Burun eti ameliyatı sonrasında, hastalar genellikle birkaç gün içinde normal faaliyetlerine geri dönebilirler. Ancak, tam iyileşme süreci genellikle 1-2 hafta sürer. Bu süre içinde, hastaların doktorun önerdiği ilaçları kullanmaları, ağır egzersizlerden kaçınmaları ve burun etrafındaki bölgeyi korumaları önemlidir.
Taburcu edildikten sonra hastanın elbette dinlenmesi gerekir. Bu dinlenme süresini yaklaşık 1 hafta olarak söyleyebiliriz.
Burun eti ameliyatı sonrasında alerjik rinit ve benzeri alerjik reaksiyonlara karşı maksimum derecede öneml alınmalıdır. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemi güçlü tutulmalı ve soğuk algınlığı gibi problemlerden korunulmalı; sigara ve benzeri alışkanlıklara son verilmelidir.
Ameliyat sonrası, hasta genellikle ağrı ve şişlik gibi yan etkileri olabilir. Bu yan etkiler, ameliyat sonrası birkaç gün içinde geçerli olabilir. Ameliyat sonrası, hasta burun eti kemiğinin şeklinin tamamen düzgünleşmesini beklemek zorundadır.
Bu nedenle hastalardan bol su içmeleri istenir. Ameliyattan hemen sonra burun içinde dikişler ve tampon bırakılmış olacaktır. Hastadan düzenli pansumana gelmesi istenir. Tampon genellikle 3 gün burunda tutulur.
İlgili 23 soru bulundu
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Radyofrekans ile başarılı sonuç alınan hastalarda alerjik rinit, vazomotor rinit gibi hastalıkların bulunması, hastaların sürekli olarak havanın kuru ve kirli olduğu, sigara dumanlı veya soğuk ortamlarda bulunmaları ya da damar genişletici ilaçlar kullanmaları durumunda alt burun etleri 6 ay - 1 yıl içinde tekrar ...
Ameliyattan 2-3 saat sonra sulu gıdalar ile beslenmeniz başlar ve dolaşmanıza izin verilir. Beslenmede yumuşak gıdalar tercih edilmeli, ilk 1 hafta sert tost, çekirdek, ayva, dürüm gibi dişleri zorlayacak gıdalar yenmemelidir.
Hastalar, burun kemik eğriliği ve burun eti büyümesi ameliyatı sonrasında, normal koşullarda 1-2 haftalık iyileşme sürecinin ardından tıkanıklık sorunundan tamamen kurtulup sağlıklı bir nefese kavuşabilmektedir.
Ameliyat sonrası hastanede yaklaşık 5 saat kadar kalınır. Sabah yapılan operasyonlarda öğleden sonra hasta taburcu edilir. Ameliyattan 1 gün sonra normal günlük yaşantıya dönülür.
Burun eti ameliyatlarında sık tercih edilen yöntem, geniz etinin kazınarak alınmasıdır. Günümüzde pek tercih edilmeyen bir yöntem olarak, geniz etinin kesilerek alınması yöntemi de mevcuttur. Başka bir yöntem olarak, ısı enerjisi verme yoluyla da geniz eti dokusunun alınması mümkündür.
Başı yüksekte tutacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur. Burun ameliyatı sonrası yan yatmak burun ve göz kapakları arasındaki bölgede şişme oluşturur. Burun estetiği sonrası ödem ve şişlik oluşması oldukça normaldir.
Ameliyat sonrası beş gün süreyle hastalara antibiyotik verilir. Burun estetiği ameliyatı sonrasın da çok fazla ağrı sızı olmasa da yine hastalara ağrı kesici haplar tavsiye edilmektedir.
Bademcik ve geniz eti ameliyatı her mevsim yapılabilmektedir ancak yaz aylarında havaların çok sıcak olması nedeniyle çok tercih edilmemektedir. Ameliyat sonrası ağrı nedeniyle çocuğun sıcı alımı kısıtlanabilmektedir. Bu nedenle ilkbahar ve kış ayları ameliyat için daha doğru zamanlardır.
Yatma Şekli
Burun estetiği sonrası ilk iki hafta yüksek yastıkta ve sırt üstü yatmaya özen gösteriniz. Daha sonra yan yatabilirsiniz. Yüz üstü yatmak için 3 ay bekleyiniz.
Burun Estetiği Ameliyatı sonrası operasyonun gerçekleştiği günden sonraki ilk günden itibaren ev içinde hafif ve kısa süreli yürüyüşler yapabilirsiniz. Ancak ev işleriyle hemen uğraşmamanız gerekmektedir. Spor yapmak, tam anlamıyla çalışmaya başlamak için gereken süre ise ameliyattan sonra en az 3 haftadır.
Burun ameliyatından sonra 6 ay içerisinde nefes alma sürecinin işlevsel şekilde devam etmesi gerekir. Burun ameliyatında başarı yalnızca burun şekli değildir. Burnun rahat nefes alması da ameliyatın başarı kıstasıdır.
Tamponlar çıkarıldıktan sonra serum fizyolojik veya okyanus suyu ile fiziksel temizlik yapmaları önerilir. Yağlı pomadlarla da burun içi nemlendirilir. Tampon çıkarmadan once de bu pomadlarla burun delikleri tabanı ve tamponların çevres kan pıhtılarından temizlenir.
Hastanın cilt yapısına göre iyileşme devam ettikçe burun şekli her geçen gün değişerek 1-2 sene sonra nihai şekline ulaşır. İyileşme dönemi ilerledikçe burun şekli de düzelir.
* Aşırı güneş, hamam, sauna, solarium operasyondan sonraki 3 ay boyunca önerilmez. Dilediğiniz zaman ılık banyo yapmakta sakınca yoktur. * 3 ay boyunca burnunuza sert darbeler almaktan kaçınınız.
Burun estetiği sonrasında yatış pozisyonu
Operasyon olunduktan sonra 4 gün boyunca çift yastıkla uyumanız önerilir. Burada önemli olan başın yüksek bir pozisyonda bulunmasıdır. Aynı şekilde sadece uyuyorken değik dinlenme pozisyonunda da çift yastıklı bir şekilde yatılan pozisyonlar önerilmektedir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır. 1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz. İyileşmenize göre değişebilmekle beraber, titanyum çerçeve ve organik cam içeren hafif gözlükleri 1 ay, daha ağır gözlükleri ise 3 ay civarında kullanabilirsiniz.
Geniz eti ameliyatı yapılmadığı durumlarda; kronik sinüzit veya orta kulak iltihabı, yüz ve çenede şekil bozuklukları, diş bozuklukları, ciddi solunum ve hormon bozuklukları ile karşılaşılabilmektedir.
Burun estetiği ameliyatı sonrası yara izi kalır mı? Burun estetik ameliyatlarında kullanılan açık teknik de burun delikleri arasında küçük bir kesi ile açılarak gerçekleştirildiği için, burun estetiği sonrası burnunuzun bu kısımda çok hafif bir iz kalma ihtimali bulunmaktadır.
Konuşma gelişimi, artikülasyon ve dil gelişimi için ise geniz eti bu tip sıkıntılara yol açmaz. Sadece çok büyük olması burun tıkalıymış gibi konuşmaya (h.ponasal) neden olabilir. Seslerin üretimine konuşma bozukluğuna etkisi olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri