“Gelecekte hangi mühendislik alanı ön plana çıkacak”? sorusuna verilebilecek en net yanıtlardan biri biyomedikal mühendisliğidir. Biyomedikal mühendisliği, mühendislik ilkelerinin ve tasarım konseptlerinin tıp ve biyolojiye sağlık hizmetleri için uygulanmasını kapsıyor.
Lisans mezunlarının kazanç durumları incelendiğinde, aylık ortalama kazancı en yüksek olan beş bölüm; pilotaj, havacılık ve uzay mühendisliği, gemi makineleri işletme mühendisliği, matematik mühendisliği ve uçak mühendisliği oldu.
“İşsiz kalmaz” denen o mühendislik dalı günümüzde bilgisayar mühendisliğidir.
İlgili 45 soru bulundu
Mühendislik mesleğinde en fazla işsiz grubunun ziraat mühendisleri olduğu bilinir.
Yıllarca “mühendisliğin en zor dalı” olarak sıfatlandırılan Makine Mühendisliği, bu kulvardaki yerini yavaş yavaş diğer mühendislik dalları ile paylaşsa da halen en zor mühendislik dallarının başında yer almaya devam ediyor.
Kimya mühendisliği, günümüzde kariyer olanakları en geniş ve en iyi mühendislik bölümleri arasındadır. Kimya mühendisliği, genel olarak kimya bilimi ile fizik, matematik, ekonomi, biyoloji gibi bilimleri birleştirerek çevresel, endüstriyel ve teknolojik sorunlara çözümler üretmeye çalışır.
en fazla alım makine ve inşaat mühendisliğinde ama bu bölümlerde mezun çok fazla. sanılanın aksine jeoloji, orman ve ziraat mühendisliklerinde de düşük kpss puanıyla alım yapılır.
İTÜ SEKİZ ALANDA BİRİNCİ
Listede İstanbul Teknik Üniversitesi ise geçen yıl 202'nci sıradan girdiği listede bu yıl başarı çıtasını yükselterek “Mühendislik ve Teknoloji” alanında dünya sıralamasında 142'nci oldu. Aynı alanda Türkiye'de ise birinci sırada yer aldı.
Bunlar ise; Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği yer almaktadır. Geleceğin meslekleri arasında özellikle Makine Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nin beraber yürütüldüğü görülmektedir.
Yazılım mühendisliği alanı sürekli gelişmekte, bu da onu heyecan verici ve dinamik bir kariyer yolu haline getirmektedir. Yazılım mühendisleri yüksek talep görmektedir ve ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu, yazılım mühendisleri için istihdam fırsatlarının 2030'a kadar olan on yılda %22 oranında artacağını öngörmektedir.
Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" mühendisleri alabilir.
Hukuk için 100 bin, mühendislik 300 bin, mimarlık 250 bin, tıp 50 bin, öğretmenlik 300 bin, eczacılık 100 bin, diş hekimliği için ise 80 bin başarı sırası şartı bulunmaktadır.
Makine Mühendisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Makine Mühendisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 27.300 TL civarındadır.
Pilotlar. Pilotlar, Türkiye'de ve Dünyada en yüksek maaşlara sahip kişiler olarak bilinirler. Pilotlar bir ayda maksimum 14 gün çalışırlar.Bu meslekte de maaşlar çalışılan firmaya ya da şirkete göre değişkenlik gösterir.
TEKNİSYEN VE MÜHENDİS MAAŞI TEMMUZ'DA NE KADAR OLDU? 2023 yılı Temmuz zammıyla teknisyen maaşlarının lise mezunu bir çalışan için 2304 TL artış göstererek en az 15 bin 434 TL'ye, Mühendis maaşlarının ise 3 bin 697 TL artış göstererek en az 24 bin 764 TL'ye yükselmesi bekleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri