Bütünleme Sınav Kaydı yapıp sınava girmezseniz bütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir. Bu durumda final notunuz geçerli olur.
Bütünleme sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilirsiniz. DD ve DC harf notunu alan öğrencilerimizin bütünleme sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır; ancak FF alan öğrencilerimizin ilgili dersten başarılı olabilmesi için bütünleme sınavına girme zorunluluğu bulunmaktadır.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
- Bütünleme Sınavı sonucu oluşacak not ortalamanız sınava girmeden önceki ortalamanızdan daha düşük olabilir. Bu durumda, ne olursa olsun bütünleme sınavı sonucundaki ortalamanız nihai notunuz olacağı için, gireceğiniz bütünleme sınavlarını iyi seçmelisiniz.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Bütten para alınmıyor, yaz okulundan para alınıyor. Çünkü ders veriliyor.
Bütünleme sınavında 100 üzerinden en az 45 puan almak zorunludur. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu notu yerine geçer. Öğrencilerin bütünleme sınavlarından başarılı olabilmeleri için her dersin bütünleme sınavı notunun en az CC harf notu olması zorunludur.
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
Hayır. Bütünleme sınavına sadece harf notu FF, DD ve DC olanlar girebilir.
Ara sınav (vize) için mazeret sınavı yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavının (final) mazereti bütünleme sınavında uygulanır, bütünleme sınavının mazereti yapılmaz.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir.
1 Fakülteye 2013 güz dönemi öncesi giren öğrenciler tek ders sınavı hakkından sınırsız sayıda yararlanırlar. 2 Finalden geçer not alan veya hiç girmeyen öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı da yoktur.
Hemen hemen tüm üniversitelerde final sınavına katılım sağlamazsanız dahi bütünleme sınavına girebilirsiniz. Vizeye girmediğiniz durumlarda da final yada bütünleme sınavlarına girebilirsiniz. Bu sebeple vizesine ve finaline girmediğiniz sınavın bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Hayır. Bütünleme sınavına başarı notu E, F1, D1 ve D2 olan öğrenciler girebilir. Bunun dışındaki öğrenciler bütünleme sınavına giremezler. Girseler dahi sınavları geçersizdir.
vizeler ve bütünlemeler için para ödenmez.
Bütünleme sınavından alınan puan, dönem sonu sınav puanı yerine geçer. Bütünleme sınavına giren öğrencinin başarı notu, dersin bağıl değerlendirilmesindeki harf-not aralıkları aynen kullanılarak hesaplanır ve transkriptine işlenir.
Yani, bütünlemeye giren öğrencinin bütünleme sınav sonucu esastır. Bütünleme sınavına giren öğrencinin bütünlemede aldığı not final notundan yüksek de olsa düşük de olsa, bütünleme notu geçerli olur. Bütünleme sınavına girmiş bir öğrencinin hiçbir koşulda bütünleme sınav notu iptal edilemez.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
DD ve DC notu ilgili dersin koşullu olarak başarıldığını (geçildiğini) gösterir. Öğrenci mezuniyet aşamasına geldiğinde AGNO'su 2.00 veya üzerindeyse başarılı sayılır. Aksi halde bu dersleri tekrar almak zorundadır.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur. 4) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavları sonunda bir dersten başarılı sayılmak için bu şekilde hesaplanan notun en az 60 puan olması gerekir.
Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir. Üniversite öğrencileri için vize sınav sonucunun ortalamaya katkısı %40 olarak kabul edilmektedir. Final sınavının ortalamaya etkisi ise %60 olarak kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri