Tamponlar maksimum 5 gün boyunca burun içinde kalır. Doktorunuzun size biçtiği tamponla geçirilecek gün sayısından sonra sizi hem tamponları çıkarmak hem de son gelişmeleri kontrol etmek için çağıracaktır. Bu süre boyunca tamponlar burnunuzda kalmalı ve onları mümkün olduğunca hareket ettirmemelisiniz.
Burun içindeki silikon tamponlar genellikle 3. veya 4. günde çıkarılır. Silikon tamponun çıkarılması sanıldığının aksine ağrı verici değildir.
Tampon çıktıktan sonra yine sorun olmamasına rağmen yaklaşık 24 saat içinde reaktif bir ödem oluşmasından dolayı burun solunumu azalabilir. Burun açılıncaya ve nefesiniz normale dönünceye kadar, birkaç günden, birkaç haftaya uykunuzda rahatsızlık çekebilirsiniz.
Ameliyat sonrası kanamayı önlemek ve burnun şekline içeriden destek vermek için 2-3 gün tampon uygulanabilir. Ayrıca burnun şeklini muhafaza etmesini sağlayan özel bantlar ve plastik atel 6-8 gün boyunca kullanılabilir.
Bu tamponlar uygulandıktan 2 yada 3 gün sonra kendiliğinden erirler.
İlgili 41 soru bulundu
Burun tamponu çıkarma işlemi çok kısa sürdüğünden, acı hissedilmediğinden ve hemen ardından çok rahat, dolu dolu bir nefes alma gerçekleştiği için de ekstra bir rahatlama olur.
Tamponlar alındıktan sonra ortalama 20 gün kadar burnunuzdan nefes alıp vermede zorlanabilirsiniz. Bu süreçte kesinlikle burnunuzu sümkürmeyiniz. Aksırmak, sümkürmek zorunda kaldığınız durumlarda, her iki burun deliğiniz açık şekilde bunu nazikçe yapın.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Ancak buradaki küçüklük kemik miktarı küçüklüğüdür. Burun kemiği törpülendiği için fazlalık kemik alınmış ve çok daha düzgün – estetik bir burun görüntüsü ortaya çıkartılmış olur. Özetle temelde burun küçültülmez – küçülmez.
Genel olarak burun estetiği ameliyatları sonrası hastanın iyileşme süreci yani toparlanma süresi 6 ayla bir yıl arasında değişmektedir. Burun estetiği ameliyatlarında iyileşme süreçleri her hastada aynı olmamakla beraber ince derili kişilerde iyileşme daha hızlı olmaktadır.
Burun silmekten de kaçınılmalıdır. 🌸Burun temizliği, tamponların çıkmasının ardından. kulak temizleme çöpünü, su ile ıslatarak günde birkaç kez yapılabilir.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Ameliyat sonrasında ödem ve şişliklerin azalması önemlidir. Genellikle 1-3 hafta arasında bu durumlar belirgin derecede düzelir. Bununla birlikte rinoplasti sonrası burun ucu şişliği ve ödemlerin tamamen geçmesi için 3 ile 6 ay arası bir süre gerekebilir. Bu süre zarfında burun şekli daha net hale gelir.
İnce derili kişilerde iyileşme süreci yaklaşık 1 yıl olmaktadır. Kalın derili kişilerde ise iyileşme süreci yaklaşık 1.5-2 yıl olmaktadır. İyileşme sürecinin tamamlanması ile burun şeklinin son hali ortaya çıkmış olur.
İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır. Bu nedenle hastaların burun estetik ameliyatı sonrasında sabırlı olması ve ilk 1 sene çok dikkat etmesi gerekmektedir. Küçük operasyonlar 9. aydan sonra da son görünümüne kavuşabilir.
Bu nedenle burun ameliyatından sonraki ilk 3 hafta o bölgede kan dolaşımını artıran fiziksel aktivitelere izin verilmez. Cinsel aktivite de bu aktivite grubuna girdiği için ameliyat sonrası 3. haftadan önce cinsel ilişki önerilmez.
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
Ameliyatın ilk 1 yılındaki asimetrik görünüm:
İlk 10 günde bu asimetri hastayı çok rahatsız edebilir. Ancak aylar geçtikçe burun iyileşir ve ödemleri iner. Sonuç olarak burun delikleri giderek simetrik bir görünüm alır. Ayla geçtikçe hastalar daha mutlu olur.
Başarısız bir burun estetiği sonrası, aşağıdaki belirtiler ve semptomlar olabilir: Estetik Değişiklikler: Burun şeklinde beklenenden farklı veya hoş olmayan değişiklikler görülebilir. Bu, burun ucu asimetrisi, çökme, burun ucunda veya köprüsünde çıkıntılar veya düzensizlikler gibi sorunları içerebilir.
Burun estetiği sonrası hapşırma ve gülme konusu kadar merak edilen bir diğer husus ise eğilme konusudur. Ameliyattan sonra eğilmenin burunda bozukluk oluşturacağına dair yaygın bir kanı var. Hekimler, Burun ameliyatından sonra eğilmenin herhangi bir zararı olmadığını söylüyor. Yavaşça eğilmek burnunuza zarar vermiyor.
Burun estetiği ameliyatından sonra burun ucunda kalkıklık ve şişlik oluşması sık rastlanan bir durumdur. Fakat, bu durum hastanın anatomik yapısına ve cerrahi tekniklere bağlı olarak değişiklik gösterir. Burun ucundaki kalkıklık genellikle 1 ile 3 ay içinde azalmaya başlar, ancak tamamen düzelmesi daha uzun sürebilir.
Tampon kayması, genellikle tamponun yanlış yerleştirilmesi, erken çıkarılması veya burun içindeki aşırı basınç nedeniyle oluşur. Bu durum, tamponun burun boşluğunda hareket etmesine ve beklenmedik bir şekilde yer değiştirmesine neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri