Cihazı temiz ve kuru bir şekilde kullanın. Makineyi doğru açıyla burun deliklerinize yerleştirin. Dikkatlice ve nazikçe cihazı hareket ettirerek tüyleri alın. Kullanım sonrası cihazı temizleyin ve muhafaza edin.
Cihazı açın ve kesici üniteyi burnunuzun içine yerleştirin. Düzeltme başlığını burun deliklerinize çok fazla (yaklaşık 5 mm/12 mm) sokmayın. Düzeltme başlığını burun deliklerinden içeri ve dışarı doğru hareket ettirin. Tüyleri daha kısa bir uzunlukta kesmek için sert, döner bir hareket uygulayın.
Cımbızla burun kıllarını tek tek yolmak yorucu bir eylemdir, burun kılı makinesi tavsiye edilir. Bunun dışında makas ile burun kıllarını almak nispeten daha az yorucudur. Burun için üretilen şarjlı burun kılı alma makinesi içinde özel makaslar ile bu eylem gerçekleştirilir.
Burun kıllarını cımbız yöntemi ile temizlemek oldukça yanlış ve sakıncalıdır. Bu sebeple burun kıllarının burun kılı makinesi ile alınması en etkili çözümdür. Burun kılı alma makinesi, burnun içinde yer alan kılları kökten almaz. Aksine kısaltır.
Burun kıllarının ağrısız, etkili ve kalıcı epilasyonu için Buz Lazer ideal bir çözümdür. Ortalama 8 seansta burun kıllarından Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulmak mümkündür. Burun içi ve burun üzerindeki kılların ağrısız ve güvenli bir şekilde alınabilmesi için Buz Lazer'den yararlanabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
“Dışardan müdahale ile çekilen burun kılları, burun içerisinde yer alan kılcal damarların çatlamasına ve çoğu zaman ciddi kanamalara neden olur. Burun kıl kökünde yer alan bakterilere kapı açan açık yara, bakterilerin kolayca vücuda girmesine sebep olur.
Görünümünüzü düzeltmek için burun deliği kıllarını cımbızla veya ağdayla almaya kalkabilirsiniz. Ancak uzmanlar bunu yapmamanızı tavsiye ediyor. Uzmanlar, burun deliğindeki kılları almanın aslında fiziksel sağlığınıza zarar verebileceği ve sizi enfeksiyonlara karşı duyarlı hale getirebileceği konusunda uyardılar.
(bk. Zuhaylî, el-Fıkhu'l-İslamî, 1/311). Şafii mezhebine göre, burun kıllarını çekmek mekruhtur. Eğer fazla uzadıysa, -makasla- keserek kısaltmak sünnettir.
Makaslar sayesinde kendi saçınıza dilediğiniz modeli verebilir ve modellerinizi kişiselleştirebilirsiniz. Aynı zamanda kaşlarınızda ya da burnunuzda bulunan istemeyen kıllar ile de rahatlıkla mücadele edebilirsiniz. Makasla burun kılı kesmek oldukça basit bir eylem dizisini gerektirmektedir.
Burun ve kulak içindeki tüyler aynı zamanda sizi kir ve tozlardan koruma görevini görür. Bu yüzden burun ve kulak tüylerinin tamamından kurutlmak istemeyeceğinizden yukarı bölgelerdeki tüyleri kesmeyin. Önerimizi dikkate alarak sadece uzamış tüyleri kısaltın.
Makasla kısaltma, cımbızla koparma ya da kimyasal tüy dökücü kremler ile önüne geçilemeyen kulak kıllarında en etkili ve en güvenli yöntemin Kulak Lazer Epilasyon olduğunu ifade edebiliriz.
Kalıcı bir şekilde koltuk altı kılları nasıl alınır? Eğer koltuk altı temizliği sorununu kalıcı bir şekilde çözmek istiyorsanız keşfetmeniz gereken yöntem IPL'dir. Küçük bir saç kurutucusuna yakın boyutlarda olan IPL cihazı Philips Lumea'yı evinizde güvenle kullanabilir, istenmeyen tüylerle vedalaşabilirsiniz.
Burun içine yapılan uygulama oldukça kısa süreli olacaktır. Özel başlığı ile burun lazer epilasyon uygulamaları konforlu bir şekilde tamamlanır. Burun içi kılları tek tek yapılan atışlarla deri altındaki kıl köklerinin tamamen yakılması hedeflenir. Bu şekilde kıllar yok edilir.
Lazer Epilasyon Uygulama Bölgeleri. Lazer epilasyon işlemi; vücudun hemen her bölgesine uygulanabilmektedir. Göz bölgesine, burun içi kıllara (mukoza ve kılın bir arada bulunması sebebiyle), ben üzerinde bulunan kıllara lazer epilasyon uygulanmaz.
Tıraş sonrası kulak kılı temizleme cihazı ile kulak kenarındaki kıllar, yavaş hareketlerle basit bir şekilde alınır. Kıllarınızı alma işlemini, kulak kanalının içine fazla girmeden halledebilirsiniz.
Memelilerde burundan giren hava filtreden geçer, ısıtılır ve nemlendirilir. Alınan havanın süzülmesi, burun kılları ve mukus sayesinde gerçekleşir.
Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.
Yepyeni bir araştırma ise burun karıştırmanın sağlığa etkisi noktasında ilginç bir sonuca ulaşmış durumda. 2022'de yapılan araştırma burnunu karıştıran bireylerde Alzheimer riskinin artıyor olabileceğini öne sürüyor. Elde edilen sonuç aradaki bağlantının zayıf ama makul bir bağlantı olduğunu göstermekte.
Kulak Kıllarının Görevi; Kulak kıllarımızın da görevi kısmen burun kıllarımızın görevleri ile benzerdir. Hassas bir yapıya sahip olan kulaklarımız, kulak kılları sayesinde belli bir ısıya ulaşırken; kulağımıza girebilecek toz parçaları da kulak kılları sayesinde engellenmiş olur.
Makat bölgesindeki kıl tipi ve yoğunluğu da alexandrite lazer için uygundur. Erkeklerdeki kıl yoğunluğu ve tipi fazladır. Yapılan lazer uygulamaları ile istenmeyen tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olur.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
Burun kılları kiri, tozu, virüsleri, bakterileri ve toksinleri ta ki biz hapşırana, yutkunana ya da burnumuzu sümkürene kadar hapsediyor.
Ağrısız ve güvenli bir şekilde burun içi kılların alınması için buz lazer tercih edilir. Konforlu ve ağrısız bir uygulama olması nedeni ile daha çok tercih edilen buz lazer da özel bir başlık bulunur. Özel yüz ucu ile burun içi kıllar lazer epilasyon uygulamaları yapılabilir.
Burun kıllarından kurtulmak için en sık kullanılan yöntem kulak çubuğuna batırılan ağda yöntemi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri