Göz altında oluşan şişlikler ya da morluklara da kısa süreli uygulamalı, ardından kaldırmalı ve bir süre cildinizi dinlendirdikten sonra yeniden uygulamalısınız. Cildinizi, özellikle de göz altı gibi hassas noktaları uzun süre aşırı soğuğa maruz bırakmamalısınız. Buzu cildinize asla doğrudan sürmemelisiniz.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
Soğuk kompres uygulamak.
Soğuk kompres, şişkinliği azaltmaya ve genişlemiş kan damarlarını daraltmaya yardımcı olabilir. Böylece göz altındaki şişkin görünüm azalır ve koyu halkaların belirginliği azalabilir. Bu amaçla temiz havluya birkaç buz küpü sarılıp ve gözlere uygulanabilir.
4- Göz altı torbalarına iyi geliyor
Yüzün yorgun görünmesine neden olan göz altı torbalarından kurtulmak için buz küplerini dairesel hareketlerle gözlerinizin iç köşesinden kaşlarınıza doğru hareket ettirin. İşlemi küpler eriyene kadar yapın.
Darbe sebebiyle oluşan yaralanmalarda, göze 5-10 dakika arasında soğuk kompres uygulaması yapılır. Ancak buzun cilde direkt olarak dokunmaması gerekiyor. Bunun yerine buz ile göz arasında bir kumaş kullanılarak uygulanması ve en kısa sürede göz doktoruna başvurulması gerekiyor.
İlgili 45 soru bulundu
Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
Buzu Yüze Sürmek Cildi Anında Canlandırır!
Yorgun ya da uykulu olduğunuz zamanlarda cildinizin daha canlı ve aydınlık görünmesi için yüzünüze buz uygulayabilirsiniz. Her cilt tipi için uygun olan buz maskesini siz de kolayca hazırlayabilirsiniz.
Uygulanan en eski güzellik yöntemlerinden biri olan olan buz ciltte kan akışını hızlandırarak derinin daha gergin ve sıkı görünmesini sağlar. Eğer pratik ve etkili bir yöntem istiyorsanız Hem göz altı şişliklerini engellemek hem de göz kapaklarını toparlamak için ihtiyacınız olan tek şey bir parça buz küpü!
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Cildi gençleştirir.6-Günde iki kez buz kalıpları ile cilde masaj yapmak cilde tazelik ve canlılık kazandırır.7-Buz, doğal tonik olarak kullanılabilir. Büyük gözenekler, siyah nokta veya sivilce gibi cilt problemlerinin çözümünde etkilidir.
Dudaklara geçici bir süre ile buz kompresi uygulamak dudak bölgesinin daha kırmızı bir renk almasını sağlar ve dolgun hale getirir. Dudaklara iki dakika süre ile uygulanacak buz kompresi doğal dudak dolgunlaştırma için hızlı sonuç verir.
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir. Kırışık görünümlü alanları soğuğun etkisiyle gererek cildine daha gergin, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Gözenekler üzerinde şok etkisi yaratan buz, genişleyen gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Buzluktan çıkarılan buzu herhangi bir şey yapmadan direk olarak sıkılaşmasını istediğiniz bölgede gezdirebilirsiniz.
Buz terapisini 12 gün boyunca günde bir kez uygulayabilirsiniz. Yurt dışında yapılan araştırmalar, soğuğun yağ yakmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur. Aynı zamanda soğuk; kan dolaşımını hızlandırır ve vücuttan toksinlerin atılımını hızlandırır.
Soğuk su, kan dolaşımını iyileştirdiği için saç derisinin de sağlığını olumlu yönde etkilemekte. Böylece saçların uzaması da hızlanmış olur fakat eksilerinden bahsedecek olursak soğuk suyun saç hacmini azalttığını söyleyebiliriz.
Spor yaralanmaları: Buz kompres, burkulma, çekişme ve kas spazmlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Yaralanma bölgesine uygulandığında, kan damarları daralır ve şişlik ve ağrı azalır. Hücre harabiyetine engel olur. Özellikle ayak bileği burkulmaları gibi durumlarda sık kullanılır.
Bunun bize faydası ise şöyle olur: Soğutucu buz başlık deriye temas edince hem acıyı azaltır hem de lazer ışınlarının cildi yakması engellenir. FDA tarafından onaylanan bu lazerle kadınların en önemli problemlerinden biri olan istenmeyen tüyler ve kıllanmalar zahmetsizce giderilir.
Göz kapağı sarkması yaşayan bir kişi ameliyat olmaktan çekiniyor olabilir. Ancak bu durum yalnızca ameliyatla düzeltilebilir. Öncelikle doktorunuzla görüşmeli ve ameliyat konusunda derin bilgi almalısınız. Böylece var olan ameliyat korkunuzun önüne geçebilirsiniz.
Göz kapağı kaslarındaki sinirlerin herhangi bir nedenle doğuştan hasarlı olması ya da hasar görmesi, göz kapaklarında ki şişkinlik, yaşlılık ile birlikte deri ve kas zayıflaması, katarakt gibi göz için geçirilen ameliyatlar ya da tümör göz kapağı düşüklüğünün en önemli nedenleridir.
Soğuk kompres: Ağrının geçmesi için soğuk kompres uygulamak faydalı olabilmektedir. Islak bir bez ya da buz torbası başa konulduğunda baş ağrısı geçebilmektedir.
Yüze Buz Nasıl Uygulanır? Buz küplerini cilde doğrudan uygulamak tahrişe neden olabileceğinden bunun yerine yumuşak, pamuklu bir bezin içine üç-dört tane buz küpünü koyun ve dairesel hareketlerle 10-15 saniye boyunca toplamda iki dakikayı geçmeyecek şekilde- güne başlarken ve gün sonu temiz cildinize uygulayın.
Buzlu limonun cilde faydaları da turbo özelliktedir. Soğuk uygulamalar cildin genç kalmasına yardımcı olur bu yüzden yüzünüzü yıkarken hatta duş alırken çok sıcak suyu olabildiğince tercih etmemeniz iyi olur.
Sivilce kızarıklığı geçmesi için buz kullanılması tavsiye edilir. Pamuk ya da peçetenin içine kuru buzu koyup kızarıklığın olduğu bölgeye uygulayın. 5 ile 7 gün boyunca yapılırsa kızarıklık hafifleyip daha açık renge döner. Sivilce kızarıklığına işlem uygulamadan önce birkaç gün beklenilmesi önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri