zamanda bükülmeye neden olur.
Çamaşır suyu ve diğer deterjanlar
Cam temizleyicileri, tuvalet temizleyicileri ve bulaşık makinesi deterjanları gibi kimyasal ev ürünlerinin çamaşır suyuyla kombinasyonu klor gazı ürettiği için asla karıştırılmamalıdır.
Çamaşır suyu ve sirkeyi karıştırmak; solunduğunda cildinize, gözlerinize, boğazınıza ve ciğerlerinize ciddi zarar verebilecek klor gazı oluşturur ve “hasar” ifadesi burada aslında üçüncü derece yanıkları ifade ediyor. Çamaşır suyunu ya da sirkeyi klorla karıştırmak ve herhangi bir şeyle karıştırmak önerilmez.
İkisi karıştırıldığında birbirlerini etkisiz hale getiriyorlar. Hiçbir işe yaramayan bu karışımı kapalı bir kapta karıştırırsanız patlamaya neden olabilir. Farklı markaların aynı temizleyici ürünleri Bütün ürünlerin formülleri kendine özgüdür.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir.
İlgili 28 soru bulundu
zamanda bükülmeye neden olur.
⚠️👇🏻 ⚠️ • Çamaşır Suyu + Aseton = Kloroform • Çamaşır Suyu + Alkol = Kloroform ... Instagram.
Hidroklorik, nitrik ve fosforik asitler
Bununla birlikte, iki veya daha fazla asit çözeltisi, özellikle banyo temizliği için spreyler olarak da satılmaktadır. ( Tuz ruhu -Hidroklorik asit) ( Pas ve kir sökücüler - Nitrik asit) Hem aşındırıcı hem de zehirlidirler.
Bu güçlü çok amaçlı yüzey temizleyici; mutfak, banyo, salon ve antre gibi evinizin tüm alanlarında yağ ve kirleri söker atar. Doğal kaynaklıaktifleriileevinizin her alanında yağ ve kirleri %100 çıkararak etkili temizlik sağlayan çok amaçlı sprey, toz almada da kullanılır.
Oysa çamaşır suyu ile tuz ruhu karıştırıldığında, ortaya klor gazı çıkar. Bu gaz solunum yolu zehirlenmeleri içinde en ölümcül olanlarından biridir. Çamaşır suyu ve tuz ruhunun birlikte ürettiği klor toksik bir maddedir.
Asit – baz (çamaşır suyu , tuz ruhu gibi) zehirlenmelerinde kesinlikle kusturulmaz yine bol su verilir. 2 saatten daha uzun süre geçmişse kusturulmaz, bol su ve zeytinyağı verilir. Bilinci yerinde değil ise kusturulmaz. Yoğurt, ayran, yumurta akı koruyucu olarak verilebilir ancak çok önemli bir yararı d yoktur.
Ntrik asit içeren Por çöz çamaşır suyu ve benzeri baziklerle karıştırılırsa zehirli klor gazı çıkışına neden olur. Aynı durum çamaşır suyu tuzruhu kullanımında da meydana gelir. Klor gazı boğucu kokulu, yeşilimsi sarı renkte bir gazdır ve mukoza zarınızı, gözlerinizi, boğazınızı ve akciğerinizi etkiler.
Arapsabunu asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Arapsabunu çamaşır suyuyla karışırsa, tıpkı çamaşır suyu + tuz ruhu ikilisi gibi zehirleyici olur.
Çünkü çamaşır suyundaki sodyum hipoklorit ve tuz ruhundaki hidroklorik asit birleşince klor gazı ortaya çıkıyor. İki maddenin karışması; nefes darlığı, astım benzeri hışıltılı solunum, gözlerde yanma bulgularıyla ortaya çıkan solunumsal zehirlenmeye yol açıyor.
Halk arasında tuz ruhu olarak bilinen temizlik maddesinin aslında kuvvetli bir asit olan hidroklorik asit olduğunu belirten Alaşehirli, “Çamaşır suyu ile karışınca tepkime sonucu zehirli klor gazı açığa çıkar.
Fakat beyazlarınızı ağartmak istiyorsanız direkt leke üzerinde kullanmamanız gerekir. Çünkü doğrudan kullanıldığında giysilerin rengi tamamen çıkabilir ve lifleri çözülebilir. Bu nedenle çamaşır suyu, makine su almaya başladığında deterjan gözünden eklenmelidir.
Mutfak ve banyolarınızda oluşan su, kireç ve kir lekelerini anında çözerek yüzeyleri pırıl pırıl yapan Cif sprey, halı ve koltuk gibi yumuşak yüzeyleri temizlemek için de birebir.
Sirke Karbonat ile Temizlik
Bu karışım ile fayansların arasındaki sararmış alanları kolayca temizleyebilir, fayans aralarının kirli görünümünden kurtulabilirsiniz. Ayrıca dibi tutan tava ve tencerelerinizi de bu karışımla temizleyebilirsiniz.
“Bak yavrucuğum, sirke asitiktir. Karbonatla birleşince tepkimeye girer, ortaya karbondioksit gazı çıkar.
Çamaşır suyu ile tuz ruhunun birlikte kullanımı buna en iyi örnektir. Göz yanması, cilt kaşıntısı, kızarıklık, bulantı, kusma, solunum sıkıntısı, baş dönmesi, ishal ve göğüs ağrısı en sık görülen belirtiler arasındadır.
DİKKAT: Çamaşır suyunu ASLA diğer temizleyiciler ile karıştırmayınız. Kireç sökücü ile çamaşır suyunun veya tuz ruhu ile çamaşır suyunun karıştırılmasından dolayı birçok insan hayatını kaybetmiştir. Deodorant, saç spreyi gibi aerosollerin içindeki kimyasallar çok kolay alevlenebilir!
Sonuç olarak sabun ve sirke karışımından ortaya tehlikeli bir şey çıkmayacağını ama etkisi olmayan bir temizleyici çıkacağını belirtmekte Lisa Bronner.
Tuz ruhu ve çamaşır suyunu aynı kovaya dökünce çıkan zehirli gaz fareyi öldürür.
Bir diğer yöntemse her derde deva olan karbonat. Suyla yavaş yavaş karıştırarak macun kıvamı elde edin ve bu macunu lekeye yedirin. Kuruyana kadar bekledikten sonra yumuşak bir fırça yardımıyla fırçalayın. Bu yöntemlerle beyaz kıyafetleri lekeden kurtarabilirsiniz.
Pamuk yardımıyla metil alkolü alın ve çamaşır lekesi olan bölgeye pamuğu sürün. Tüm lekeli yüzeye metil alkol sürdükten sonra 1 gece beklemesini sağlayın. Verilen süre geçtiğinde, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın. Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri