Buzdolabın içini temizlemek için: Küçük boy bir kovanın yarısına kadar su dolduruyoruz. İçine 4 yemek kaşığı sirke ya da 2 yemek kaşığı karbonat atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz.
Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır. “Buzdolabı içi nasıl temizlenir?” sorusu, sıklıkla merak edilir. Dolabın iç kısımlarını karbonatlı suya batırılmış bir sünger ile iyice ovalayarak silebilirsiniz. Bu işlem için bir bez de kullanabilirsiniz ama sünger daha etkili sonuç verecektir.
Buzdolapları asla yıkanmaz. Temizlik ve dezenfeksiyon hizmeti ozonlama metodu ile uygulanır.
Buzdolabının dışını temizlemek için çizmeden temizleyebileceğiniz bir bez seçmeniz gerekir. Daha sonrasında Cif ürünlerini kullanarak kapakları ve buzdolabının diğer yüzeylerini temizleyebilirsiniz. Son olarak kuru bir bezle yavaşça silebilir, parıldayan bir buzdolabı elde edebilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Buzdolabının içi için; Küçük bir kovanın yarısına su doldurun. Üzerine 2 yemek kaşığı karbonat veya 4 yemek kaşığı sirke koyun ve karıştırın. Bu karışımı süngerle kullanabilir, buzdolabının içini temizleyebilirsiniz.
Buzdolabının içi komple su içerisinde yoğun olarak seyreltilmiş hidrojen peroksit ile silinir. Kullanılan dezenfektan üreyen bakteri ve mikroplara nüfuz etmesi için ortalama 10 dakika beklenilir. Bekleme süresinden sonra buzdolabı temiz, nemli bir bezle silinir.
Buzdolabının içinde ne varsa hepsini çıkarın. Temiz bir su kovası alarak içine Asperox Çok Amaçlı Temizleyici sıvısı damlatın. Bezinizi hazırladığınız Asperox Çok Amaçlı Temizleyici'yi su ile ıslatın ve buzdolabınızın raflarını ve içini temizleyin. Sonrasında nemli yerleri kurulayarak temizliği bitirin.
Gıdayla temas edecek her ürünü karbonatla temizlemenizi tavsiye ediyoruz. Sizi rahatsız eden buzdolabı kokusu karbonat ile son bulacaktır. Yapmanız gereken ufak bir kabın içine karbonat koyup dolaba yerleştirmeniz. Temizlik bu kadar basit.
Bezi karbonatlı suya batırın ve buzdolabının içini, rafları ve dış yüzeyini güzelce silin. Ardından diğer bezi saf suya batırarak aynı işlemi tekrar uygulayın. Saf su sirke ve karbonatın buzdolabından çıkmasını sağlayacaktır. Temizleme aşamasında kimyasal ürün kullanmamaya çalışın.
Mutfağınızın en önemli eşyalarından olan buzdolabının dış kısmını ayda bir temizleyebilirsiniz. İç kısmını derinlemesine temizlemek için ise buzdolabı temizleme sıklığı en az 6 ayda bir olmalıdır.
Kapak açık kaldığında içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler havayla temas ettikleri için ısınmaya başlamaktadır. Bu durum yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmasına neden olmakla birlikte sebze ve meyvelerin de daha çabuk çürümesine yol açmaktadır.
Buzdolabınızda buz tutan yere bir miktar sirke dökerek kapağı kapatın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumuşamış buzu spatula yardımı ile temizleyin. Buz üzerine bir miktar tuz dökerek buzun erimesini bekleyin. Tahta spatula ise sirke yönteminde olduğu gibi nazik hareketlerle buzları temizleyin.
BEYAZ SİRKE İLE BUZDOLABI TEMİZLİĞİ
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
Buzdolabının fişi 12 saat önceden çekilmelidir. Buzdolabı paketleme işlemi çok başarılı olmalıdır. Bir taşıma ipi ile sıkıca bağlamanız gerekir. Mümkünse buzdolabı dik olarak gönderilmelidir.
Buzdolabınızda oluşan kokuyu giderebilmek için çay posası kullanabilirsiniz. Demlenmiş ve soğumuş çay yapraklarını ağzı geniş bir kaseye koyarak buzdolabınızın orta rafına yerleştirin ve 12 saat beklettikten sonra çıkarın. Bu işlemi pişirilmemiş ve toz halindeki Türk kahvesiyle de deneyebilirsiniz.
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Buzdolabı Kokusu Giderici Doğal Çözüm Yöntemleri
Bir kâseye karbonat döküp buzdolabının bir köşesine koyarak kötü kokuları ortadan kaldırabilirsiniz. Bir pamuk pedine birkaç damla vanilya özütü damlatmak da ideal bir çözümdür. Taze kahve çekirdekleri veya öğütülmüş kahve de kötü kokuları emmek için oldukça etkilidir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Yüzeylerin pırıl pırıl olmasını sağlayan Asperox sarı güç yüzey temizleyici olarak da piyasada bulunur. Hala yerdeki mikroorganizmaların ve hastalık yapan bakterilerin büyük bir çoğunluğunu öldürerek sağlıklı ve temiz bir zemine kavuşturur.
1 litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak buzdolabı içindeki kirlerin kabası alınır. Ardından temiz su ile durulanır ve kuruması beklenir. Sirkeli su ile temizlemek yeterli gelmiyorsa yine de çamaşır duyu gibi ağır kimyasallar içeren deterjanların kullanılmaması tavsiye edilir.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri