Eğer sökülüp başka bir yere takılmak isteniyorsa ikinci kez montajı da yapılabilir. Fakat burada özellikle altı çizilmesi gereken konu sökülen cam balkonun montaj olduğu gibi herhangi bir değişiklik yapılamadan yeni yere monte edilme gerçeğidir. Yani yeni yerin ölçüsüne göre kesilip şekillendirilemez.
Eğer cam balkon tekerinin yerinden çıkması gibi bir durumla karşı karşıyaysanız o zaman balkon kanadını üst tekerleğe doğru kaldırmalısınız. O zaman, tam oturmayan, çıkan tekeri, geriye doğru iterek yerine oturmuş olursunuz.
Balkonu kapatma ruhsat gerektirir mi? Balkonu kapatma iskana engel teşkil eder mi? Kapatma olayında, balkonun gömme balkon olması, taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda, balkonun camla kapatılmasında, yasaya aykırılı olmadığına karar veriliyor.
Yönetim planı ve onaylı mimarı projeye aykırı olarak binanın dış görünüşü ve estetiğini bozacak şekilde taşınmazın ortak yeri olan kısma cam balkonla kaplamak ortak alan işgalidir.
Bu doğrultuda cam balkon sistemlerinin iskan almaya engel olduğu şeklinde bir endişeye kapılmanıza gerek yoktur. Cam balkon su sızdırıyor ne yapmalıyım? CAMODA cam balkon sistemlerinin sizlere vadettiği özelliklerden biri de su sızdırmayan yapısıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Yargıtay, balkon kapatılmasının ortak alana müdahale niteliğinde olduğunu vurgulamıştır. Bu sebeple kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızasının varlığı hâlinde balkon kapatma işleminin hukuka uygun olacağına dikkat çekmiştir.
Kapatılan balkon gömme balkon ise, ruhsat gerektirmez. Eğer balkon çıkma balkon ise, belediyeden inşaat ruhsatı alınmadan, çıkma balkon kapatılamaz. Aksi halde Belediye encümeni tarafından, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine uyarınca yıkım, yine İmar Kanunu'nun 42. maddesine göre para cezası verilir.
İşte katlanır cam balkonların yasal kullanımı hakkında dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar: Yerel İzinler ve İnşaat Ruhsatları: Cam balkon eklemek veya mevcut bir balkonu katlanır cam balkonla kaplamak için genellikle yerel inşaat otoritelerinden izin ve ruhsat almanız gerekebilir.
Balkon tadilatı yapmak istiyorsanız komşularınızın beşte dördünün 'yazılı rızasını' almanız gerekiyor. Bu izin noterde de düzenlenebilir. Aksi halde komşularınızdan biri 'mimari projeye aykırı' ve 'izinsiz' diye balkondaki değişikliklerin eski haline getirilmesi (yıktırılması) için mahkemeye gidebilir.
Eğer cam balkon yönetim planı ve onaylı mimari projede öngörülmüş ise artık kat malikinin diğer kat maliklerinden izin alması gerekmeyecektir. Cam balkon yaptırmak isteyen kat maliki, eğer yönetim planı ve projede cam balkon yer almıyorsa, tüm kat maliklerinin beşte dördünün yazılı iznini alması gerekecektir.
Cam Balkon Hırsıza Dayanıklı Mıdır sorusunun cevabı evet… Her yerden bir şekilde girip yükte hafif pahada ağır ne var ne yoksa hepsini sırtına yükleyip götürebiliyorlar.
Bazı yönetim planlarında, balkon altları ortak alanlar olarak belirlenir ve kat maliklerinin ortak mülkiyeti altında bulunur. Diğer yönetim planlarında ise, balkon altları bağımsız bölümlere ait olarak belirlenir ve ilgili bağımsız bölüm sahibinin mülkiyetindedir.
Eğer daha fazla açıklık ve ferahlık istiyorsanız sürgülü cam balkonlar sizin için daha uygun olabilir. Ancak, balkonunuzun daha az yer kaplamasını ve daha çok kullanılabilir alan yaratmasını istiyorsanız, katlanır cam balkonlar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Montajdan hemen sonra temizlenmemesi ve yaklaşık 24 saat beklenmesi konusunda müşterilerimizi uyarıyoruz. Yapılan montajın ve camların tam manasıyla yerine yerleşmesi adına bu süre gereklidir. Kullanılan silikon malzemelerin tam olarak tutması için bu zaman aralığınıza dikkat etmek gerekmektedir.
Camlar üretimi tamamlanıp cam balkon üretici firmaya teslim edildiğinde firma diğer malzemelerle malzemeler sistemi oluşturup 2 gün kadar kuruması beklenmektedir.
Balkonu kapatma veya balkonu odaya ekleme konusu Yargıtay kararı ile birlikte sınırları belli olan bir konu haline dönüştü. Buna göre balkon kapatmak isteyen birinin binada bulunan tüm kat maliklerinden izin alması gerekmektedir.
Teras üstü kapatma uygulaması ile ilgili gerekli izinler alındığında ve belediyeden alınan proje doğrultusunda yapılan uygulamaların hiç bir cezası bulunmamaktadır.
Balkon Kapatma,pergola,kamelya,çardak yapmak yasaldır !
Cam Balkon Fiyatları 2023 (Güncel)
Standart katlanır cam balkon (şeffaf) m2 fiyatı 2400 TL, Standart cam (Füme) m2 fiyatı 2450 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 3600 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 3900 TL, Sürgülü cam m2 fiyatı 2650 TL, Sürgülü cam (Renkli) m2 fiyatı 2700 TL olarak sıralanmaktadır.
Buna göre teras balkonu kapatmak isteyen kişilerin binada yer alan tüm kat maliklerinden izin alması gerekmektedir. İzin alınmaması durumunda kat maliklerinden birinin bunu şikayet etmesi durumunda yapılan tüm işlemler geçersiz sayılır ve kapatılan teras balkon eski haline getirilecektir.
Yağmur, kar v.b. iklim şartları, balkonların cambalkona dönüştürülmesi sayesinde, kullanıcıları etkilemez. Aynı zamanda cambalkon sistemleri toz, gürültü, yaprak, polen, haşere, balkonlarda yuvalanabilen hayvanlar ve atıkları gibi her türlü istenmeyen dış ortam şartlarından korunma sağlar.
Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre projede olmayan bir balkonun sonradan yapılabilmesi için belediye/imar mevzuatı uyarınca bu mümkünse ve tüm kat malikleri de onaylıyorsa, projede olmayan balkon yaptırılabilir. Ancak bu iki koşul gerçekleşmeden balkon yaptırılırsa, dava açılarak yıktırılabilir.
BELEDİYEYE BAŞVURU YAPILIR
Kat maliklerinin onayı ve kararın verilmesinden sonra bağlı bulunulan belediyeye başvuru yapılacak. Ek balkon için bağlı bulunan belediyeye başvuru ve ruhsat alınması diğer bir şart. Bu izin ve ruhsatın da alınmasının ardından ek balkon inşaatı yapılabilir.
Belediye, bu üç metre mesafenin binanın temel duvarları için aranacağını, balkon gibi “çıktı”ların bu kurala tabi olmadığı; dolayısıyla dışa verilen balkonların dış duvarının komşu parsel sınırına 2 metreye kadar yaklaşabileceğini söylemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri