Uygulama işlemi tamamladıktan sonra 3 ve 12 saat arasında kuruması ve iyi bir şekilde uygulanması açısından bekletebilirsiniz. Ürünü uyguladığınız yüzeye kolay bir şekilde uygulanmasını sağlamak için güneş ışığı görmesini sağlayarak sağlıklı bir şekilde kurumasını ve cam yüzeyine uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Güvenlik cam filmi yaptıktan sonra camların 3 gün açılmaması önerilmektedir. Böylece henüz yapışma aşamasında olan güvenlik cam filminin zarar görmesi önlenir.
Aracın, cam filmi uygulamasından sonra güneş ışığı altında filmlerinde kabarcık kontrolü yapılmaktadır. Filmlerin, cama daha iyi yapışması amacıyla aracın güneşte 1-2 gün bekletilmesi ve camlarının açılmaması çoğu uygulayıcı tarafından tavsiye edilmektedir.
Zamanla herhangi bir film solmaya ve orijinal görünümünü kaybetmeye başlar. Bazı filmler, 5 ila 7 yıl içinde solar ve bazıları bir ay içerisinde özelliğini yitirebilir.
Yapıştırdıktan sonra, yapıştırıcının kuruması ve filmin nihayet küçülmesi için araba 1-2 gün garajda kalması tavsiye edilir; Yapıştırdıktan sonra arabayı 2-3 gün kendiniz yıkamamalısınız, çünkü yapıştırıcı hemen kurumaz; 10-15 gün sonra araba yıkamaya bakmanız tavsiye edilmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
1 Numara cam filmi genelde arka camlarda kullanılan ve sürücünün görüşünü etkilemeyen cam filmi türüdür. 1 numara cam filminin ışık geçirgenliği %85 kadardır.
Araba cam filmi ömrü genelde 5 – 15 yıl arasında gösterilse de bu sürelerden çok daha erken bir zamanda eskimeler görülmektedir. Tercih edilecek cam filminin kalitesine ve özelliklerine göre ömrü de farklılık göstermektedir. Cam filmi çekildikten sonra bu filmlerin faydalarından uzun süre yararlanmanız mümkündür.
Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir.
Bunun yanı sıra aracın herhangi bir camına %70 ışık geçirgenliği oranının altında geçirgenliğe sahip olan bir cam filmi yapıştırılması ayrıca yasaktır. Eğer cam filmi kullanmayı düşünüyorsanız ön cam hariç bütün camlarda en az %70 ışık geçirgenliğine sahip cam filmi kullanabilirsiniz.
İşlem, kaç camın renklendirildiğine bağlı olarak 45 dakikadan birkaç saate kadar sürebilir. Yalnızca iki ön kapıya cam filmi takılıyorsa, kurulum dört yan camın ve arka camın tümünü içeren tam bir kurulum yapmaktan çok daha hızlı olacaktır.
Buna göre 1 ve 2 numaralı cam film türlerinin kullanımı söz konusudur. 1 numaralı cam filmi %85 geçirgenlik sağlarken son derece rahat bir şekilde sürücü kontrolünü sunuyor. 2 numaralı cam film ise %70 geçirgenliğe sahip olmasıyla sınıfı geçiyor.
Güncel yasa ve yönetmeliklere göre cam filmlerinin en az %70 ışık geçirmesi gerekiyor. %70 ışık geçirgenliği sadece 1 ve 2 numaralı filmler için uygun görülüyor. Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
Kapalı alanda yapılabilir, ancak cam montajı yapıldıktan 3-4 saat sonra aracın kullanılması önerilmektedir. Yoğun yağışlarda daha tedbirli olmak gerekebilir.
Cam filmi içten mi/dıştan mı uygulanır? Filmin kalıbı dışarıdan alınır. İç yüzeyden uygulama yapılır.
Bir otomobilin cam filmi kaplanması için 3,5-4 metrekare kadar film gerekmektedir. Güvenlik filmleri konusuna gelince. Piyasada kullanılan cam filmleri 1 mil (25 mikron) kalınlığındadır.
TÜVTÜRK - Aracınızda bulunan cam filmi derecesine bakılmaksızın araç muayenesinde hafif kusur olarak değerlendirilir. Aracınızın muayeneden kusursuz bir şekilde geçmesi için cam filminizi çıkartın. | Facebook.
1 numara cam filminde görüş durumu %85'dir. Bundan dolayı hiçbir ceza ve yasak durumuyla karşılaşmadan rahatlıkla araçlarda kullanılabilir.
Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Arka Cam Filmi Sökme Rezistansa Zarar Verir Mi? Arka cam filmini arabanızdan çıkarmak, rezistansa zarar verebilir. Bunu yapmak ısıtılmış ızgara hatlarına zarar verebilir.
Film kenarından kaldırılarak film ve cam arasına sıcak buhar uygulanması filmin sökülmesini kolaylaştırır. Filmler söküldükten sonra cam sabunlu su ile silinmeli, camda kalan yapıştırıcı artıkları da önce kredi kartı gibi sert bir malzemeyle, leke çıkmıyorsa da jiletle dikkatlice kazınarak çıkartılmalıdır.
Karayolları Trafik Kanunu madde 30/1-b'ye göre:
Kanunda da belirtildiği üzere cam filmi taktırmak ve cam filmini belirtilen süre içinde çıkarttırmamak da cezaya tabi. 2023'de cam filmi taktırma cezası ise 20 ceza puanı ve 951 TL; ancak ilk 15 gün içinde ödenmesi durumunda indirimli tutar 713 TL'ye düşüyor.
Son olarak araba güneşte bırakılır ve 3 saat beklenir, ardından yumuşayan ve ısınan film dirence zarar vermeden araba cam filmi kolayca çıkarılabilir. Araç cam filmi sökme işleminden sonra camlar sabunlu suyla silinmeli ve temizlenmelidir. Cam üzerinde tutkal kalıntısı kalırsa keskin bir aletle kazınmalıdır.
Gece görüşü engelliyor, özellikle gece arkanızda ışık da yoksa geri çıkarken veya park ederken sorun oluyor, park sensörü yoksa araçta olay işkence haline gelebiliyor. Cam kırılma olaylarında film yüzünden camlar tam kırılmadığından araçta sıkışıp kalma ihtimali var.
Cam Filmi Kullanmanın Avantajları
Arabanızın camlarına film taktırmanın bazı ek avantajları şunlardır: Solmayı azaltır: Araba cam filmi, döşemenizin zamanla solmasına neden olabilecek güneşten gelen ultraviyole ışığı engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri