Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Fakültemizin Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde aşağıdaki okullarla anlaşması bulunmaktadır. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerimiz AB Ofisi'nin websitesini ziyaret edebilirler.
Erasmus Programı kapsamında öğrencilerimiz bir veya iki sömestr ortak hukuk fakültelerinden birinde okuyabilirler. Her yıl yurt dışına giden ve yurt dışından Hukuk Fakültesine gelen Erasmus öğrencilerinin sayısı artmaktadır.
Hacettepe Üniversitesi, güçlü bir uluslararası değişim ve iş birliği programına sahiptir. Üniversitemizin Erasmus+ Programı kapsamında öğrenim ve personel hareketliliğini içeren çok sayıda ikili işbirliği anlaşması bulunmaktadır.
İspanya, Fransa, İsveç, Hollanda, Portekiz, Slovakya, Macaristan, Romanya, Norveç, Almanya, Polonya, Yunanistan, Malta, Belçika, Avusturya, Letonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, İzlanda, İrlanda, Hollanda, Portekiz, Slovakya, İngiltere, İtalya.
Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programı öğrencileri Erasmus programından yararlanabilirler.
İlgili 40 soru bulundu
Evet, fakat daha önce yararlandığınız program staj hareketliliği ise, toplamda yararlanacağınız hareketliliğin süresi 12 ayı geçemez. Bunun dışında aynı türdeki her Erasmus faaliyeti için 10'ar puan azaltma uygulanır.
Evet, Türkiye'de hukuk okuyan biri için yurtdışı imkanları vardır. Bu imkanlar şunları içerebilir: 1. Yurtdışında eğitim almak: Hukuk öğrencileri, yurtdışındaki üniversitelerde lisans veya yüksek lisans programlarına başvurarak eğitimlerine devam edebilirler.
Öğrenci görüşme gün ve saatleri:
Perşembe günleri 12:00-14:00 arasında Hukuk Fakültesi Erasmus Ofisinde yapılacaktır. (Amfi 1'in çaprazında bulunan oda).
Söz konusu standartlar açısından Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden olan Hacettepe Üniversitesi'nde bölümlerdeki eğitimin kalitesinin yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri de uluslararası akredite edilmiştir.
Erasmus Plus Çevrimiçi Dil Sınavı Başvuruları 11.01.2021-17.01.2021 tarihleri arasındadır. Erasmus Plus Çevrimiçi Başvuru tarih aralığı 05.02.2021-28.02.2021 tarihleri arasındadır.
İngiltere, Hollanda, İtalya ve Almanya, gibi ülkeler hukuk alanında öne çıkıyor. Avrupa ülkeleri bu alanda eğitim alınabilecek prestijli üniversiteleri bünyesinde barındırıyor. Üstelik eğitim ücretlerinin Avrupa'da çok daha düşük olduğu biliniyor.
University of Oxford - İngiltere
QS dünyanın en iyi hukuk fakülteleri sıralamasında Harvard'dan sonra ikinci sırada yer alan Oxford Üniversitesi, 800 yıllık bir eğitim ve öğretim geçmişine sahiptir.
Genel olarak ülkeler, kendi hukuk kurallarına göre hukuk eğitimi vermektedir. Bu nedenle de yaşamak istediğiniz ülkede okumak mantıklı bir seçenek olacaktır. Yurtdışında hukuk okumak bu anlamda oldukça tercih edilen bir seçenektir. Kazanç, refah ve iş bulma şansı da diğer bölümlere kıyasla oldukça yüksektir.
Türkiye'de hukuk fakültesi eğitimi veren en iyi üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi yer almaktadır.
Yani Türkiye'de bir baroya kayıtlı olan avukat, Almanya'da dahi kendi ülke hukukunda ve uluslararası hukuk alanında avukatlık yapabilmek için başvurabilecektir.
Türkiye'den birçok meslektaş Almanya'da avukatlık yapmanın mümkün olup olmadığı konusunda sorular sormaktadır. Sonda söyleyeceğimiz şeyi hemen başta belirtecek olursak, Alman Federal Avukatlık Kanunu (§206 BRAO) uyarınca, Türkiye'de baroya kayıtlı bir Avukat, Almanya'da avukatlık yapabilir.
Erasmus+ staj hareketliliği nedir? Staj hareketliliği, Üniversitemiz öğrencilerine iki akademik yıl arasında yaz aylarında veya (4. sınıfta başvurup kazanma şartı ile) mezun olduktan sonra Avrupa Birliği Üyesi ülkelerden birinde en az 2 ay en çok 12 ay uluslararası iş deneyimi edinme şansını sunar.
Erasmus+ Dil sınavı kaç kez düzenlenir? Sınavın geçerlilik süresi nedir? Erasmus+ Dil sınavı 1 kez güz döneminde, 1 kez de bahar döneminde olmak üzere bir akademik yılda 2 kez düzenlenir. Her dönem önce sınav başvurusu alınır ve yalnızca bu sınava katılan öğrenciler programa başvurabilirler.
Erasmus uçak biletini karşılıyor mu? Erasmus, öğrencilerin seyahat masraflarını doğrudan karşılamaz. Uçak biletlerinizi kendiniz almanız gerekir. Ancak dilerseniz başvuru sırasında seyahat masraflarınızın ödenmesine dair bir talepte bulunabilirsiniz.
Katılımcılar 13-30 yaş aralığında olmalıdır (Grup liderleri en az 18 yaşında olmalıdır; üst yaş sınırı bulunmamaktadır). Grup liderleri hariç en az 16, en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir.
Erasmus hareketlilik faaliyetlerinde AB Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından belirlenen minimum B1 dil seviyesi aranmaktadır. Bu sebeple bu sınavlarda 60 ve üzeri puan alan öğrencilerin Erasmus hareketliliklerine başvuruları alınacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri