kalıcı olmayanların dışındaki ameliyelerin estetik maksatla yapılanlarını, Allah`ın yaratışına (Fıtrata) müdahele saymış ve haram olduğunu söylemişlerdir. Zira hadisteki "güzellik için" kaydı bunu gösterir.
İster Devlet Hastanesinde olun ister Özel Hastanelerde olun, estetik amaçlı yapılan operasyonlar hiçbir sigorta kapsamına dahil edilmez. Estetik amacıyla burun ameliyatı olacak kişide, Devlet kişinin sağlığı için gerekli bir ameliyat olmadığından kişinin masraflarını karşılamamaktadır.
Diğer yandan burun kemiği ameliyatı yapılırken aynı zamanda burun estetiği yaptırmak da mümkün olur.
Buna göre, doğuştan veya sonradan göğüslerinde anormallik bulunan bir kadının sağlığına zarar vermeyecekse tıbben uygun görülen tedavi yöntemleriyle göğüslerini düzelttirmesi caizdir.
Burun estetiği operasyonlarını gerçekleştiren uzman hekimler, kişilerin gelişim süreçleri ile riske girmemek ve emin olmak için çoğu zaman zorunlu haller dışında minimum 17 yaşında olan bireylerin, burun estetiklerini gerçekleştirmektedir.
Kemerli burun yapısı fiziki olarak dış görünüş bazında kişiyi olumsuz etkiler ve ciddi nefes alma problemlerine sebebiyet verebilir. Bu yapı ile meydana gelen hava yolundaki tıkanıklık hali kişinin rahat ve doğru nefes almasına engel olur.
Burunda çıkan kemerler neredeyse her zaman düzelir. Özetle; burun estetiğinde sizi üzen tüm sorunlar aylar geçtikçe kaybolur.
Kemerli Burun Egzersizle Düzeltilemez
Bu yöntemde kemerli burna dolgu maddeleri (Hyaluronik asit ya da yağ enjeksiyonu gibi) enjekte işlemi gerçekleştirilir. Bu maddeler kalıcı olamamaktadır. Sadece geçici çözüm imkanı tanırlar.
Ancak ortalama olarak 30.000 TL ile 40.000 TL arasında ücret çıkmaktadır. İstanbul burun estetiği ücretleri hastanın isteklerine bağlı olarak ve burnun ihtiyaçlarına yönelik olarak belirlenebilir. Ancak ortalama olarak 30.000 TL ile 40.000 TL arasında ücret çıkmaktadır.
Genel olarak; kanama, enfeksiyon ve anestezi etkileri burun ameliyatı operasyonlarında da söz konusudur. Bu konuların yanı sıra: burun tıkanıklığı, kabuklanma, kuruluk, ciltte his azalması, sertlik, renk değişimi, şişlik, ağrı, nedbe oluşumu ve doğal görünüm dışı riskler söz konusudur.
Diş dolgusu yaptırmak, kaplatmak veya dişe tel taktırmak abdest ve gusle engel olur mu? Bu işlemler cünüp veya âdetli iken yapılabilir mi? Tedavi amacıyla diş dolgusu yaptırmak veya kaplatmak caizdir. Dolgu, kaplama, tel taktırma, implant yaptırma veya sabit protez, abdest ve guslün sıhhatine engel olmaz.
Burun deliklerinin içindeki kanallar arasında yer alan ince duvar yapısının (nazal septum) bir yöne doğru yer değiştirmesi septum deviasyonu, burun kıkırdak eğriliği ya da burun kemiği eğriliği olarak bilinir. Septum, burun boşluğu (nazal kavite) ayrımını sağlayan kemik ve kıkırdak yapılı bir oluşumdur.
Operasyon sonrası sümkürmek kanamaya neden olabilir.
Kemerli burun nasıl düzeltilebilir? Rinoplasti olarak da bilinen burun estetiği ameliyatı ile düzeltilebilir. Burun estetiği, burunun şeklini, boyutunu ve oranlarını düzelterek istenmeyen kemeri düzeltmek için yapılan bir cerrahi müdahaledir.
Dinimizde asıl olan, meşru şart ve imkanlarda insanın mutlu olmasıdır. Bu sebepten zaruretten dolayı veya psikolojik olarak bir değişime ihtiyaç duyuluyorsa estetik ameliyat yaptırılabilir, caizdir."
Bu sebeple adayların vücudunun herhangi bir yerinde iz bulunmaması şartı ile yapılan tedaviler, operasyonlar başvurularda herhangi bir engel neden olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri