"çağrı merkezi" cümle içinde nasıl kullanılır Kulaklıklar, özellikle yoğun çağrı merkezi çalışanları tarafından telefon yoğun işlerde kullanılır.
Çağrı merkezi Müşteri Temsilcisi; müşterilerden gelen çağrıları cevaplayan, çağrı sonrası ofis işlerini yürüten, kalite kural ve yönetmelikleri çerçevesinde çalışan, çağrı merkezi bilgisayar uygulamalarını aktif bir şekilde kullanan ve mesleki gelişim faaliyetleri yürüten kişilere verilen mesleki isimdir.
Çağrı merkezi, telefonla çok sayıda sorguyu almak veya iletmek için kullanılan, merkezi veya uzak olabilen yönetilen bir yetenektir. İngilizce “Call Center” veya “Call Centre” olarak yazılır.
Çağrı Merkezi Elemanı; verilen hizmetler ya da satın alınması sağlanan ürünlerle ilgili sorun yaşayan ya da bu konu hakkında soruları olan müşterilere destek sunan kişilere verilen mesleki unvandır.
İlgili 35 soru bulundu
Çağrı merkezi çalışma saatleri genellikle sabah 09.00 ile akşam 22.00 arasında yani 11 saat kadardır. Bazı kurumlar 24 saat çalışmayı esas alabilirler. Büyük firmalar genellikle müşterilerine 24 saat hizmet vermek isteyebilirler. Müşteri memnuniyeti açısından bu önemlidir.
Çağrı merkezi operatörü, telefon çağrıları üzerinden yöneltilen soruları cevaplar, müşterinin sorunlarını giderir ve şikâyetleri yönetir. Hizmet, firma bünyesinde ya da uzaktan erişim sağlayarak evden verilebilir. İşe giriş aşamasında çalışma şekli karşılıklı anlaşma ile belirlenir ve sözleşme ile kayıt altına alınır.
Çağrı merkezi çalışanı ne kadar sinirlenirse sinirlensin bunu müşteriye asla yansıtmamalı ve müşteriye karşı her zaman kibar ve nazik bir konuşma şekli ile hitap etmelidir. Müşterinin sorunu çözümlenene kadar müşterinin sorularına cevap veren çağrı merkezi çalışanları müşteriyi işlemler ile ilgili bilgilendirmelidir.
Çağrı merkezi, kurumların temasta oldukları kişi ve/ veya kurumlarla olan ve tüm iletişim kanalları ile gerçekleşen “Etkileşimlerini” yönettikleri, “İnsan, Teknoloji, İş Süreçleri ve Stratejinin”koordineli şekilde bütünleştirildiği “İletişim Yönetim Sistemlerini” ifade eder.
Çağrı merkezi operatörü, telefon çağrıları aracılığıyla müşterilerden gelen sorulara yanıt vermek, şikayetleri yönetmek ve müşteri hizmetleri sorunlarını giderme konusundan sorumludur.
çağırmak {fi.}
Çağrı merkezi müşteri temsilcisi olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Ancak üniversiteden mezun olmayan, en son liseden mezun olan kişiler de bu mesleği yapabilir. Lise mezunlarının kolay iş bulması için çağrı merkezi hizmetleri ile ilgili sertifika alması önemlidir.
Çağrı Merkezi Hizmetleri mezunları iş olanakları arasında çağrı merkezi yöneticisi, müşteri hizmetleri temsilcisi, çağrı merkezi operatörü, satış temsilcisi veya müşteri ilişkileri uzmanı gibi roller yer alır.
Çağrı Merkezi Elemanı olmak için mutlaka bitirilmesi gereken bir ön lisans ya da lisans bölümü bulunmamaktadır. Lise programlarından ya da üniversitelerden mezun olmak yeterlidir. Gerekli nitelikleri taşıyan adaylar, Çağrı Merkezi Elemanı olarak çalışabilir.
Çağrı Merkezleri çalışma konususun özelliğinden dolayı 7 gün /24 saat hizmet verilmektedir. düzeninin işçilerin fiziksel sağlığı ve sosyal hayatı üzerindeki etkileri bulunmaktadır. karşılaşmış oldukları başlıca sorunlar arasında yer almaktadır.
Çağrı Merkezleri “Tehlikeli” Sınıfa Alındı
Yanlış karar Danıştay'dan döndü. Son düzenlemeyle Çağrı Merkezi Hizmetleri Sektörünün tehlike sınıfını tekrardan “Tehlikeli” olarak değiştirildi.
Çağrı merkezleri günümüzde en çok talep edilen meslek gurubu oluyor. Bazı firmalar evde çağrı merkezi işi ile para kazanın şeklinde hizmet sunabiliyorlar. Bu şekilde kolaylıkla işler yapılabilmektedir. Dışarıdan zor gibi görünse de bilgi vermeyi sevenler için çağrı merkezi işi son derece eğlenceli ve kolay bir iştir.
112 Acil Çağrı Merkezine (AÇM) yeni başlayan En az Önlisans mezunu olanlar 3.470 TL ile 4.077 TL arasında, Diğerleri ise 3.404 TL ile 3.928 TL arasında sözleşme ücreti alacaklar.
Çağrı merkezi alanında görev almak ve bu alanda kendini yetiştirmek isteyenlerin merak ettiği hususlardan biri de çağrı merkezi yaş sınırı oluyor. Öncelikle çağrı merkezinde çalışmak için yaş sınırı olarak 18 yaşını doldurmuş olma koşulunun bulunduğunu belirtmeliyiz.
İş ortamının uyum ve düzenini bozacak, aşırı süslü, aşırı düzenli, şeffaf, dekolte kıyafetlerden kaçınılır. Yırtık kot, mini etek, eşofman, şort, bermuda, kapri, tayt gibi kıyafetlerin uygun giyim tarzı olmayacağı dikkate alınır. Mevsime ve kıyafete uygun ayakkabı, spor ayakkabı ve botlar tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri