C vitamini serumu cilde ince tabaka halinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanması gerekir. Düzenli kullanım sonrasında cilt üzerindeki gençleştirici, parlatıcı, estetik bakımı etkisini fark ettirebilir. Cilt serumu kolajen üretimini artırdığı için ciltteki leke oluşumunu en az seviyeye indirebilir.
C vitamini serumunu günlük bakımın bir parçası olarak düşünmek ve rutini bozmadan uygulamak gerekir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa temiz cilde masaj şeklinde uygulanmalıdır. Nemlendirici uygulamasından önce ancak tonikten sonra kullanılmalıdır.
Bu noktada cilt tipiniz ve cildinizin ihtiyaçları doğrultusunda ilerlemelisiniz. C vitamini serumlarının genellikle günde sabah ve akşam olmak üzere iki defa kullanılması tavsiye edilir.
C vitamini fazlalığı; 2 gramdan fazla alındığında karın ağrısı, bulantı ve kusma şeklinde kendini gösterir. Uzun süreli ve yüksek doz kullanımının böbrek taşı oluşturabileceğinden korkulur. Bir diğer olası yan etkisi demir preparatı kullanan hastalarda demir yüklenmesine neden olmasıdır.
3.Formülün etkili olabilmesi için C vitamini oranları %10 - 25 aralığında olmalıdır. %15 oranında saf ve stabil C vitamini (l-ascorbic acid) içermektedir. Düzenli kullanım ile yaşlanma belirtilerinin azaltılmasını sağlayarak daha pürüzsüz, daha aydınlık ve daha genç görünümlü bir cilde kavuşmaya yardımcı olur.
İlgili 15 soru bulundu
Evet, yüz serumundan beş ila on dakika sonrasında krem sürebilirsiniz. Ancak serumdan sonra seçeceğiniz krem yüz tipinize uygun olmalıdır. Eğer kuru bir cilde sahipseniz serumdan sonra yağ bazlı nemlendirici kullanabilirsiniz.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
Bu ürünü kullanmak isteyenler C vitamini serumu ne zaman kullanılmalı sorusunu sorabilirler. Bu ürünü günlük cilt bakımı rutininize dahil ederek nemlendiricinizden önce kullanabilirsiniz.
Kapsüller, suda eriyen efervesan tabletler ve çiğnenebilir vitaminler bunlardan birkaçıdır. C vitamini kullanımı, genellikle günde iki kez 250-500 mg dozda önerilir. Günde 1,000 mg'dan fazla C vitamini almadan önce mutlaka doktordan onay almak gerekir.
C vitamini serum önerileri arasında kullanım sırasında mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar da bulunuyor. C vitamini serumu kullandıktan sonra tahriş, kızarıklık ve leke oluşmaması için cildin güneş ile temasından kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.
Güneş kremi sürmeden önce gerçekleştirilecek C vitamini uygulaması güneş kreminin etkisini artırarak cildin zararlı güneş ışınlarına karşı daha iyi korunmasını sağlar. Kış mevsiminde ise sert hava koşulları cildi, sıklıkla olumsuz etkiler.
C vitamini serumu hakkında en çok merak edilenler arasında tonikten önce mi yoksa sonra mı kullanılması gerektiği gelir. Tonik cilt temizleme aşamalarında kullanılan bir ürün olduğundan dolayı C vitamini kesinlikle yıkanmış ve toniklenmiş bir cilde uygulanmalıdır.
Göz çevresinde şişkinlik, kırışıklıklar ve koyu halkalar için de C vitamini içeren cilt bakım ürünlerini tercih edebiliriz. Çünkü C vitamini, bu bölgedeki cildin temelini ve rengini güçlendirmeye yardımcı olabilecek bir antioksidandır.
C vitamini serumunu gündüz kullanırken muhakkak güneş kremi ile birlikte kullanmalısınız. Eğer hassas bir cildiniz varsa, C vitamini serumunu gündüz yerine gece kullanmalısınız. Nedeniyse, yüksek C vitamini konsantrasyonları cildinizi irritasyona ve güneş yanıklarına daha yatkın hale getirebilir.
C vitamini serumunun uygulanması için bakım rutininizde nemlendiriciden önce kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Sabah ve akşam olmak üzere cildinizi temizleyip tonikledikten sonra C vitamini serumunu ince bir katman halinde uygulamanız ve sonrasında nemlendirici ile bakım yapmanız daha doğru bir kullanım sağlıyor.
C vitamini kullanımının, kolajen sentezini artırarak ve melanin üretimini inhibe ederek akne izlerini tedavi ettiği gösterilmiştir. Ayrıca yara iyileşmesine yardımcı olur ve yükseltilmiş yara izlerinin oluşumunu en aza indirir ve cildinizin çabuk kurumasını veya yaşlanmasını önler.
Günlük cilt temizliği yapıldıktan sonra cilde damlatılacak birkaç damla serum parmak uçları yardımıyla cilde masaj yapılarak yedirilmeli ve cildin bu asidi iyice emmesi sağlanmalıdır.
C vitamini sabah mı alınmalı akşam mı gibi pek çok soru insanların kafasında yer etmektedir. Yararlı bir vitamin olan c vitamini yanlış zamanda alındığında etkisini az ya da hiç göstermeyebilir. C vitamini için en doğru zaman aç karnına sabah yemek yemeden önce alınmasıdır.
- Su, oda sıcaklığında ya da soğuk olmalıdır. İçeriğindeki vitaminin yok olmaması açısından suyun sıcak olmaması çok önemlidir.
C vitamini olarak bilinen askorbik asit, lekelerin görünümünü hafifletme, gözenekleri ve cildi sıkılaştırma özelliği ile bilinmektedir.
Sabah yüzümüzü temizledikten sonra gün içersindeki yoğun güneş baskısına karşı cildi güçlendirmek için C-vitamini solüsyonu kullanabilirsiniz. C vitamini yazın da kullanılabilen ve UV'nin yarattığı serbest radikalleri cilt içinden toplayabilen bir molekül.
C vitamini alındıktan en az iki saat sonra ince bağırsak tarafından emiliyor. Günlük tüketim miktarı 100 mg ile 150 mg arasında olduğunda vücut tarafından yüzde 75'i emilirken alınan miktar 1000 mg çıktığında sadece yüzde 50 kadarı emiliyor. Yani halk deyimiyle fazlasını vücut atıyor.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
C vitamini serumlarını sabahları tonikten sonra ve güneş kreminden önce kullanmanız çok daha etkili bir bakım sağlayacaktır. Böylece güneşten korunmuş, leke ve kırışıklık gibi istenmeyen cilt problemleriyle savaşmış olursunuz.
C vitamini serumu tek başına elbette güneş kremi yerine geçmeyecektir. Ancak iki ürün bir arada kullanıldığında cildi güneş hasarından daha etkili bir şekilde koruyacaklarını söyleyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri