Buz küplerini cilde doğrudan uygulamak tahrişe neden olabileceğinden bunun yerine yumuşak, pamuklu bir bezin içine üç-dört tane buz küpünü koyun ve dairesel hareketlerle 10-15 saniye boyunca toplamda iki dakikayı geçmeyecek şekilde- güne başlarken ve gün sonu temiz cildinize uygulayın.
Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
CİLDE BUZ NASIL UYGULANIR? Cilt temizliğinizi tamamladıktan sonra buz küplerini yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın. 10 dakika boyunca buzları yüzünüze uygulayın ve 2 dakika ara verin. Bu uygulamayı 3 kez tekrarlayın.
Buzu cildinize asla doğrudan sürmemelisiniz. Aksi halde buz yanıkları oluşabilir, aman dikkat. Buz uygulamasını yapmadan önce cildinize her zaman kullandığınız nemlendiricinizi sürerek cildinizi buz yanıklarından daha iyi bir şekilde koruyabilirsiniz.
Günde kaç defa yüze buz sürülür sorusunu günde bir ya da iki kez olarak yanıtlayabiliriz. Buzla cilt bakımı yapanların bir kısmı bu uygulamayı her gün tekrarlı olarak yaparken, bir kısmı ise sadece cildini hızla toparlamaya ihtiyaç duyduğu sabahlarda bu yönteme başvuruyor.
İlgili 43 soru bulundu
Günlük kullandığınız nemlendiriciyi yüzünüze her zamankinden biraz daha fazla sürün. Ardından buzu cildinizde yavaş yavaş gezdirin. Buz tamamen eriyene kadar gezdirmeye devam edin. Ardından ılık su ile cildinizi yıkayın.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Dudaklara geçici bir süre ile buz kompresi uygulamak dudak bölgesinin daha kırmızı bir renk almasını sağlar ve dolgun hale getirir. Dudaklara iki dakika süre ile uygulanacak buz kompresi doğal dudak dolgunlaştırma için hızlı sonuç verir.
Buz Maskesi ve Buz Küplerinin Cilde Faydaları Nelerdir? 1-Ciltteki güneş lekelerini giderir.2-Sivilce ve akneleri azaltır. Cilde pürüzsüz bir görüntü kazandırır.3-Gözaltı morluklarının gidermesine yardımcı olur. 4-Cilde sıkı ve gergin bir görünüm kazandırır.
Cildinize düzenli olarak buz küpleri sürmek, yaşlanma belirtilerini azaltmak ve önlemek için harika bir yol. Çünkü cildi sıkılaştırmaya önemli ölçüde yardımcı oluyor.
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir. Kırışık görünümlü alanları soğuğun etkisiyle gererek cildine daha gergin, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Yüze Buz Nasıl Uygulanır? Buz küplerini cilde doğrudan uygulamak tahrişe neden olabileceğinden bunun yerine yumuşak, pamuklu bir bezin içine üç-dört tane buz küpünü koyun ve dairesel hareketlerle 10-15 saniye boyunca toplamda iki dakikayı geçmeyecek şekilde- güne başlarken ve gün sonu temiz cildinize uygulayın.
Buz terapisini 12 gün boyunca günde bir kez uygulayabilirsiniz. Yurt dışında yapılan araştırmalar, soğuğun yağ yakmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur. Aynı zamanda soğuk; kan dolaşımını hızlandırır ve vücuttan toksinlerin atılımını hızlandırır.
Gözenekler üzerinde şok etkisi yaratan buz, genişleyen gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Buzluktan çıkarılan buzu herhangi bir şey yapmadan direk olarak sıkılaşmasını istediğiniz bölgede gezdirebilirsiniz.
Soğuk su, kan dolaşımını iyileştirdiği için saç derisinin de sağlığını olumlu yönde etkilemekte. Böylece saçların uzaması da hızlanmış olur fakat eksilerinden bahsedecek olursak soğuk suyun saç hacmini azalttığını söyleyebiliriz.
Sivilce kızarıklığı geçmesi için buz kullanılması tavsiye edilir. Pamuk ya da peçetenin içine kuru buzu koyup kızarıklığın olduğu bölgeye uygulayın. 5 ile 7 gün boyunca yapılırsa kızarıklık hafifleyip daha açık renge döner. Sivilce kızarıklığına işlem uygulamadan önce birkaç gün beklenilmesi önerilir.
Vazelin dolgun dudaklar için etkili bir çözümdür. Dudaklarınızı nemlendirmenin yanı sıra dudaklarınıza parıltı ekleyerek daha dolgun gözükmesine sebep olur. Vazeline biraz tuz ekleyerek peeling yapabilirsiniz.
Spor yaralanmaları: Buz kompres, burkulma, çekişme ve kas spazmlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Yaralanma bölgesine uygulandığında, kan damarları daralır ve şişlik ve ağrı azalır. Hücre harabiyetine engel olur. Özellikle ayak bileği burkulmaları gibi durumlarda sık kullanılır.
1 kalıp buzu kalıptan çıkarınız. Buz parçaları ile uygulamaya başlamadan önce cildinize günlük kullandığınız nemlendiricinizi biraz fazla sürün. Cilt kremi emmeden; buz parçalarını dairesel hareketlerle üzerinde gezdiriniz. Buzlar cildinizin sıcaklığı ile erimeye başladığında bırakınız.
Bir sos tenceresine 1 avuç kadar pirinç ve bir miktar su ekleyin, pirinçler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Bir süzgeç yardımıyla pirinçleri güzelce süzün. Süzdüğünüz suyu buz kalıplarına doldurun ve dondurucuya koyup donmasını bekleyin. Her gün uygulayabileceğiniz ferahlatıcı buz küpünüz hazır!
Sabah kalktığımızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize kanla renk getirecektir. Makyajınızı uygulamadan hemen önce uyguladığınız taktirde doğal aydınlatıcı etkisi görecektir.
Cilt yüzeyine yakın kılcal damarlara zarar verebilir, hassas ciltlerde buz yanığı, ciltte tahriş ve kızarıklığa sebep olabilir.
Uygulanan en eski güzellik yöntemlerinden biri olan olan buz ciltte kan akışını hızlandırarak derinin daha gergin ve sıkı görünmesini sağlar. Eğer pratik ve etkili bir yöntem istiyorsanız Hem göz altı şişliklerini engellemek hem de göz kapaklarını toparlamak için ihtiyacınız olan tek şey bir parça buz küpü!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri