Özellikle bilgisayar, tablet, buzdolabı, bulaşık makinesi ya da televizyon gibi sık kullanılan ve maddi değeri yüksek olan elektrikli cihazları akım korumalı prizlerle kullanmak gerekir.
Akım korumalı priz almaya gerek var mı diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Sadece bir tane elektronik cihaz bile kullanıyor olsanız akım korumalı priz tercih etmekte her zaman fayda var. Bahsettiğimiz gibi akım korumalı prizler ani ve düzensiz güç dalgalarına karşı cihazları korur.
Elektronik cihazlara örnek olarak bilgisayar ve benzeri cihazları söyleyebiliriz. Bunların dışında buzdolabı akım koruma prizi de bulunur. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, televizyon ve daha birçok elektronik alet ile kullanımları sağlanabilmektedir.
FullYedek Buzdolabı Akım Koruma Prizi Yüksek Voltajdan Korur 3500 Watt.
Genel anlamda düşünüldüğünde, tercih edilen akım korumalı prizin en az 750-800 Jul (Joule) üzerinde bir koruma değerine sahip olması korumayı daha güvenilir ve uzun vadeli kılar.
İlgili 39 soru bulundu
Tüm bu olumsuz etkileri bir yana bırakırsak, normalde kompresörlü araç buzdolapları 60Watt civarında güç çekerler. Kompresörlü araç buzdolabı 12Volt ile çalışıyorsa; 60/12 = 5 Amper, Kompresörlü araç buzdolabı 24 Volt ile çalışıyorsa; 60/24 = 2,5 Amper, Akım çekerler.
Elbette takılır, hiçbir sıkıntı da olmaz.
A+ MİNİ BUZDOLABI GÜNLÜK ORTALAMA 300 WATT ELEKTRİK TÜKETİR. A+ ORTA BOY 410 LİTRE BUZDOLABI ORTALAMA GÜNLÜK 950 WATT ELEKTRİK HARCAR. A++ 490 LİTRE NO-FROST BUZDOLABI ORTALAMA GÜNLÜK 800 WATT ELEKTRİK HARCAR. A++ 630 LİTRE BUZDOLABI 1000 WATT / 1KW GÜNLÜK ORTALAMA ELEKTRİK TÜKETİMİ YAPAR.
“Buzdolabı Kaç Watt Elektrik Harcar?” sorusunun yanıtı buzdolabının türü, enerji sınıfı ve kullanım şekli ile ilgilidir. A++ enerji sınıfı bir buzdolabı günde 0,5 kW, A+ enerji sınıfı bir buzdolabı 1,1 kW, A enerji sınıfı bir buzdolabı 1,5 kW, B sınıfı bir buzdolabı ise 1,7 kW elektrik harcar.
Sorunuzun cevabı için: 90lt buzdolabı yaklaşık 60W çeker.
Akım Korumalı Priz Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz
Akım korumalı prizlerde yer alan Joule; enerji ölçüm birimidir. Joule değerinin yüksek olması, akım koruması konusunda da daha faydalıdır. Bunun yanı sıra alacağınız akım korumalı prizin kullandığınız cihazların güç değerinin yüksekliğine uygun olması gerekir.
Prizin iç bileşenlerinin işlevlerini yitirdiği, LED ışığının sönmesi ile anlaşılır. Kısacası bir prizin akım korumalı olup olmadığını anlamak için üzerinde LED ışığı ve prizin kendi sigortasının olması gerekir.
En iyi akım korumalı priz için tunçmatik tercih edilmektedir. Bu ürün sayesinde elektrikli cihazlarınız güvenli olarak çalışabilmektedir.
Akım Korumalı Priz Sıkça Sorulan Sorular
%6 indirimle PoloSmart MP09 2 mt Termal Akım Korumalı Uzatma Kablosu 213 TL'ye, %5 indirimle Cata CT-9187 Tekli Göstergeli Akım Korumalı Priz 156 TL'ye, %4 indirimle Tunçmatik PowerSurge 1050 Joule 5'li 1.5 m Akım Korumalı Priz 287 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Akım Koruyucu Priz, elektronik cihazları standardın dışında yüksek voltaj ve akıma maruz kalmasını engeller. Şebekede oluşan yüksek akım ve voltaj dalgalanmaları cihaza ulaşamadan akım koruyucu priz sayesinde söz cihazlara zarar vermez.
Akım korumalı prizler ekstra bir elektrik harcamaz. Priz üzerinde fişe takılı olan cihazlar, bağlı oldukları sürece elektrik harcar. Ancak kapatma tuşu olan prizleri tercih ederek diğer cihazların da çalışmadıkları zaman enerjilerini keserek tasarruf sağlayabilirsiniz.
Yukarıda belirttiğimiz tüketim bedelleri dikkate alındığında normal bir buzdolabının aylık elektrik tüketim bedeli 45-90 TL arasında olacaktır. Tabi bu fiyat 2023 yılı için belirlenen ortalama fiyatlardır.
Buzdolabı günde ortalama kaç kwh elektrik tüketir, buzdolabının modeline, boyutuna, özelliklerine ve kullanım şekline göre değişebilir. Ancak, ortalama bir buzdolabı, günde 0.5 ile 1.5 kWh arasında elektrik tüketir.
Buzdolabı soğumaya çalıştıkça daha fazla elektrik harcadığı için konumun ayrıca soğuk olmasına özen gösteriniz. Bu sayede fazla elektrik harcamayacaktır. - Buzdolabı ile duvar arasında en az 10 cm mesafe bırakınız. Buzdolabı havayı ne kadar rahat döngü içerisine alırsa ısıyı da o şekilde rahat yayabilir.
Ynt: inverter
Normal ev tipi kompresörlü bir buzdolabi anlık 70 Watt ile 200 Watt arasinda anlık elektirik çekebilir.
Bu nedenle net bir sayı vermek mümkün olmasa da F enerji sınıfındaki orta boy bir buzdolabı bir günde ortalama 608 watt enerji harcar. Kısacası enerji tüketimi konusunda tasarruf etmek istiyorsanız alacağınız buzdolabının enerji sınıfına mutlaka dikkat etmelisiniz.
Buzdolabı: 100 - 600 watt, saatte 0,1 - 0,6 kWh. Çamaşır Makinesi: 1.200 - 2.400 watt, saatte 1,2 - 2,4 kWh. Bulaşık Makinesi: 1.500 - 2.200 watt, saatte 1,5 - 2,2 kWh.
Çoklu priz ve uzatma kablosu kullanmayınız. Hasarlı, yırtılmış veya eskimiş kablolu fişi prize sokmayınız. Asla kabloyu çekmeyiniz, bük- meyiniz veya hasar vermeyiniz.
Elektrik akım korumalı priz, elektronik cihazların yüksek akım ve voltaja maruz kalmasını engellemeye yarar. Bu priz, elektrikli aletleri ani akım dalgalanmalarına karşı koruma görevini üstlenir. Yüksek akım ve voltaj dalgalanmaları, koruma prizi sayesinde söz konusu cihazlara ulaşamaz.
Buzdolabı taşındıktan sonra ne zaman fişin takılacağı, yukarıdaki faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, en az 2 ila 4 saat beklemek, içerideki bileşenlerin stabilize olmasına ve soğutma sisteminin hazır hale gelmesine yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri