Cam filmleri için “çekirdek malzemesi polyester temelli olan şeffaf bir materyalden oluşan ve üzerine güneşin zararlı ışınlarını engelleyen UV koruması bulunan, çizilmeyen bir özelliğe ve renklendirme seçeneklerine sahip izolasyon malzemesidir” diyebiliriz.
Cam Filminin Avantajları
cam filmi, camın iç kısmına kaplanan bir retrofit üründür. Gölgeli ve güneşli alanlar arasındaki sıcaklık balansını oluşturur, sert ve rahatsız edici ışığı engeller. İş yerlerinde kullanıldığı takdirde çalışma ortamı daha konforlu olacağından çalışanların üretim gücü artar.
en ince olan film bi işe yaramaz boşa çektirmeyin bütün filmlerin zamanla güneşi gördükçe rengi açılır orta karanlık bir film çektirin güneşte rengi açılınca normale döner.
CAM BALKON FİLMİ, ISI YALITIMLI REFLEKTE SİYAH Güvenlik kontrol filmi sınıfında yer alan uygulama ve kaplama sınıfına girmektedir. Cam filmleri yüksek ışık ve güneş ışığından etkilenmeleri en alt seviyede tutarak UV ışınlarının etkilerini azaltır.
Tüm cam filmleri ışık etkisi ile yansıma yapar, Havanın güneşli olduğu zamanlarda içerinin görünmesi çok azalırken, karanlık veya kapalı hava şartlarında içerinin görünmesi daha belirgin olur.
İlgili 35 soru bulundu
Ürün dışarıdan içeriyi gösterir mi? Tüm cam filmleri ışık etkisi ile yansıma yapar,havanın güneşli olduğu zamanlarda içerinin görünmesi çok azalırken, karanlık veya kapalı hava şartlarında içerinin görünmesi daha belirgin olur.
Cam filminin camla bir bütün haline gelip tam kuruması için bizim önerdiğimiz süre 30 gündür. Film uygulandıktan bir süre sonra su ve hava kabarcıkları kalabilir,ancak kuruma süresi sonunda bu lekeler kaybolacaktır. Yukarıda verilen süre tamamen hava şartlarına bağlıdır.Bu süre 10-15 gün de olabilir 45 gün de.
Cam Filmi Kullanmanın Avantajları
Arabanızın camlarına film taktırmanın bazı ek avantajları şunlardır: Solmayı azaltır: Araba cam filmi, döşemenizin zamanla solmasına neden olabilecek güneşten gelen ultraviyole ışığı engeller.
Her ne kadar üreticiler cam filmlerine kullanım ömrü için 5 yıla yakın garanti ve 5-15 yıl arası kullanım ömrü sunsa da bazen cam filmleri ömürlerini daha erken tamamlayabiliyor.
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Güncel yasa ve yönetmeliklere göre cam filmlerinin en az %70 ışık geçirmesi gerekiyor. %70 ışık geçirgenliği sadece 1 ve 2 numaralı filmler için uygun görülüyor. Bu orandan daha az ışık geçiren cam filmleri araçlarda yasak olarak biliniyor. Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır.
Araç Cam Filmi Uygulaması İçten mi dıştan mı yapılmalı? Filmi dışardan uygulayamazsınız. Camın içerisinden uygulamanız lazım. Ayrıca o kadar kolay bir işlem değil yani ustalık gerektirir.
Güneşi engellemek için pencerelerinize güneş kırıcı stor perdeler, jaluzi perdeler, karartma kumaşlar, ve plise perdeler yaptırabilirsiniz. Her bir modelin kendi için farklı kullanım avantajları bulunmaktadır.
Başlangıç olarak, yapıştırma yapıştırıldıktan en az bir hafta sonra yıkanması gerektiğini bilmeliyiz, çünkü tutkal cama sıkıca sabitlenmelidir. Tutkal tamamen kavranana kadar filmi dikkatsizce yıkarsanız, soyulma olasılığı yüksektir. Filmi aşındırıcı özelliklere sahip maddelerle yıkamaktan kaçınmak gerekir.
Bir otomobilin cam filmi kaplanması için 3,5-4 metrekare kadar film gerekmektedir. Güvenlik filmleri konusuna gelince. Piyasada kullanılan cam filmleri 1 mil (25 mikron) kalınlığındadır. Kaliteli metal tabakalı cam filmleri 2 mil (50 mikron) kalınlığındadır.
Kimi süs, kimi güvenlik, kimisi de sağlık problemleri nedeniyle araçlarına cam filmi taktırıyordu. Ancak bu işlemi yaptıran araç sahiplerine, trafik kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle cezai yaptırımlar uygulanıyordu. Bugün yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, artık araçlara cam filmi takmak serbest hale geldi.
4 numaralı cam film kullanımı yasak olurken diğer camlarda da getirilen belirli kısıtlamalar bulunuyor. Buna göre öncelikli olarak ön ve yan camlar için geçirgenlik %70 olarak belirlendi. Kapalılık durumunun %30'un üstüne çıkması durumunda cam filmi cezası uygulanacak.
polis gördüğünüzde bütün camları indirin basın geçin. Görevli memur aracınızda film varsa kanunen ceza yazabilir. Filmleri söktürmek araç sahibinin işidir. Görevlinin müdahalesi söz konusu değil.
Ayrıca filmin iç kısımdan cama uygulanmış olması gerekir. Camın dıştan ışık yansıtma durumunda ise %15'lik sınırın aşılması istenmez. Cam filmi kalınlığında maksimum 80 um ölçü bulunurken 98 UV korumalı olması da gerekir. Cam filmlerde PVC malzeme kullanımı olması da istenmeyen durumlar arasındadır.
Daha sonra deterjanlı su cama ve cam filmine püskürtülür. Özel bir çek çekle cam ile film arasındaki su çekilir. Window Film Cam Filmlerini kuruması için ne kadar süreye ihtiyaç vardır? Cam filminin camla bir bütün haline gelip tam kuruması için bizim önerdiğimiz süre 30 gündür.
Son olarak araba güneşte bırakılır ve 3 saat beklenir, ardından yumuşayan ve ısınan film dirence zarar vermeden araba cam filmi kolayca çıkarılabilir. Araç cam filmi sökme işleminden sonra camlar sabunlu suyla silinmeli ve temizlenmelidir. Cam üzerinde tutkal kalıntısı kalırsa keskin bir aletle kazınmalıdır.
Kapalı alanda yapılabilir, ancak cam montajı yapıldıktan 3-4 saat sonra aracın kullanılması önerilmektedir. Yoğun yağışlarda daha tedbirli olmak gerekebilir.
İşlem, kaç camın renklendirildiğine bağlı olarak 45 dakikadan birkaç saate kadar sürebilir. Yalnızca iki ön kapıya cam filmi takılıyorsa, kurulum dört yan camın ve arka camın tümünü içeren tam bir kurulum yapmaktan çok daha hızlı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri