Kekik zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Bu durum bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Beslenme ve diyet uzmanları da kekiğin faydaları konusunda hemfikirdir. Her sabah-akşam bir bardak kekik çayı içerseniz uyguladığınız diyetten daha hızlı sonuç alabilirsiniz.
Sindirim sistemini düzenleyici etkisinden dolayı zayıflamaya yardımcı olan kekik suyu düzenli olarak kullanıldığında vücutta biriken fazla suyun atımını kolaylaştırır. Yapısındaki antioksidan bileşenler sayesinde vücuttaki toksin maddelerin atımını sağlayan kekik suyu, metabolizma hızını arttırır.
Kekik çayı metabolizma hızlandırıcı etkisi sayesinde yağ yakımını hızlandırıp kolayca kilo vermenizi sağlıyor. Uzmanlar da kilo vermek isteyen bireyler için kekik çayını önermektedir. Özellikle göbek ve bel bölgesinde yağlanmadan şikayetçi olan kişiler için kekik çayı idealdir.
KEKİK SUYU NE ZAMAN VE NASIL TÜKETİLMELİ? kekik suyu ne işe yarar? Zayıflatıcı kürler arasında en etkili karışımlardan biri olan kekik suyu öğün aralarında aç karna tüketilmelidir. Yemekten hemen önce içilmemesi gereken bu karışımı içtikten yarım saat ya da 1 saat sonraya kadar bir şey tüketilmemelidir.
Kekik çayının sindirim sistemine olumlu etkileri vardır. Sindirimi kolaylaştırır, mide sorunlarına iyi gelir, iştah açar.
İlgili 34 soru bulundu
Kekik bitkisinin içeriğinde yer alan uçucu yağ asitlerinin antioksidan etkisi vücuttan toksinleri ve ödemi atar.
Uykusuzluk Sorunu İçin Kekik: Uyku sorunu çekenler için de kekik alternatif tedavi olabilir. Kekiğin sinir sistemi üzerinde olumlu etkisi olduğundan dolayı uykusuzluğa neden olabilecek sorunları ortadan kaldırabilir. Yatmadan önce tüketilen bir bardak kekik çayı iyi bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.
Limon kekiği demir açısından zengindir, ayrıca C, D ve B vitaminleri içerir. Limon kekiğindeki uçucu yağ, antioksidan ve antiseptik özellikler sağlayan doğal bileşikler içerir. Limonlu kekik çayı, dekonjestan ve gevşetici özellikleri nedeniyle çocuklara genellikle solunum yardımı olur.
Uzmanlar, kekik çayının gün içerisinde en fazla 2 bardak içilebileceğini belirtirler. Daha fazla içilmesi durumunda, bazı yan etkiler görülebilir. Ayrıca kekik çayı devamlı olarak tüketilmemelidir. Kekik çayı aşırı tüketildiğinde çeşitli yan etkilere neden olabilir.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz. Lahana, karnabahar, bürüksel lahanası, brokoli: Tüm bu sebzeler sağlıklıdır. Diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmeleri tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmeleri halinde vücuda oldukça faydalıdırlar.
- Göbek eritmek için hangi spor veya egzersizleri önerirsiniz? Yürüyüş, bisiklet ve diğer kardiyo hareketleri yağ yakımının artmasına yardımcıdır. Bunun yanında karın hareketleri bu bölgedeki kas kitlesinin artmasına katkı sağlar. Mekik, plank, crunch gibi egzersizler kas yapılanmasına yardım eder.
Kekik çayı adet söktürür mü? Kekik çayını diğer bitki çaylarından ayıran en önemli özelliği adet söktürücü özelliği olmasıdır. Bayanlar kekik çayının adet söktürücü özelliğinden faydalanabilirler. Kadınların adet dönemlerinde oluşan şişkinlik ve ödem sorunlarına kekik çayının iyi geldiği bilinmektedir.
Beslenme uzmanlarının önerilerine göre kekik çayına gün içinde mutlaka yer verilmelidir. Bitki çayı saatinde tercih edilen kekik çayı, zayıflamaya yardım edecektir. Özellikle de gece uykusu anında metabolizma hala aktif olduğu için uyku öncesinde kekik çayı tüketilebilir.
Kekik bitkisindeki ana yağlardan timol, vücutta antiseptik rol oynar. Karvakrol yağı ise yine vücuttaki iltihabı azaltmada yardımcıdır. “Kekik çayı neye iyi gelir?” sorusuna bu bitkinin epstein barr, zona, sitomegalovirüs, hepatit, grip, herpes ve HPV gibi virüslere karşı mücadele ettiği cevabı verilebilir.
Hazırladığınız kekik çayını aç veya tok karna içebilirsiniz. Kekik Çayı Günde Kaç Fincan İçilir? Kekik çayını günde en fazla 2 fincan olacak şekilde içebilirsiniz.
Kekik çayını günde 2 bardağı geçmeyecek şekilde içebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta içindeki etken madde olan eterli uçucu yağın kaybolmaması için bir daha yeniden kaynatılmaması...
KEKİK TÜTSÜ:NEGATİF BÜYÜYE KARŞI KOYABİLMEK VE KÖTÜ OLANBÜTÜN ENERJİLERDEN KORUNABİLMEK İÇİNKULLANILIR.TÜTSÜNÜZÜ YAKMADAN ÖNCE BİR PARÇA KOPARIN VE CÜZDANINIZDA BİR PARÇAKEKİK DALI TAŞIYIN. BALMUMU:YAŞAM ALANINIZIN ENERJİSİNİ DENGELEYEREK HEM KÖTÜ ENERJİNİN KAYBOLMASINA HEM POZİTİF DÜŞÜNMENİZE YARDIMCI OLUR.
Lezzetli oluşu ve keskin hoş kokusu ile insanların sürekli tercih ettikleri kekik, Türkiye'de daha çok baharat olarak yemeklerde kullanılıyor. Vücudun genel işlevini artırmanın yanında, iltihap kurutucu özelliğine sahiptir.
Fazla miktarda alınan Kekik suyu ve çayının yan etkileri ve zararları vardır. Yan etkilerine detaylarıyla bakılacak olursa mide bulantısı, kusma, ishal, bağırsak florasının bozulması, kan basıncı düşüklüğü sebebiyle tansiyon rahatsızlıkları başlıca zararları arasında yer almaktadır.
İçeriğinde bulunan eterli uçucu yağlar nedeniyle akciğerleri temizleyen diğer besin ise kekiktir. Özellikle göğüs tıkanıklığına karşı oldukça etkili olan kekik, üst solunum yolu enfeksiyonlarına ve öksürüğe karşı iltihap gidericidir.
Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlanan beyaz çay Yağ hücrelerini yok ettiği gibi, vücut yağlanmasını da engelliyor. Kış mevsiminde gribal enfeksiyonlara karşı da kullanılan zencefil çayı yağ yakımında en etkili çaylardn biri olarak bilinmektedir.
Bu kürü hazırlamak için uygun bir kapta 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçını güzelce çırpıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu baharat kürünü gece uyumadan 1 saat önce tüketin. Bu kürün üzerine de 5 bardak su içmeniz gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri