Buzdolabı kaplama folyosu genellikle PVC malzemeden yapılmıştır. Su geçirmez ve leke tutmaz özelliklere sahiptir. Çeşitli renk ve desen seçenekleri mevcuttur.
Buzdolabı ve bulaşık makinelerinizi folyo ile kaplamanın bir yolu da su ya da camsil ile uygulamaktır.
Lastiklerin birbirine yapışmıyor olma sebebi kapının uzun süre açık kalmış olması olabilir. Bunun sonucunda sıcak hava içeri girer ve soğutma azalır. Bir bezi sıcak su ile ıslatıp, lastikleri sildikten sonra kapağı iki saat boyunca açmayın. Lastikler yumuşayarak birbirine yapışacaktır.
Demir, çelik, pirinç, bakır veya alüminyum gibi malzemelerden yapılır. Ama genellemek gerekirse buzdolabı iç malzemeleri; demir, çelik, alüminyum, pirinç veya bakır şeklindedir. Dışı ise çeşit çeşit seçilebilir. Bazı buzdolaplarının dış kapağı cam, bazıları alüminyum ve bazıları da plastiktir.
Bir dondurucu veya derin dondurucudaki hava soğudukça "büzüşür". Bu durum bazen kapağın açılmasını zorlaştıran bir emişe neden olabilir. Kapak hızlıca veya sert bir şekilde kapandığında içindeki hava dışarı çıkacağından kapağın normal bir şekilde açılabilmesi için vakumun serbest kalması için birkaç dakika gerekebilir.
İlgili 42 soru bulundu
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
BUZDOLABI NEDEN SU AKITIR? Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
BEYAZ EŞYALARIN KULLANIM ÖMRÜ 10 YILDIR
Aynı şey beyaz eşya için de geçerlidir. Buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi gibi bir ürün aldıysanız garanti süresi 2 yıl da olsa kullanım ömrü 10 yıldır.
Buzdolabı raf örtüsü hangi malzemeden yapılır? Buzdolabı raf örtüsü genellikle silikon veya plastik malzemeden üretilir.
BUZDOLABI NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre ''buzdolabı'' birleşik yazılır.
Ufak tefek gıdadan ne olur demeyin lastiğin çekim gücünü ciddi şekilde etkilemektedir. Lastikleri temizledikten sonra problem hala geçmediyse aralara pudra dökerek lastik içindeki mıknatısların çekim gücünü artırabilirsiniz. Pudra her yere eşit olarak güzelce dağıtılmalıdır.
Buzdolabınızın yiyecek bölmesi çok sıcaksa, kapının etrafında dönen lastik contayı değiştirmek kolay bir çözüm olabilir. O kadar yıpranmış veya gerilmiş olabilir ki mühürlenmez. Contalar kapıya vidalarla veya metal veya plastik tutucularla tutturulur.
Buzdolabının içini, kapı raflarındaki yiyecek ve içecekleri düzenleyip tekrar kapatmayı deneyin. Kapı fazla açık kalmış ve lastikler birbirine yapışmıyor olabilir. Bu durumda sıcak hava içeri girer ve soğutma azalır. Bir bezi sıcak su ile ıslatıp, lastikleri sildikten sonra kapağı iki saat boyunca açmayın.
Isı kaynağı olmasa da buzdolabının duvara çok yakın bir şekilde konumlandırılması da gereken soğutma işleminin sağlanması için engel oluşturabilir. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde dolabınızı güneşten ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta, duvara ve çevresine en az 5 santimetre uzaklıkta konumlandırmalısınız.
İspirto veya başka yanıcı madde folyonun üzerine püskürtülerek yapılır, ardından alev tabancasıyla folyo yakılır ve folyonun anlık alev alması ile folyo sökülür.
Buzdolabının raflarına örtü sermeyin. Bunlar hem bakteri oluşmasına sebep olur, hem hava kanallarını engelleyerek daha fazla elektrik harcar, hem de yine hava sirkülasyonu olmadığı için yiyeceklerde daha hızlı bozulmaya sebep olur. Buzdolabının iç sıcaklığı +4 derece, derin dondurucuda ise -18'dir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Yeni Alınan Buzdolabı Ne Zaman Çalıştırılır? Buzdolabı kompresör ile çalıştığından, kompresördeki yağ, taşıma esnasında gaz borularına dolar. Bu yağın tamamen temizlenebilmesi için 6-24 saat dinlendirilmesi gerekir. Buzdolabını yerleştirip kurulumu yapıldıktan sonra, ilk 6 saat boyunca çalıştırmayın.
Buzdolabının, fırının ve ocağın etrafındaki alanı halıdan uzak tutun. Eğer adası olan mutfağa sahipseniz, halıyı oturma kısmına yerleştirmeniz doğru olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta halıyı adanın altına sermemeniz olacaktır.
Düzenli temizlik buzdolabınızın ömrünü uzatacak en basit yöntemlerden biridir. Temiz bir buzdolabında dolap içi ısısını ayarlamak daha kolay olduğundan kompresör daha az yorulur. Ayrıca buzdolabınıza düzenli olarak bakım yaptırarak küçük arızaların daha büyük sorunlara yol açmadan düzeltilmesini sağlayabilirsiniz.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Buzdolapları asla yıkanmaz.
Temizlik ve dezenfeksiyon hizmeti ozonlama metodu ile uygulanır.
Mevsimlerin değiştiği dönemlerde veya bulunduğu yerin sıcaklık ve nem oranının fazlalığına göre buzdolabınızın dış kısmında terleme oluşabilir ve bu durum normaldir. Buzdolabınızı temiz ve kuru bir bez ile kurulayın. Eğer oluşan terleme buzdolabınızın sadece belirli bir bölgesindeyse yetkili servisle iletişime geçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri