Bunun için yarım su bardağı karbonatı ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin deterjan haznesine boşaltmanız ve makineyi çalıştırmanız yeterli.
Her yıkamada Calgon kullanın. Formülündeki kireç önleyici aktifler makinenizde kireç oluşumunu engeller, makinenizin parçalarında kireç birikmez, kireç kaynaklı bozulmalarla karşılaşmazsınız.
Çamaşır makinesinde biriken kireç oluşumları için en etkili doğal yolların başında sirke-limon karışımı gelir. Ayrıca karbonat ve sirke karışımı da çamaşır makinesinin deterjan gözü, kazan, rezistans, kapak ve lastik gibi bölümlerinde biriken kirecin temizlenmesi için etkili doğal karışımdır.
Her deterjan ortalama %10 oranında kireç önleyici maddeler içerir. Fakat deterjanların içindeki bu maddeler sudaki kireci makinenizi korumaya yetecek kadar yumuşatamaz. Bu nedenle, her yıkamada gereken miktarda Calgon kullanmalısınız.
bunun dışında, kireç önleyici diye satılan tozları kullanmaktansa (calgon mesela) çamaşır sodası kullanmak daha mantıklı. hem daha ucuz, hem de daha doğal.
İlgili 34 soru bulundu
Bunun için yarım su bardağı karbonatı ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin deterjan haznesine boşaltmanız ve makineyi çalıştırmanız yeterli.
Posta'da yer alan habere göre; Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Çamaşır makinesi kireç çözücü kullanın. Kireç kalıntılarının birikmesini engellemek ve makinenizin ömrünü uzatmak için Siemens tarafından test edilmiş ve onaylanmış çamaşır makinesi kireç çözücü kullanmanız önemle tavsiye edilmektedir.
BORAKS VE ÇAMAŞIR SODASI KULLANIMI
Boraks maddesini çamaşır sodası ile sulandırdıktan sonra bu karışıma bir bez batırıp bu bezle karışımı kireçli olan alanlara sürüyoruz. Çok fazla bastırmadan bu karışımla ovduğumuz alanlardaki kalıntılar kolaylıkla çıkacaktır.
Karbonat ve sirkeyi karıştırarak makinenin iç kısmına koyulmalıdır. Deterjan bölümünü de hazırlanan karışım koyulabilir. Sıcak ve kısa programda makinenin çalıştırılması yeterli olacaktır. Çamaşır makinesi kazan temizleme işlemlerinde uzun yıkama programlarına ihtiyaç yoktur.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
4) Bulaşık Makinesi Tableti
Bulaşık makinesi tabletiyle çamaşır makinesi temizleme de mümkün!
Eğer siz de deterjanların çamaşırlarınızı yıpratmasından şikayetçiyseniz çok daha doğa ve çamaşır dostu olan sabunu denemelisiniz. Deterjan haznesine rendelediğiniz sabundan ekleyin ve çamaşırlarınızı bununla yıkayın. Leke çıkarma konusunda da iyi olan sabunlar tam da aradığınız çamaşır deterjanlarına dönüşebilir!
Kazan temizliği
Makinenizde "Kazan Temizleme Programı" varsa öncelikle makinenizin içerisine çamaşır koymadan kapağını kapatın. Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun.
Ürünler sıvı deterjan formunda kullanılabildiği gibi Calgon bulaşık tableti formunda da kullanılır Tablet, jel ve toz formundaki temizlik ürünlerini tüm deterjanlarla birlikte kullanabilirsiniz.
Karbonatın kireç çözücü etkisine limonun parlatma gücünün eşlik ettiği karışım, en iyi kireç sökücüler arasında yerini alıyor. Tarifi uygulamak isteyen kullanıcıların 1 paket karbonat ve 1 adet limon kullanmaları yeterli oluyor.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Porçöz, çamaşır makinesi temizleyici, kir ve kireci önlerken deterjan kalıntılarını da temizliyor. Makinede oluşan kötü kokuları ise içerisinde bulunan Isparta Gülü ve Lavanta esansı sayesinde yok ediyor. Düzenli kullanımda makinenin ömrünü uzatıyor.
Bir ölçü kabı içerisinde 2 kaşık limon tozu ile beraber 1 bardak sirke öncelikle karıştırılmalıdır. Daha sonra limon tuzunun bu karışım içerisinde erimesi beklenmelidir. Ardından elde edilen bu karışım makinenin iç kısmına ya da deterjan bölümüne eklenebilir.
Sirke: Çamaşır makinesinin içindeki kireç ve kirleri çıkarmak için sirke kullanılabilir. 1 su bardağı sirkeyi makinenin boş olan tamburuna dökün ve normal programda yıkayın.
Yüzey temizliğinde ise çizmeden temizlik sağladığı için bir numaralı bir tercih. Çamaşır makinenizde de güvenle kullanabileceğiniz kabartma tozunu yarım su bardağı kadar makinenin kazanına dökebilirsiniz. Aynı şekilde makineyi sıcak su ayarında çalıştırarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.
Öncelikle 3,5 - 4 litre suya ½ fincan kabartma tozu ekleyin. Kokan çamaşırları yaklaşık 2 saat önceden bu suda bekletin. Ardından, makinede yıkarken, durulama bölmesine ½ fincan beyaz sirke ekleyin. Kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.
Deterjan ve sabun sanayisinde sodyum karbonat, doğal temizlik maddesi olarak tercih edilir. Çamaşır sodası yapımının olmazsa olmazlarından biri de sodyum karbonattır. Sodyum karbonat ılık su ile açılmasının ardından çamaşır sodası elde edilmektedir. Keten ve pamuklu elyafların pişirilmesinde tercih edilir.
Çamaşırların yumuşatılmasında sirkeye mesafeli duranlar ise karbonat veya çamaşır sodası kullanarak sirke ile aynı sonuca ulaşabilirler. Bunun için bir fincan kadar karbonat veya çamaşır sodasının yıkama öncesinde kullanılan deterjana karıştırılması yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri