C1E Ehliyeti Nasıl Alınır? C1E ehliyetini almak için öncelikle bir sürücü kursuna kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt işlemleri için nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet biyometrik fotoğraf, sağlık raporu, eğitim durumunu gösteren belge sunulmalıdır. Sürücü kursu kaydı sonrasında ise eğitimlere girilmesi gerekmektedir.
C1E sınıfı ehliyet, ağırlığı 12000 kilogramın altında olan römorklu ya da yarı römorklu kamyon ve çekici kullanacakların alması zorunlu olan sürücü belgesidir. C1E sınıfı ehliyet sahipleri aynı zamanda M, B, BE, B1, C1 ve F sınıfı ehliyetlerin kullanabildiği araçları da kullanabilirler.
C sınıfına ait olan ehliyetle kamyon ve çekiciler kullanılmaktadır. C1 sınıfına ait olan ehliyetle ise 7,5 tona kadar olan kamyon ve çekiciler kullanılabilmektedir. C1E sınıfına ait olan ehliyetlerle ise 12 tona kadar olan kamyon ve çekicileri kullanmak mümkün olmaktadır.
C1E Ehliyet Fiyatı
Bu bağlamda sürücü kursu fiyatları değişkenlik göstermektedir. Ortalama olarak C1E ehliyet fiyatı ise 2022 yılı için harç ücreti 1.863,70 TL şeklindedir. Değerli kağıt bedeli ise 280 TL, hizmet bedeli 65 TL olmaktadır. Bu anlamda toplam 2.208.70 TL tutarında bir maliyet ortaya çıkmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yılda bir değişecek, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olacak şekilde düzenlenmektedir.
Ehliyet Almak İçin Yaş Şartları
M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler istenen minimum yaş sınırı 16. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor. C, CE, D1 ve D1E ehliyeti için isteyen yaş şartı 21. D ve DE ehliyet sınıfları için istenen minimum yaş sınırı 24.
C1 Sınıfı Ehliyet ile Yüklü ağırlığı maximum 7,5 ton olan Kamyon , Motorlu Bisiklet , Otomobil , 4 tekerlekli Motosiklet (ATV) ve Traktör kullanabilirsiniz.
C1E Ehliyet
Yalnızca C1 sürücü belgesine sahip kişilerin alabildiği C1E ehliyeti arkasına römork veya yarı römork takılan birleşik araçları kullanabilmek için gerekiyor. C1 ehliyetiyle kullanılan bir kamyona yüklü ağırlığı 750 kg'dan fazla bir römork bağlandığında C1E sürücü belgesi alınması zorunlu hale geliyor.
C1E Sınıfı Ehliyet
Ağırlığı 12.000 kg'ı geçmeyen römorklu kamyon ve çekici kullanma yetkisi verir. C1E sınıfı ehliyet yaş sınırı 18'dir. Bu ehliyeti almak için aranan deneyim şartı en az C1 sınıfı sürücü belgesine sahip olmaktır.
C1 sınıfı 7500 kg'a kadar çekici ve kamyon kullanımı için gereklidir. C1E ise aynı kriterlerin 12.000 kg'luk araçları için gereklidir.
C1E sınıfı ehliyet sahibi olarak hangi araçların kullanıldığı merak konusudur. Eğer C1E ehliyetine sahip olarak 12000 kg. a kadar kamyon ve çekiciyi römorklu olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca bu ehliyete sahip olanlar otomobil, kamyonet, traktör, motor bisiklet ve ATV de kullanabilmektedir.
C Sınıfı Ehliyet Bilgileri
Kamyon ve çekiciler için geçerlidir. Yaş sınır 21 olarak belirlenmiştir. Deneyim şartı olarak en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir. M, B1, B, C1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
SINAVSIZ OLARAK EHLİYET ALMAK KESİNLİKLE YASALARA AYKIRIDIR, SUÇTUR VE MÜMKÜN DEĞİLDİR.
C ve CE sınıfı ehliyet alabilmek için 21 yaşını bitirmiş olup, 22 yaşından gün almış olmak gerekiyor. Direksiyon sınavında ise sizden otomobil ehliyeti alanlardan istenilenlerin aynılarını Römorklu bir Çekici (TIR) ile yapmanız isteniyor.
CE SINIFI EHLİYET HANGİ ARAÇLARI KULLANAMAZ? CE sınıfı ehliyete sahip kişiler yukarıda sayılan araçlar haricindeki – yani B, BE, B1, C, C1, C1E, F ve M sınıfı araçlar – haricindeki araçları kullanamaz. CE sınıfı ehliyete sahip kişi; D, D1, DE, D1E ve G sınıfı ehliyet ile kullanılabilecek araç tiplerini kullanamaz.
D1 Sınıfı Ehliyet
16+1 kapasiteli minibüsler içindir. Geçerlilik süresi 5 yıldır. 21 yaşını doldurmuş olma zorunluluğu vardır. D1 sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişinin B sınıfı ehliyete sahip olması gereklidir.
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
D1E sınıfı ehliyete sahip olabilmek için en az D1 ehliyetine sahip olmak gerekmektedir. Bu ehliyet grubunda da 21 yaşını bitirip, 22 den gün almak yeterlidir. D grubu ehliyetin karşılığı da otobüs ehliyetidir. Bu grup ehliyete sahip olanlar otobüs kullanabilme yetkisine sahiptir.
E Sınıfı Sürücü Belgenizin tarihi 28.04.1997 tarihinden önce ise Tır veya çekici kullanabilirsiniz. Ehliyetinizi yeni tip ehliyetlerle yenilediğinizde "C (Kamyon)","CE (Tır/Çekici)" ve "D (Otobüs)" Sınıfları ile yenilenecektir. 28.04.1997 tarihinden sonra ise "CE Sınıfı" Sürücü Belgesi almanız gerekmektedir.
B sınıfı ehliyet ile motorlu bisiklet, traktör, dört tekerli motorsiklet, kamyonet ve araba kullanılabilir. Ruhsatta otomobil olarak geçen bir aracınız varsa ve bu araç 6 tekerliyse bu aracı B sınıfı ehliyetiniz ile kullanabilirsiniz.
Örneğin ruhsatta otomobil olarak geçen bir aracınız var ancak 6 tekerli bir araç. Bu aracı B sınıfı ehliyetiniz ile kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus aracın ruhsatta kamyon olarak geçmemesidir ve yüklü ağırlığının 4250 kg 'ın üstünde olmamasıdır. Yani teker sayısının bir önemi bulunmamaktadır.
Yaş sınır 21 olarak belirlenmiştir. Deneyim şartı olarak en az C grubu ehliyet olması gerekmektedir. M, B1, B, BE, C, C1, C1E ve F sınıfı araçları kullanabilirler. CE sınıfı içinde en kapsamlı Ehliyet sınıfıdır.
Yasanın Meclis'ten geçmesi durumunda 80 yaşın üzerindeki sürücülerin ehliyetleri iptal edilecek. İtalyan Parlamentosu Ulaşım Komitesi Başkanı Mario Valducci, yasağın 80 veya 85 yaşını aşan sürücüler için geçerli olacağını açıkladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri