Bir buzdolabının no frost olup olmaması, elektrik tüketimini etkilemez. No frost buzdolapları da enerji sınıflarına uygun olarak elektrik harcar. A enerji sınıfı no-frost bir buzdolabı, yılda 252 kWh enerji tüketimine sahiptir; günde 0,69 kWh enerji tüketir.
Buzdolabı ve diğer soğutucu sistemlerde sıcaklığı çok düşük olan soğutucu gazlar termodinamik yasalarına bağlı olarak basınç oynamalarıyla sıcaklığı yeteri kadar düşürülür ve buzdolabının içerisinde kılcal borularla gezdirilir.Çok soğuk olan bu borular çevreyle ısı alışverişine girerek ortamı soğuturlar.
Evaptainers teknolojisiyle, su ısıyı alıyor ve ısı buhar yoluyla yüzeyden atılıyor. İnsanlar buharlaşma yöntemiyle soğutma metodunu yüzyıllardır kullanıyor. Bu işlem, iç içe yerleştirilen 2 çömleğin arasını kumla doldurarak ve bu katmanların arasına su doldurarak yapılıyor.
Kompresörlü buzdolapları 12V ya da 220V güç kaynakları ile beraber çalışır. 12 ya da 220 Volt kompresörlü karavan tipi buzdolabı sistemleri aralıklı şekilde çalıştırıldıkları için enerji açısından verimli modeller sunar. Kompresörlü karavan buzdolabı çeşitleri aynı zamanda düzenli bakım servisine ihtiyaç duymaz.
Düzgün çalışan modern bir buzdolabı, iç sıcaklığı düşürmek için günde yaklaşık 8-10 saatlik bir çalışma süresine ihtiyaç duyar. Ortalama olarak bir buzdolabının saatlik tüketimi, 100 ile 250 watt arasındadır. Bu nedenle günlük ortalama 1-2 kWh tüketimini düşünmek mümkündür.
İlgili 42 soru bulundu
Evde en fazla enerji tüketen kalemler aydınlatma, beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırınlar ve ocaklar), ısıtıcılar ve ütüdür. Evlerimize satın alacağımız/aldığımız ev aletlerinin (çamaşır ve bulaşık makinesi, musluklar, rezervuarlar) verimli su tüketmelerine dikkat etmeliyiz.
Yukarıda belirttiğimiz tüketim bedelleri dikkate alındığında normal bir buzdolabının aylık elektrik tüketim bedeli 45-90 TL arasında olacaktır. Tabi bu fiyat 2023 yılı için belirlenen ortalama fiyatlardır.
1) Şehir Elektriği : Evimizde kullandığımız televizyon , buzdolabı , çamaşır makinesi , fırın , ampul gibi birçok araç , şehir elektriği ile çalışır. Şehir elektriği ; su , kömür , petrol , doğal gaz , rüzgâr ve Güneş gibi kaynaklardan faydalanılarak enerji santrallerde üretilir.
1. Normal bir buzdolabı genelde 725 Watt ile çalışır. 2. Evlere gelen elektrik gerilimini (voltajı) 120 olarak kabul edeceğim.
A+ MİNİ BUZDOLABI GÜNLÜK ORTALAMA 300 WATT ELEKTRİK TÜKETİR. A+ ORTA BOY 410 LİTRE BUZDOLABI ORTALAMA GÜNLÜK 950 WATT ELEKTRİK HARCAR. A++ 490 LİTRE NO-FROST BUZDOLABI ORTALAMA GÜNLÜK 800 WATT ELEKTRİK HARCAR. A++ 630 LİTRE BUZDOLABI 1000 WATT / 1KW GÜNLÜK ORTALAMA ELEKTRİK TÜKETİMİ YAPAR.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
4 SAAT DAYANABİLİR
Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir.
Buzdolabı hala 4 derecenin altındaysa sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz. Ancak 4 saatten uzun süre 4 derece altında kalan et, tavuk, balık, yumuşak peynirler, süt, yumurta ve şarküteri ürünleri bakteri üretmeye başlar.
Araç Buzdolabı normalde aküyü bitirmez. Ancak araç buzdolabının kompresörü üzerinde herhangi bir koruma önlemi yoksa aküyü bitirene kadar çalışacaktır.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır.
Taşınan buzdolabı en az 40 dakika sonra çalışır durumda olmalıdır. Buzdolabını biraz hareket ettirirseniz 40 dakika yeterlidir. Ancak buzdolabı uzun bir mesafeye taşınırsa 23 saat sonra açılır.
Buzdolabı ve çamaşır m. balkonda duruyor, balkon mutfak balkonu ve cam balkon. Daireyi besleyen bütün sigortalar C tipi Ana sigorta 25A , Sadece mutfağın prizlerini besleyen 16A. çamaşır makinesi bulaşık makinesi ve fırının linyeleri diğer priz linyelerinden bağımsız olmalıdır.
Ev tipi buzdolapları 120V AC elektrikle çalışır, bu nedenle bir ev tipi buzdolabını karavanda kullanırken, karavanınızın bir invertör tarafından 120V AC güce dönüştürülen 12V DC gücü kullanmanız gerekir.
Örneğin; buzdolabı kapağı açık olduğunda veya ayarının bozulduğu durumlarda fazla elektrik harcar. Bunun gibi bir çok ayrıntıyı göz önünde bulundurup, makineye gereken bakımın yapılması hem buzdolabının sağlıklı çalışmasına hem de bütçeye fayda sağlamasına yardımcı olacaktır.
Evlerde, okullarda, fabrikalarda ve sokak aydınlatmalarında şehir elektriği kullanılır. Şehir elektriği elektrik santrallerinde üretilir. Elektrik santrallerinde elektrik üretebilmek için kömür, doğal gaz, petrol, su ve rüzgâr gibi doğal kaynaklar kullanılır.
Elektrikli araç gereçleri, kullandığı elektrik kaynaklarına göre sınıflandırabiliriz. Elektrik kaynakları şehir elektriği, akü, pil ve bataryadır. Evimizde elektrikli araçların pek çoğu şehir elektriği ile çalışır. Bulaşık makinesi, ütü, çamaşır makinesi ve fırın bunlara örnek verilebilir.
Enerji sınıfları arasında A sınıfı buzdolabı enerji tüketimi en düşük olandır. Dolayısıyla en yüksek enerji verimliliğine sahip olan sınıftır.
Eğer sizin buzdolabımız eski sistem bir buzdolabı ise 1 günde ortalama 3500 Watt mertebesinden elektrik harcayabilir. Günlük buzdolabı için aile bütçenizden çıkan ücret ortalama olarak 80 kuruş civarında olması muhtemeldir. Aylık ise elektirik için ödeyeceğimiz ücret 24 TL civarında olacaktır.
– Buzdolabını, fırın, radyatör gibi ısı kaynaklarından ve güneş ışınlarından uzağa yerleştiriniz. – Buzdolabını yerleştirirken arkasında ve yanlarında boşluk bırakınız. – Buzdolabının kapılarını uzun süre açık bırakmayınız. – Buzdolabına konulmadan önce, gıdaların fazla olan paketleri çıkarınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri