Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bıyığın dudağı geçmesi haram mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bıyığın dudağı geçmesi haram mı?

"Bıyığını kısaltmayan bizden değildir." ( buyurmuştur. Bıyıklar üst dudağın kırmızılığı görülecek şekilde kısaltılmalıdır. İşte âlimlerimiz bu konudaki bütün hadis-i şerifleri gözönünde bulundurarak, sakalı bırakmanın sünnet olduğu, zaruret olmadıkça bırakılan sakalı kesmenin tahrimen mekruh olduğunu söylemektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Bıyık neden haramdır?

“Allah'a şirk koşanlara aykırı olunuz, sakallarınızı uzatıp, bıyıklarınızı kesiniz.” (Zübdet'ül Buhari) buyurmuşlardır. Fakat şunu da unutmamak lazım ki; bütün bunlar sakalla beraber olarak düşünülen bıyığın durumudur. Sakal yokken bıyığı tamamen kazımak ise kadına benzemek olması itibariyle uygun görülmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorusorcevapbul.com

Bıyıklarını almak günah mı?

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Bıyık bırakmak haram mı?

Cevap: Hazret-i Peygamber, “Bıyığınızı kırkınız, sakalınızı uzatınız” buyurmuştur. Bıyıkların, kaş uzunluğunda olması sünnettir. Bıyık da sakal gibidir. Sakalı kesmeyi özür haline getiren sebepler varsa, bıyık da kesilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinisualler.com

Sadece bıyık bırakmak sünnet mi?

Sakalsız iken bıyık bırakmakta hiçbir sakınca yoktur

Zira hem sakal bırakmak hem de bıyık bırakmak sünnettir. Sadece bıyık bırakan mümin erkek de bu sünnetlerin birine riayet etmiş olur. Hatta sakal yokken bıyığı tamamen kazımak uygun değildir. İslamiyet'te tamamen sakalsızlık ve bıyıksızlık diye bir şey yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: risale.online

Bıyık uzunluğunda dini bir ölçü var mıdır? / Birfetva - Nureddin YILDIZ

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Islamda bıyık sünnet mi?

İslâm Hukukunda, Hz. Peygamber'in “Bıyıkları kısaltınız, sakalları da bırakınız” manasını ifade eden hadisi sebebiyle, bıyıkların kısaltılması sünnettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanli.org.tr

Sakalsız dolaşmak günah mı?

Dinimiz sakal bırakmamayı menetmemiştir; terkeden sünnet sevabından mahrum kalır, ama günahkar da olmaz. Peygamber Efendimizin (asm) getirdiği esas, kaide ve prensipler hayatın bütün safhalarını içine alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kaç yaşından sonra bıyık bırakılır?

Çocuk doktorları bıyığın 13 yaşından itibaren kesilmesini öneriyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Jiletle tıraş olmak caiz mi?

4 mezhebin fıkhında erkeğin sakalını jiletle tıraş etmesi haramdır. Ancak çalıştığı işten dolayı tıraşa mecbursa burada zaruret hâsıl olur. Kişi harama girmeyeceği bir iş bulana kadar orada çalışabilir. Ancak o süre zarfında iş aramak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Sakalı jiletle almak haram mı?

Peygamber'e uymak maksadıyla sakal bırakan ve sakalının sünnete uygun bir şekilde bakımını yapan kişinin bu amelinden dolayı sevap alacağını, ancak herhangi bir sebeple buna imkân bulamadıkları için sakalını tıraş edenlerin ise sünnete aykırı düşmekle birlikte bundan dolayı günaha girmeyeceğini söylemek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Regl iken bıyık almak günah mı?

Adetliyken kaş almanın herhangi bir sakıncası yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kaş ve bıyık almak günah mı?

Kaş aldırmak, kaşa şekil vermek günah mı, haram mı soruları her dönemde İslam alimlerine sorulmuş olan sorular arasındadır. Kaş almak hakkında Diyanetin son açıklaması şu şekilde karşımıza çıkmaktadır: "Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Niyetliyken bıyık alınır mı?

Kaş bıyık aldırmak orucu bozar mı sorusuna yanıt veren Diyanet, vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz kararına vardı. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bıyık serbest mi?

Bakanın aktardığı bilgiye göre polisler artık "Kılık Kıyafet Yönetmeliği"ne uygun şekilde resmi kıyafet giyerken bıyık bırakabilecek. Türkiye'de 12 Eylül 1980'e kadar üniformalı polislerin de bıyık bırakma hakkı vardı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Sıfır sakal günah mı?

Sakalını traş eden erkekler kadınlara benzemektedirler. Erkeklerin kadınlara benzemesi de dinen yasaklanmıştır. Ancak sakalı kesmenin haram olduğunu söyleyen bazı alimlerimiz, sakalın bırakıldıktan sonra kesilmesinin haram olduğunu kasdetmişlerdir. Yoksa sakalı bırakmadan tıraş olmak haram olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Asker bıyık serbest mi?

Erkek subay, askeri memur, astsubay, askeri öğrenci, erbaş ve erlerin kaşlarını aldırmaları, manikür yaptırmaları, pomat ve fazla koku kullanmaları, favori, biş, sakal ve bıyık bırakmaları yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Jilet kadına haram mı?

Jiletle tıraş olmak haram mıdır? Selamünaleyküm. Tıraşla sakalı kastediyorsanız, kazımanın hangi çeşidi olursa olsun sakal, özürsüz olarak kazındığında haramdır. Diğer temizlik bölgelerinde ise jiletin kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Sakal bırakmak haram mı?

Bu emir ve uygulamalardan tavsiye anlamını çıkaran Gazzâlî, İbn Hacer el-Heytemî, Şemseddin er-Remlî ve Hatîb eş-Şirbînî gibi âlimler sakalı kesmenin haram değil mekruh (Hanefîler'in terimiyle tenzîhen mekruh) olduğunu söylemiştir (Ebû Bekir b. Muhammed ed-Dimyâtî, II, 340; Cezîrî, II, 44).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Eşi istemezse erkek sakal bırakabilir mi?

Sakal bırakırken hanımlara sorulması gerekir mi? Sakal bırakma konusunda hanımın izni aile içi tatsızlık çıkmaması için alınmalıdır. Zira sakal bırakmak sünnet iken aile huzuru bu sünnetten daha önemlidir. Ancak bir kimse hanımından izin almadan sakal bırakırsa da günah işlemiş olmaz, izin alma mecburiyeti yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

13 yaşında bıyık çıkması normal mi?

Erkeklerde ise ergenliğe giriş 11 yaş civarında başlar, testis hacmi 4 mL üstüne çıkar. Kasık ve koltuk altı tüylenmesi 12 yaştan sonra izlenir. 17-18 yaş civarında sakal ve bıyıklar çıkmaya başladığında ergenlik sonuna gelinmiş demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 100yilhastanesi.com.tr

Kadınlar bıyıklı erkeklerden hoşlanır mı?

Bilim insanları bu konular hakkında sıklıkla araştırmalar yapıyor. Son yapılan araştırmaya göre bıyıklı erkekler kadınlar tarafından karşı konulmaz olarak görülüyor. Araştırmada 4.000 kadından bir erkekte en çekici beş özelliği listelemeleri istendi ve %68'i bıyıklı bir erkeği sevdiklerini söyledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Bıyıkları ne işe yarar?

Sadece yüzlerinde bulunmayan bıyıklar; yön bulma, etrafı algılama, kendini koruma gibi hayati yetiler ile onların yaşamlarının devam etmesini sağlayan birer organ gibidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: petihtiyac.com

Kirli sakal günah mı?

Sünnet niyeti ile değil de âdet olduğu için kirli sakal bırakmamın sakıncası olur mu? Âdet olduğu için de olsa, top sakal, keçi sakalı ve kirli sakal tabir edilen sakal biçimleri mekruh olur. Hele sünnet diye bırakılırsa bid'at ve haram olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Cünüpken sakal kesmek günah mı?

Cünüp iken tıraş olmak, vücut kıllarını kesmek, saç tıraşı olmak, tırnak kesmek mekruhtur. Cünüp değilken kestikten sonra abdest almak müstehabdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekrembugraekinci.com

Cennet de sakal var mı?

CEVAP: Cennette ibadet etmek olmadığı gibi, sıkıntı verecek herhangi bir iş de yoktur. Orada herkes sakalsızdır. Sakal çıkmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamilimleri.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT