Tıkalı çakraları açmak için yoga, meditasyon, reiki gibi pratiklerden faydalanmanın yanı sıra olumlamalar da yapabilirsiniz. Kendinize her gün tekrarlayacağınız olumlu cümlelerin zaman içinde işe yaradığını, çakralarınızdaki enerji akışını sağlıklı hale getirdiğini göreceksiniz.
Meditasyon, yoga, nefes teknikleri, reiki gibi yöntemler ile çakraların açılması mümkündür. Bunun yanı sıra, çakraların açılması aynı zamanda fiziksel sağlığımıza da olumlu etkileri vardır. Örneğin, kalp çakrasının açılması, kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur ve stresi azaltır.
Kök Çakra Temizliği: Enerjiyi yeryüzünden alarak dünya alemine iletir. Doğa ile zaman geçirme, toprakla temas etme, evi düzenli tutma, kırmızı sebze meyve tüketimi, hayvansal protein alımı, dans etme ve vücudu sıcak tutmak enerji akışınızı değiştirmenizi sağlar. Böylelikle, çakra temizliğinin olmasına fayda sağlar.
Konsantre olamadığınızı ve sürekli endişelerle meşgul olduğunuzu da fark edebilirsiniz. Bazı insanlarda bu paranoya olarak kendini gösterebilir. Kök çakra tıkanıklığı ile ilgili fiziksel sorunlar arasında ise; bel ağrısı, düşük enerji seviyeleri, el ve ayaklarda soğukluk yer alır.
Çakraları açmak ne işe yarar sorusunun en temel cevabı, evrensel yaşam enerjisinin, kozmik enerjinin vücudumuza doğru bir şekilde akmasını sağlamaktır. Böylece sebepsiz şanssızlıklarınızdan ve başarısızlıklarınızdan, anlamsız korku ve iletişim sorunlarından kurtulabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Sakral çakra: Sakral çakranız, göbeğinizin hemen altında, alt karnınızda bulunur. Özdeğer, cinsellik, zevk ve yaratıcılık duygularınızı ve sezgilerinizi kontrol eder. Sakral çakrada dengesizlik olduğunda duygusal olarak dengesiz, yaratıcı yönünüz körelmiş ve cinsel düşüncelere yönelik takıntı hissedebilirsiniz.
İnsan Kendi Çakralarını Açabilir mi? Evet açabilir. Ayrıca insan kendi çakralarını açmak için meditasyon, yoga, olumlama ve reiki gibi uygulamalar yapabilir.
Günlük hayatımızda da çakraların tıkanma sebebi iş stresi, ekonomik sıkıntılar, kilo problemleri, düşük özgüven, hastalıklar, kalp kırıklıkları, terkedilme veya reddedilme, korku, anksiyete, yok sayılmak ve öfke problemleri olabiliyor.
Çakralar neden kapanır? Beyinsel çatışmalardan, stresten, kötü düşüncelerden, psikolojik baskılardan, affetmemeyi bilmemekten dolayı çakralar rahatlıkla kapanabiliyor. Çakraların kapanmasında, günlük stresler, ses ve hava kirliği, kötü beslenme gibi durumlar da etkili olabiliyor.
Çakraların kapalı olması da aynı şekilde çakra bölgelerimizde fiziksel rahatsızlıklar yaşamamıza neden olabilir. Eski enerjiyi, tekrarlayan olumsuz duygu ve korkuları vücudumuzdan atmak; hem çakralarımızın yeniden dengede olmasını hem de fiziksel rahatsızlıklarımızdan kurtulmamızı sağlar.
Bir çakra kapalı olursa bir sonraki çakraya da enerji akışı o kadar az olur. Çakralar düzgün çalışmadığı zaman beden, enerjisini korumakta zorlanır. Yaşam enerjisi çakralar yolu ile bedende dolaşım sağlar.
Kök çakrayı dengelemek için lal, hematit, akik ve yakut gibi değerli taşların gücünden faydalanabilirsiniz. Taşları üzerinizde taşıyabilir ya da uzanırken kök çakra bölgesine yerleştirebilirsiniz. Kök çakra dengeleme meditasyonunu uygulayabilirsiniz.
Boğaz çakrası aşırı aktif olursa kişiler iletişim sırasında birbirlerine seslerini duyurmakta zorlanmaktadırlar. Kendini ifade etmeye çalışan kişinin, diğerleri tarafından sesinin duyulmaması kişileri olumsuz yönde etkileyip, daha çok içine kapanabilir ya da daha öfkeli bir hale bürünebilirler.
Özgüven eksikliği, özellikle Solar Pleksus (Manipura) çakrası ile ilişkilendirilmektedir. Bu çakra, insanın iradesi, gücü ve kişisel güç alanıyla bağlantılıdır ve omurga üzerinde, göğüs kafesinin altında bulunmaktadır.
Solar pleksus çakra dengesizliğinin, kendisini sindirim ve karaciğer sorunları ya da diyabet yoluyla fiziksel düzeyde gösterebildiği düşünülüyor. Duygusal düzeyde ise depresyon ve düşük benlik saygısı gibi olumsuzlukları ortaya çıkaracağına inanılıyor.
Özet olarak vücuttaki çakralar omurga hizasında, kuyruk sokumundan başın en tepesine doğru kök çakra, sakral çakra, solar plexus çakra, kalp çakrası, boğaz çakrası, üçüncü göz çakrası ve taç çakra şeklinde sıralanır.
Boğaz çakrasının dengesizliğe girmesinin psikolojik belirtileri: Gerginlik, öfke, korku, dikkat eksikliği, izolasyon ve yalnızlık hissi.
Kalp çakrası; göğsün ortasından, arka taraftan dışarı doğru saat yönünde bir hareketle akan enerji merkezidir. Açık ve dengede olduğunda, şöyle hissedersiniz: Kendinizi tüm olumlu fırsatlara açarsınız. Sağlıklı ilişkiler çekersiniz.
7. çakra kişiye kozmik bilinç kazandırır. Uyanışın ve aydınlanmanın en yüksek noktası olan bu çakra, seçimleri ve davranışları yönetir. Tepe çakrasının rengi mor ya da beyaz olarak kullanılır. Elementi ise ruhtur.
Sakral çakra aslında bireyin kim olduğuna ve dış uyaranlara nasıl tepki verdiğine odaklanıyor. Bu çakrada yaşanan dengesizlik; kişide huzursuzluğa, sinirliliğe, yaratıcılıktan yoksunluğa ve cinsel takıntıya neden olabiliyor.
Alın (Üçüncü Göz) Çakrası: Bilgelik gözünüz yani alın çakranız tıkalıysa içgörü kaybı, uykusuzluk, unutkanlık, kafa karışıklığı, algı bozukluğu, odaklanamama gibi problemler yaşayabilirsiniz.
Kök çakrasındaki dengesizlik duygusal, zihinsel, fiziksel ve finansal iyi oluşu olumsuz etkiler. Kök çakrasının dengesizliğe girmesinin psikolojik belirtileri: Kaygı, stres, olumsuz düşünme, açgözlülük, gerginlik, güvensizlik hissi, konsantrasyon bozuklukları.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri