Yemek kaplarını dolaba sıcak koymayın. Aksi hâlde yüksek enerji harcar. Buzdolabının raflarına örtü sermeyin. Bunlar hem bakteri oluşmasına sebep olur, hem hava kanallarını engelleyerek daha fazla elektrik harcar, hem de yine hava sirkülasyonu olmadığı için yiyeceklerde daha hızlı bozulmaya sebep olur.
Bir çok kişi buzdolabı raflarına şeffaf kalın plastik örtüler seriyor. Plastik masa örtüsü satan yerlerde bulabileceğiniz bu şeffaf örtüleri, raflarınızın ebatlarında kesip koyabilirsiniz. Lekelendiği zaman bezle silebileceğiniz gibi, toz halinde bir şey döküldüğünde ise, plastiği çıkarıp silkeleyebilirsiniz.
– Buzdolabı çekmecesi genelde nem kontrollü olduğundan sebze, meyve ve otları saklamak için kullanılır. Buzdolabınızdaki meyve sebze çekmecesini tanıyın.
Pratik bir şekilde serilen ve temizlenen buzdolabı raf örtüsü bu konuda birçok kişinin en önemli yardımcılarından biridir. Buzdolabı raf örtüsü modelleri hem de dolap içerisindeki kokulardan kurtulmanızı sağlar. Buzdolabı raf örtüsü şeffaf yapısıyla da beğeni kazanır.
Buzdolabı kapağımızın üst rafı; tereyağı, margarin, açılmış konserve kutusu, açılmış salça kutusu, gibi gıdaların muhafazası için uygundur. Kapak Yumurtalık: Yumurtalar buzdolaplarında kendileri için özel olarak tasarlanmış bölümlerde muhafaza edilmelidir.
İlgili 36 soru bulundu
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabının, fırının ve ocağın etrafındaki alanı halıdan uzak tutun. Eğer adası olan mutfağa sahipseniz, halıyı oturma kısmına yerleştirmeniz doğru olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta halıyı adanın altına sermemeniz olacaktır.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Uzmanlar buzdolabına koyacağınız bir parça kağıt havlunun oldukça etkili sonuçlar sağladığını belirtiyor. Kağıt havluların sebzeleri taze tutmaya da yardımcı olabileceği ortaya çıktı . Buzdolabına konulan kağıt havlular sayesinde gevşek yapraklı sebzelere, çürümüş havuç, salatalıklara veda edebilirsiniz.
Buzdolabında sebze ve meyveleri çok iyi saklamak için buzdolabı poşetlerinden yardım alabilirsiniz. Her sebze ve meyve için ayrı saklama kabı kullanmamak, farklı kokuların dolap içine yayılmasına neden oluyor. Kötü koku oluşumuna engel olmak için her birini ayrı kaplarda muhafaza edebilirsiniz.
- Kahvaltılık Çekmecesi nedir? * Peynir, sucuk, salam gibi yiyecekleri saklayabileceğiniz bu çekmece, hem dolap içerisine koku sızmasını engelliyor, hem de daha düzenli bir kullanım sağlıyor.
BUZDOLABI CAM RAFLARI NEDEN BUĞULANIR? Bu durum, büyük olasılıkla yüksek göreceli hava nemliliğinden kaynaklanır fakat ayrıca bunun nedeni, buzdolabının dış yüzey sıcaklığının çiy noktası sıcaklığına çok yakın olması da olabilir.
Buzdolabın içini temizlemek için: Küçük boy bir kovanın yarısına kadar su dolduruyoruz. İçine 4 yemek kaşığı sirke ya da 2 yemek kaşığı karbonat atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz.
· Buzdolabının iki kapı arasındaki bölmenin ısınmasının nedeni, iç gövde içinde dolaşan gaz borularından geçen soğutucu gazın sıcaklığıdır. · Gövde iç kısımdaki bu borulardaki sıcaklık sayesinde kapı contaları daha iyi bir yalıtım sağlar. Ayrıca contanın yumuşak kalmasını ve çabuk yıpranmasına engel olur.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Böyle bir sorunla karşılaştığında ilk yapılması gereken şeylerden biri lastikleri kontrol etmekken, ikinci yapılması gereken şey ise teknik servisi aramaktır. No frost buzdolaplarında karlanma olmaz. Bu modeller buzu otomatik olarak eritmeye ayarlanmış buzdolabı modelleridir.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
Buzdolabını fazla doldurmayın, yiyecekler arasında yeterince boşluk bırakın. Fazla doldurulan buzdolaplarında soğuk havanın serbestçe dolaşması engellenebilir ve yiyeceklerinizi uygun şekilde soğutmayabilir. Bu da ısınmaya neden olacağından yiyeceklerinizin beslenme ve duyusal kalitelerinin düşmesine neden olur.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Buzdolabı derece ayarını kış moduna getirerek +5 ile +8 değerine sabitlemelisiniz. Eğer ürün son teknoloji ürünüyse ve bir dijital göstergesi bulunuyorsa, derecesi daha farklı olmalı. Söz konusu durum için +4 ile -18 derece ayarını yaparak bahar sonuna kadar bu derecede gıdalarınızı muhafaza edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri