Hindinin ağırlığı ve fırın tiplerine göre değişiklik gösterebilecek hindi pişirme süresinin; 4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat olduğunu söylemek mümkün. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha katabilirsiniz.
Hazırlanışı Hindi Üst Butlarınzı iri şekilde 6 parçaya bölün. Tencerenize ince doğranmış soğanları sıvı yağ ve parçalanmış etlerinizle 5 dakika kavurun ve 4 bardak su ilave edin haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpüğü alın asgari 50 dakika orta ateşte pişirin.
Hindi etinizin yumuşak olması için zeytinyağı, limon suyu, yoğurt veya sirkeden yardım alabilirsiniz. Hindi etine en çok yakışan baharatlardan olan biberiye ve kekiği de marine sosuna ekleyebilirsiniz.
160 derece ısıtılmış fırında ağırlığı 3-3,5 kg arası hindiler en az 2:30 saat sürede pişerler. Hindinin ağırlığı arttıkça süre artar. Ağırlığı 7 kg ve üzeri olan bütün hindi 160 derece fırında en az 4 saat boyunca pişirilmelidir. Eğer fırın poşeti kullanırsanız; bu süre oldukça azalır.
Düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerine su, tuz, soğan ve sarımsağı ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp önce yüksek ateşte buharı çıkana kadar, sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
İlgili 36 soru bulundu
Bir limonu ikiye bölelim hindinin her tarafını limonla ovalım çiğ kokusunu alsın. Sonra sosu her tarafına sürelim . 200 dereceli fırında yaklaşık bir saat kadar kızarana kadar pişirelim ,yanına iç pilavla beraber sıcak sıcak servis edelim.
Fırına atmadan önce hindinizi önce derin bir tencerede haşlayıp suyunu yine çorba ya da pilav gibi tariflerde de kullanabilirsiniz. Haşlanmış hindi fırında daha kısa sürede pişecektir.
Hindi Pişirme Termometresi
Hindi pişirirken mutlaka et termometresi kullanın. Hindinin ısısını ölçmek için en kalın tarafına batırın ve termometre 165 dereceyi gösterdiğinde hindiyi fırından çıkarın. Asla plastik termometre kullanmayın!
Bütün haldeki hindi ya da tavuğunuzun üzerine ovarak tereyağı sürmek bu işin sırlarından biri. Özellikle iç kısmına ve deri kısmına ovarak süreceğiniz tereyağı lezzetine lezzet katacaktır ve fırında nar gibi kızarmasına neden olacaktır.
Her kilo başına 30 dakikalık bir pişirme süresi vermeniz ideal olacaktır. Buna göre, 3 kiloluk bir hindinin yaklaşık 1,5 saat kadar pişmesi gerekir. Pişme süresinin yanı sıra, fırın ısısının da önemi büyük elbette. Eğer fırın torbası ya da alüminyum folyo kullanmayacaksanız, fırın ısı ayarınız en fazla 160 olmalı.
Hindinin ağırlığı ve fırın tiplerine göre değişiklik gösterebilecek hindi pişirme süresinin; 4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat olduğunu söylemek mümkün. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha katabilirsiniz.
Etinizin yumuşak olmasını istiyorsanız önemli bir diğer nokta marinasyon sosunun asit dengesi. Özellikle limon suyu, sirke veya yoğurt bu aşamada işinize yarayacak. Sirkeden yana endişeniz olmasın kokusu uçup gidecektir.
Gıda zehirlenmelerinin önemli bir kısmını dolapta saklanan besinler oluşturuyor. Pişmiş hindi, bir kez soğutulduktan sonra iki gün içinde tüketilmelidir.
Hindi etinin yararları arasında kansızlığa iyi gelmesi ve kan basıncını düzenlemesi de sayılabilir. Yüksek protein ve düşük yağ oranı hindi etini diyet listelerinin ve kilo verme programlarının favori yiyeceği yapar. Spor yapanlar ise kas kütlesinin desteklenmesi için hindi etini özellikle tercih eder.
Fırınınızı 220 dereceye gelen kadar ısıtın. Hindiyi fırına atın ve ilk yarım saat 220 derecede pişirin. Daha sonra fırın ayarını 170 dereceye düşürün ve hindiniz kaç kilo ise çarpı 40 dakika pişirin. Not: Örneğin 6 kilo hindi için 6*40 dakika = 240 dakika fırında kalması gerekecektir.
Hindimiz eğer iç pilavsız olarak pişmişse, hindinin yanına iç pilav hazırlayabilir ve hindiyi bu iç pilav ile birlikte servis edebiliriz. İç pilav dışında hindinin yanında patates kızartması, çeşitli salatalar (çoban salata, kaşık salatası, akdeniz salatası gibi) ve çeşitli sebze garnitürleri ikram edilebilir.
Çırıkka, sağlıklı hindinin doğal beslenmesi gerektiğini belirterek, “Kanatlarının altında derinin sarı renk olması lazım. Derinin altındaki sarılık hindinin yağlı olduğunu göstergesidir. Kanat altında sarı renk hindinin iyi beslendiğinin gösterir. Sağlıklı hindinin tüyleri pırıl pırıl olmalı” dedi.
Bu yüzden kıyma alındıktan sonra buzdolabında 1 -2 günden fazla bekletilmemelidir, keza sakatatlarda.Parça etlerse buzdolabında(çiğ biftek,bonfile, pirzola,kuşbaşı gibi ) 3-4gün bekletilebilir.Çiğ tavuk ve hindi eti de buzdolabında 1-2 gün tutulabilir,piştikten sonraysa 3-4 gün saklanabilir.
Az Pişmiş Hindi Pişirmek
Fırına soğuk veya yarı soğuk bir hindi koyduğunuzdan, yeniden pişiriyormuşsunuz gibi görünüyor, ancak hindinin pişirilmesi ve yemek için güvenli olması için daha fazla pişirilmesi gerekiyor.
Hindi etinin tadı tavuk etine göre daha yoğundur. “Hindi eti alerji yapar mı?” sorusunun yanıtı kişilerin bünyesine göre değişir. Hindi eti yemek bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. “Hindi eti haram mı?” sorusunun yanıtı da haram değildir şeklinde yanıtlanır.
Hindiyi, hiçbir yeri açık kalmayacak şekilde bu karışımla kaplayın. 175 derece fırında yaklaşık 3 saat kadar pişirin. Piştikten sonra tuzları kırarak servis yapın. Şeften ipuçları Hindinin tuzda pişirilmesiyle hedeflenen, özellikle suyunun ve taze kokulu otların aromasının hindiye geçmesidir.
Soğanları dörde kesip düdüklü tencerenin zeminine koyup üzerine hindi etini yerleştiriyoruz. Kolay pişmesi için hindinin kalın olan bölümlerini keselim. Yarım çay bardağı kadar su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. 45 dakika ile 1 saat arasında pişiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri