Siyah nokta sıkmak ve bu yöntemle temizlemeye çalışmak son derece yanlıştır. Zira, sivilce, siyah nokta gibi oluşumların elle sıkılması, cilt yüzeyinde derin çukurlara ve iz kalmasına neden olabilir.
Ancak siyah nokta temizlemeyi kendiniz sıkarak yapmanız tavsiye edilmez. Çünkü siyah noktaları sıktığınız parmaklarınızdaki bakteriler ve yağlar, cildinizi iltihaba ve enfeksiyona açık hale getirebilir. Bunlar da akne izlerine sebep olurken uzun vadede akne tablosunu kötüleştirebilir.
Siyah Nokta Kendi Kendine geçmez. Temizlenmediği müddetçe varlığını koruyan siyah noktalar sürekli kendini yenileme eğilimindedir. Dışarıdan bir etki olmadığı sürece yağ bezelerindeki fazla yağın kir ve ölü deri parçalarıyla birleşmesi haliyle de siyah nokta oluşumu devam eder.
Bunun için 1 tatlı kaşık balı yarım limon suyuna ekleyip siyah noktalara uygulayabilirsiniz. Karbonat maskesi: 1 yemek kaşığı karbonatı az suyla macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve sorunlu bölgeye uygulayıp 10 dakika kadar bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Burundaki siyah noktalar, cilt temiz tutulursa geçer. Düzenli cilt bakımı, siyah nokta için maske, tonik, temizleyici jel ve peeling gibi dermokozmetik ürünler kullanılabilir. Siyah nokta oluşumunu engellemek için düzenli yastık kılıfı değiştirilmeli, yağlı gıdalar tüketilmemeli ve yüzünüzü düzenli yıkamalısınız.
İlgili 44 soru bulundu
Siyah noktalar burun bölgesinde genellikle yağ, ölü deri ve kirlerin birikmesi sonucu oluşur. Hormonlara bağlı olarak vücudun aşırı miktarda yağ üretmesi, hormonal dengeyi bozabilecek stres ve gözeneklerin tıkanmasına sebep olabilecek kozmetik ürünler gibi sebepleri vardır.
Siyah Nokta Sıktıktan Sonra Ne Sürülmeli
Siyah nokta sıkıldıktan sonra antibiyotikli sivilce kremi sürülmesi gerekir. Siyah nokta sıkmak, cildin bir yere çarpması ya da çimdiklemekten farkı yoktur.
Diş macunu maskesinin cildi temizlediği ve sivilcelere iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca siyah noktaların yok olması içinde ideal bir maske çeşididir. Bunun yanında cilde temiz bir görünüm kazandırması açısından da son derece yararlıdır.
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapatılır sorusunun yanıtını en basit haliyle verecek olursak, yıkama, peeling, maske vb. ürünlerle siyah noktalardan arındırılan ciltte doğru tonik ve nemlendirici kullanımıdır.
Cildi nemlendirir ve ciltte meydana gelen kızarıklıkları önler. Su, 1 çay kaşığı yaş maya ve 1 çay kaşığı karbonat kullanılarak hazırlanan karbonat maya maskesi, siyah noktaları ortadan kaldırarak gözeneklerin sıkılaştırılması sağlanır.
Siyah noktaların kendiliğinden geçmesi mümkün değildir.
Tüketilen gıdalar, kirli havaya maruz kalmak ya da kullanılan makyaj ve bakım ürünleri gözenekleri tıkayabilir. Tıkanan gözeneklerdeki kir, havayla temas ettiğinde oksitlenir ve siyaha döner. Bu da siyah nokta oluşumuna neden olur. Siyah nokta, boyun, omuzlar, sırt ve vücudun farklı bölgelerinde görülebilir.
Kızarıklığın bir an önce geçmesi için sadece birkaç kez olmak kaydıyla soğuk kompres uygulanması yardımcı olur. Uygulama yapıldıktan sonra aynı gün doktora danışmadan kozmetik ürün sürülmemeli ve makyaj yapılmamalıdır.
Bunun için öncellikle bir kâsede su ısıtın. Su ısındıktan sonra, yüzünüzü, yanma riski olmayacak ancak buharla da temas edecek mesafeden buhara tutun. Birkaç dakika bekledikten sonra siyah noktalı bölgeye hafifçe baskı uygulayın. Siyah noktaları sıkarken iz kalmaması için pamuk kullanabilirsiniz.
Yüzünüzü ve cilt temizleme fırçasını ıslatın. Fırçanıza uygun miktarda rutin cilt bakımı ürününüzü ekleyin. Yumuşak fırça ile yüzünüzün tüm bölgelerine dairesel hareketlerle 30 saniye masaj yapın ve yüzünüzü durulayın.
İçlerine fazla yağ dolduğunda ise bu gözenekler şişer. İçlerine fazla yağ dolduğunda ise şişerler ve böylece siyah noktalar oluşur.
Sıkılarak çıkarılmış siyah noktaların yerlerinde oluşan boşlukların hızlı bir biçimde kapanması için, düzenli olarak cildinize tonik uygulaması yapmanız önemlidir. Kullanacağınız toniğin mutlaka cilt tipinize uygun olması gerekir. Yüzünüzü ılık su ve sabunla yıkadıktan sonra, tonikle mutlaka temizlemelisiniz.
Evinizde hiçbir yardımcı malzeme yoksa 1 çay kaşığı karbonat ve birkaç damla limon ile gözenekleri kolayca temizleyebilirsiniz. Burun çevresinde biriken gözeneklerin temizlenmesi için bu karışımı burun üzerine dairesel hareketlerle sürün. Ardından bir pamuk yardımıyla karışımı burun üzerinden alın.
Burunda oluşan deliklerin tek tedavisi cerrahidir. Bu cerrahinin başarılı sonuç vermesi deliğin tam kapanmasıdır.
3) Siyah noktaların oluşumunu önler!
Limon hem gözeneklerinizi daha iyi temizleyecek hem de antibakteriyel özelliği ile yeni oluşumları önlemeye yardımcı olacaktır. Evde hazırlayacağınız maskelere limon suyunu ekleyebilirsiniz.
BURUNDAKİ SİYAH NOKTALAR İÇİN DİŞ MACUNU
Diş macununu siyah noktaların olduğu bölgelere elinizle iyice yayarak sürünüz. Ardından diş macununu sürdükten sonra kurumasını bekleyin. Diş macunu kuruduktan sonra cildinizi ılık bir su ile yıkayabilirsiniz.
Siyah maske ciltten soyularak temizlendiği için cildinizdeki tüm siyah noktaları temizlemeye yardımcı olurken, kil maskeleri de içerisinde bulunan kilin peeling ve arındırıcı etkisi ile gözeneklerinizi temizlemeye yardımcı olur.
Doğal siyah nokta maskelerinden biri de vazelin maskesidir. Bu numarayı kullanmak için en iyi zaman duştan hemen sonradır çünkü sudan gelen ısı gözeneklerinizi açmış olacaktır. Tedavi edilmesi gereken etkilenen bölgeye Vazelin uygulayarak başlayın.
Siyah nokta temizleyici aparat kullanılan bölgede eşit bir basınç uygulanır. Ufak ucu burun, geniş ucu da alın ve çene bölgesinde kullanabilirsiniz. Temizlemek istediğiniz noktanın üzerine halkayı getirip, siyah noktayı çevreleyecek şekilde yerleştirdikten sonra ölçülü bir şekilde bastırmanız yeterli olur.
fmri taramaları ayrıca sivilce sıkmaktan hoşlanmaktan ya da nefret etmekten en çok sorumlu olan beyin kısımlarını da ortaya çıkardı; nucleus accumbens ve insular korteks. nucleus accumbens beynin zevk sisteminin bir parçasıdır ve insanların sevmedikleri şeylere verdiği tepkiyi kontrol ettiği görülmüştür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri