Bu sebeple burnunuza sarımsak sokmak iyi bir fikir değildir. Burnunuza herhangi bir şey sokmanın zararlı olmasının yanı sıra, sarımsak burnu tahriş edebilecek bir yapıdadır. Burun duvarınıza zarar verebilir, kanamaya sebep olabilir ve hatta burnunuzda sıkışıp kalabilir.
Çünkü sarımsak, içindeki uçucu yağlar nedeniyle burun çevresini hareketlendirerek mukus tabakasından kolayca kurtulmanızı sağlar. Bu sayede burnunuz hızla açılır. Eğer gribal enfeksiyonlar nedeniyle burnunuz tıkandıysa sarımsak çok daha fazla işe yarayacak ve hastalığınızın bir an önce iyileşmesine de destek olacaktır.
Sarımsaklı su Sarımsak, pek çok sorunda olduğu gibi burun tıkanıklığında da etkilidir. Antiviral özelliği olan sarımsak, solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle yaşanan burun tıkanıklığına iyi gelir.
Sarımsak ile sinüzit tedavisi ;
Ayıklanan sarımsakları bir havanda döverek iyice suyunu çıkartmalıyız. Çıkan sarımsak suyunu burun damlalğı ile burnumuza damlatarak iyice çekmeliyiz.
Sinüzit sorunu pek çok kişinin canını sıkan bir durum olduğundan dolayı sinüzite ne iyi gelir sorusu sıkça araştırılmaktadır. Sinüzite iyi gelen yiyecekler şu şekilde sıralanmaktadır: Biberli yemekler. Sarımsak.
İlgili 33 soru bulundu
Sinüslerin tıkanması durumunda temiz su ile hazırlanan tuzlu- karbonatlı sular ve okyanus suları ile burun yıkaması yapılmalıdır. Bu şekilde sinüsler de doğal yollar ile temizlenir.
Eğer sinüsleriniz hala doluysa; baş parmaklarınızla, her iki kaşın ortasına bastırın ve yukarı doğru masaj yapın. Bu masaj esnasında dilinizi damağınızda tutun. Ağız içinden baskı yaparken; parmaklarınız da burnun rahatlamasına yardım edecektir. Sinüslerin boşalması için bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Sarımsaklı su - Sarımsak, pek çok sorunda olduğu gibi burun tıkanıklığında da etkilidir. Antiviral özelliği olan sarımsak, solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle yaşanan burun tıkanıklığına iyi gelir. Domates suyu karışımı Bu karışım burun tıkanıklığına karşı çok etkilidir.
Tuzlu suyu buruna çekmek, bol su içmek, buhar solumak, sıcak kompres uygulamak ve bulunduğunuz ortamda nemlendirici bulundurmak burun tıkanıklığını gidermenin en hızlı yollarıdır. Burun tıkanıklığını geçirmeye yönelik uygulayabileceğiniz yöntemler şunlardır: Buruna tuzlu su çekin. Bulunduğunuz ortamı nemlendirin.
Sarımsak, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Burun akıntısı için birkaç bardak suda üç ya da dört diş kıyılmış sarımsak birkaç dakika kaynatılır. Üzerine biraz şeker eklenir ve karışım günde iki kez içilir. Ayrıca günde üç ya da dört kez küçük bir parça sarımsak çiğnemek de rahatlama sağlar.
- Bol sıvı tüketmek, burun mukozasının nemli kalması adına gereklidir. - Tuzlu su; burun tıkanıklığının açılması adına birebirdir. Evde bir bardak ılık su ile 1 çay kaşığı sofra tuzu koyulup, buruna çekerek burun tıkanıklığından kurtulmak mümkündür.
Sarımsak doğal bir antibiyotik
Sarımsak geleneksel olarak bağırsak problemleri (şişkinlik, fermantasyon süreçleri ve kramp benzeri ağrı durumları) ile soğuk algınlığı ve grip için kullanılmaktadır. Aynı zamanda iyi bir selenyum kaynağıdır.
Antiokidan özelliğe sahiptir. Bahar aylarında ortaya çıkan nezleden korunmak ya da kurtulmak için de sarımsak oldukça etkili bir besindir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve vücut direncini artırır.
Örneğin buruna sirkeli su çekmek doğru değildir. Sirkeli su asidik olduğu için burun mukozasına zarar verir. Burnu yıkamak için 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı yemeklik karbonat konup karıştırılarak buruna çekilebilir."
Sarımsak antimikrobiyal, antiviral olduğu için soğuk algınlığı ve semptomlarını tedavi etmek için antibiyotik özellikler içermektedir. SARIMSAK SOĞUK ALGINLIĞI TEDAVİSİNDE NASIL KULLANILIR? En iyi sonuçlar için, günlük bazda ham, ezilmiş yada pişirilmiş sarımsağı düzenli olarak tüketmeniz gerekiyor.
Antioksidan etkiye sahip sarımsak serbest radikalleri nötr hale getirir, solunum yollarındaki tıkanıklığı azaltır, nefesinizi açar, astım ataklarını önler.
Nefesinizi tutmak beyin yaşama iç güdüsünü dikkate alarak burun deliğinizi temizliyor. Burnunuzu tıkayın ve kafasını çok fazla olmayacak şekilde geriye doğru yaslayın. Rahatsız olacak duruma geldiğinizde parmaklarınızı çekin ve burun tıkanıklığına elveda deyin.
Geniz tıkanıklığı bitkisel çözüm için en çok kullanılan, mentol içeren nane çayıdır. Mentol mukus salgısını yumuşatır ve kolayca atılmasına yardımcı olur. Gün boyunca 2-3 fincan ılık nane çayı içilmesi geniz tıkanıklığı sorununun çözülmesini destekler.
Tuzlu Su ile Burnu ve Boğazı Rahatlatmak
Tuzlu su burun ve boğazda biriken mukusun çözülmesine ve tıkanma hissinin azalmasına yardımcı olur. Grip sırasında oluşabilen burun ve boğaz tıkanıklığına karşı burnu tuzlu su ile yıkamak ve tuzlu su ile gargara yapmak oldukça işe yarar.
Sarımsak, bağışıklık sistemini destekleyebilecek antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip bileşikler içerir. Bu nedenle soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi olabilir. Öksürük, boğaz ağrısı gibi şikayetlere iyi gelebilir ve balgam söktürücü etkisi vardır.
Sarımsak nasıl tüketilmeli? Sarımsağın sağlık üzerindeki etki göstermesi için çiğ olarak tüketilmesi gerektiğini vurgulanan çalışmalar olmasına rağmen pişirilmiş şeklinin, ekstraktı (özü) veya yağlarının da vücut içerisinde etkili olduğunu gösteren çalışmalarda bulunmaktadır.
Araştırmalar, burun deliklerini günde iki kez salin solüsyonu ile yıkamanın (her bir burun deliğinden art arda tuzlu su akıtarak) sinüziti tedavi edip önleyebileceğini göstermiştir. Ayrıca, burun boşluğuna günde birkaç kez tuzlu su püskürtmek tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir.
İbrahim Saraçoğlu, sinüzit şikayeti olan danışanlarına papatyayı tavsiye etmektedir. Sıcak suda papatyayı demleyin ve bi havlu ile başınızı sarıp papatyanın buharını içinize çekin. Çok geçmeden burun tıkanıklığı gidecektir.
Tedavide burun açıcı spreyler ve soğuk algınlığı hapları, alerji hapları ve spreyleri, burun ile sinüs yıkama sıvıları ve spreylerinden faydalanılır. Kronik sinüzitler ise öncelikle ilaç tedavisi ile tedavi edilmeli, fakat dirençli vakalarda ve tekrarlayan durumlarda cerrahi tedavi düşünülmeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri