Bazıları kaşıntı yaparken bazıları da çok terletir. Ancak viskoz kumaş seni üzen kumaşlardan biri değildir. Sağlıklı mı diye düşünüyorsan sana şöyle ifade edelim: Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür.
Viskon, pamuktan çok daha yüksek olan nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca viskon renklerin daha parlak görünmesini sağlar. Viskon Kumaş Sağlıklı Mıdır? Kesinlikle sağlıklıdır; çünkü yukarıda da belirttiğimiz üzere ham maddesi kayın ağacıdır, ve bu doğal bir liftir.
Viskon kumaş kesinlikle terletme yapmaz ve cildin rahat nefes alıp vermesini sağlar. Terleme problemini tamamen ortadan kaldırır. Doğal ve sağlıklı bir ürün olduğu için ve cilt ile uyumu sayesinde kullanımı sırasında asla rahatsızlık vermez.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
İlgili 30 soru bulundu
Çok yönlü bir kumaş olarak bilinen viskoz kumaş, kayın ağacından elde edilen ince ipliklerle örülmektedir. Nefes alabilen bir kumaş olduğu için vücudunu rahat ettirir. Delikleri çok sıkıdır. Bu nedenle iç gösterme özelliği yoktur.
VİSKON KUMAŞ YAZLIK MI KIŞLIK MI? Viskon kumaşlar hafif yapıdadır. Viskon kumaşlar terletmeyen yapıda olduğu için yaz mevsimlerinde daha çok tercih edilmektedir.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Viskon, yapay olarak üretilen tüm tipler arasında en doğal elyaf olarak kabul edilir . Dokumaların karmaşıklığına ve ipliklerin viskonun kalınlığına bağlı olarak, özellikleri bakımından yün, keten, pamuk veya ipeğe çok benzeyen çeşitli kumaşlar elde edilir.
Viskon kumaş yazın giyilir mi gibi sorular da sorulmaktadır. Terletmez özelliğine bağlı olarak viskon kumaşların yaz aylarında rahatlıkla giyilebilmesi mümkündür. Rahat ve hava alan giysiler viskon kumaş ve dikiş makinesi kullanılarak dikilebilir.
Viskon Kumaş
Viskon polyester içermez doğal bir tekstil maddesidir, kayın ağacından elde edilir, pamukdan daha hafif ve tiril tiril bir yapısı vardır, dokumasında kullanılan iplik 0 viskondur. Polyester kumaşlar gibi alerji yapmaz, yakmaz, terletmez.
Viskon bir çeşit suni ipek. İlk olarak yapay ipek olarak bilinen 19. yüzyılın sonlarında “rayon” terimi 1924'te yürürlüğe girmiştir. “Viskon” adı bu elyafın üretilme şeklinden türetilmiştir; hem suni ipek hem de selofan yapmak için kullanılan viskoz bir organik sıvı.
Viskon kumaşlar, hoş, zarif ve rahattır. elyafın narin ve düzgün eğirme özelliğinden dolayı üründe yumuşak bir tuşe elde edilmektedir. Giyimi rahat, rahatsızlık vermeyen, kaygan ve ten ile uyumludur. bu yüzden giyimi rahat ve kolaydır.
Viskon kumaşların üretiminde kostik, soda, amonyak, sülfirik asit gibi zararlı kimyasallar kullanıldığından tercih edilmemelidir. Sağlıklı kumaşlar organik liflerden üretilmiş kumaşlardır. Alerji yapma potansiyelleri düşüktür.
KETEN. Keten gömlek ve ceketler yazın terletmediği ve koku yapmadığı için tercih edilebilecek kumaş türlerindendir. Çabuk kırıştığı için, pantolon ve etek yerine gömlek tercih etmek kullanım açısından daha rahattır.
Tesettür ve dış giyim ürünlerin sıkça kullanılan mira kumaş türü iç göstermez özelliğe sahiptir. Bu ve birkaç özelliğiyle de öne çıkan bir kumaştır. Yapısıyla atlas kumaş türüne benzetilebilmektedir.
Kumaş çeşitleri içinde ipek kumaşlar, dünyanın en pahalı kumaşları arasındadır. Bu lüks kumaş ipekböceğinin kozasındaki liflerin dokunmasıyla elde edilir.
Kalitesiz kumaş nasıl anlaşılır? Elde sıkıştırdıktan sonra doğal kırışıklık dışında kağıt gibi keskin çizgiler şeklinde hızlı buruşan, esnedikten sonra eski şeklini almayan veya yüzeyinde renk farklılıkları olan kumaş kalitesiz kumaştır.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Tekstilde kullanılan viskoz, selülozun bambuda çözülmesi ve ardından lifler oluşturmak için ekstrüde edilmesi ile elde edilen suni ipekdir. Bambu doğal bir liftir (polyester gibi popüler sentetiklerin aksine), yetiştirilmesi sera gazlarında azalmayı da sağlar.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
Dikkatli kullanılırsa ve talimatlara uygun yıkanırsa herhangi bir çekme yapmaz ve deformasyona uğramaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri