Koku Yoğunluğu ve Kalıcılık: Orijinal parfümler, yoğun ve kalıcı bir koku sunar. Sahte parfümler genellikle daha hafif ve kalıcı olabilir.
Sahte parfümler uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Ciltteki tahribatı ilk kullanımdan itibaren gözlemlemenin mümkün olduğunu dile getiren Dr. Baysal, "İlk bulgu olarak kızarıklık, kaşıntı, pullanma tarzında, bazen su yanığı kabarcıkları tarzında etkiler verebilir.
Satın alacağınız parfüm şişesi içerisinde %15 ile %20 oranları arasında esans barındığını EDP ibaresinden anlayabilirsiniz. Muadillerine göre nispeten daha yoğun bir kokuya ve kalıcılığa sahip olan EDP türünü tercih ederek parfümde kalıcılığı yakalayabilirsiniz.
Parfümün kalıcılığı nasıl anlaşılır konusu için öncelikle kokunun kaynağını bilmek gerekir. Odunsu parfüm denilen ağaç kökleri gibi maddelerden elde edilen parfümler, uzun süre kalıcılık sağlar. Kökler, tohumlar ve yağ kokuları da kalıcılık etkisi gösteren kokulardır.
Firma gümrük malları ile satış yapmaktadır. Gümrükten gelen mallar ile daha çok ürüne ulaşılacaktır. Ucuz Olmalarının Nedeni; Bu parfümlerin ucuz olmalarının bir diğer yanı tester parfüm olmalarıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Dr. Oğuz Özyaral, "Sahte parfüm cilt kanseri yapar, solunum yollarında sorunlar yaratır. TÜBİTAK'ın cep telefonlarına ücretsiz olarak indirilen ÜTS uygulamasıyla ürünlerin orijinalliğini mutlaka kontrol edin" dedi.
%20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır. Eau de toilette %7 ila %15 yoğunluğa sahip, 2-3 saat kadar kalıcı, hassas ciltler için uygun. Eğer cildiniz yağlıysa parfümünüz 6 saate kadar kalıcılığını korurken kuru cilde sahipseniz bu süre daha az olacaktır.
Vücudumuzda nerelere parfüm sıkmalıyız? Saçlar kokuyu içine hapsederek kalıcılığı sağlamaktadır. Bu nedenle saçlarımıza sıktığımız parfümler oldukça kalıcı ve hoş kokmaktadır. Kulak arkası kulağın üst kısmına göre daha yağlı ve nemli bir bölge olduğu için parfümü sıkmak için ideal bölgelerden biridir.
Parfüm içeriğindeki alkol ısıya maruz kaldığında buharlaştığı için parfümü asla sıcak bir ortamda saklamamalısınız. Bu yüzden parfümlerinizi kendi kutularında, kapağı kapalı bir şekilde buzdolabında saklamak, herhangi bir ısıya maruz bırakmadığından dolayı daha uzun süreli kullanım deneyimi sunacaktır.
Evet, vazelin veya vazelin benzeri bir ürün, parfüm kalıcılığını arttırabilir. Parfümü sıkmadan önce nabız noktalarınıza vazelin uygulandığınızda ciltte bir bariyer oluşturur ve bu bariyer parfümün buharlaşmasını engeller veya vazelin benzeri bir ürünle uygulamak kokunun daha uzun süre kalmasına yardımcı olabilir.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Duş jeli, vücut losyonu veya parfümün aynı kokulu diğer ürünlerini kullanarak kokuyu daha uzun süre tutabilirsiniz. Önce duş jeli veya vücut losyonu ile cildinizi nemlendirin, ardından parfümü uygulayın. Doğru Depolama: Parfümü doğru bir şekilde depolamak, kokunun kalıcılığını korumasına yardımcı olur.
Parfümler genellikle yüksek oranda alkol içerir ve bu, saçın kurumasına ve kırılmasına neden olabilir. Ancak, parfümün direkt olarak saç dökülmesine neden olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Yine de her türlü kimyasal ürünün kullanımında ölçülü olmak önemlidir.
Bu bağlamda deride renkte değişiklikler görülebilir. Deri renginde koyulaşma ve kahverengi lekeler karşımıza çıkabilir. Bu yüzden vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Normalde parfümler kıyafete uygulanmalı deriz ama sahte olanları kıyafetlere bile zarar veriyor.
Replika parfüm ne yazık ki orijinal değildir. Bu sebeple internet üzerinden tester ya da outlet parfüm satın almak isteyen kişilerin mutlaka satın aldıkları ürünlerin replika olup olmadığına dikkat etmesi gerekir. Replika ürünlerin anlaşılmasında kaliteden ödün verildiği noktalara dikkat edilmelidir.
Açık Parfüm Sektörü'nün karıştırılmaması gereken bir diğer parfüm sektörü ise, Sahte Parfüm sektörüdür. Sahte parfüm sektörü, kokunun benzerliği, kalıcılığı, sağlıklılığı gibi konulara değil, parfümün ambalajının renginin, modelinin, isminin taklit edilmesine yoğunlaşmaktadır.
Çoğu parfüm çabuk bozulan bir yapıya ve kısa süreli bir son kullanma tarihine sahip değildir. Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır.
Parfümün Nasıl Sıkılmalı? Odanıza parfüm sıkar ve ardından içinden geçerseniz, bu parfümünüzün boşa gitmesine neden olur. Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar.
Parfümleri bozulmasında en büyük etki ısı ve ışıklı ortamlardır. Isı ve ışıklı ortamlara maruz kalan parfümler kısa sürede bozulma ve azalma göstermektedirler. Parfümleri uygun sıcaklıklarda tutmak ve ışıklı ortamlardan uzaklaştırmak, kullanacağınız parfümün uzun süre kullanılmasını ve bozulmamasını sağlamaktadır.
Yoğun parfümlerden 1-2 fıs, hafif parfümlerden 3-4 fıs sıkmak genel bir öneridir. Parfümün cilde yedirilmesi için ovmaktan kaçınılmalıdır. Aşırı parfüm kullanımı, boğucu bir kokuya neden olabilir.
Parfüm mümkün olduğunca temiz cilde sıkılmalıdır. Temiz cilde uygulanan parfümün kirli ve yağlı cilt üzerine uygulanan parfümden daha doğru koku ve kalıcı bir sonuç getirecektir. Vücudunuzda herhangi bir koku, losyon veya deodorant varsa üzerine parfüm sıkılmamalıdır.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur sorusuna yanıt olarak kıyafetler verilebilir. Parfümlerin giysilerinizde uzun süre kalmasını istiyorsanız, kumaş pamuk gibi malzemelerden yapılmış olmalıdır. Parfüm kokusu diğer triko ve giysilerde kalıcı olmayabilir.
Gerçek parfümlerin seri numarası ve barkodları kutunun sonunda ve ayrıca parfüm şişesinin üzerinde olacaktır. Benzer sertifikayı sahte parfümlerde alamazsınız.Yeni bir parfüm satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey orijinal parfüm barkod kontrolüdür. Sahte parfümün seri numarası olmayacaktır.
EDP ve EDT arasındaki temel fark, kokuların konsantrasyon oranlarıdır. EDP parfümlerde %30'a kadar varan esans oranı, EDT'lerde en fazla %15 ile sınırlıdır. Satın aldığınız her parfümün üzerinde ürünün içerik ve yoğunluk bilgilerini bulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri