En kolay yöntem olarak bilinen kökten ayırmada ise oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Köklere zarar vermeden cam güzelini ayırarak, istediğiniz saksıya dikebilirsiniz. Cam güzeli çiçeği ev ortamında kolayca bakabileceğiniz özel saksı çiçeğide olabilen çiçeklerden biri.
Pek çok farklı rengi bulunan cam güzeli çiçeği aydınlık ortamları sever. Cam güzelinin görenleri hayran bırakan renkli çiçeklerini açması için bol bol filtrelenmiş güneş ışığı alması gerekir. Ayrıca güneş ışığı bitkinin yapraklarını da güçlendirir.
Ev dekorasyonlarında ve ofis dekorasyonlarında cam kenarlarınız süsleyecek cam güzeli çiçeği bakımı oldukça kolaydır. Yetişmesi için gerekli olan iklim şartları, toprak ve sulama sağlandığında uzun yıllar cam güzelinin güzel çiçeklerini görmeniz mümkündür.
Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır.
Cam güzeli çiçeği, kış aylarında aşırı soğuktan korunarak çok az miktarlarda suyla sulanmalıdır. Sulamada kullanılan suyun toprağın her tarafına ulaştırılmasına dikkat edilecek şekilde sulama yapılamaya dikkat edilmelidir. Her sulamada sürekli aynı ölçüde su kullanılmalıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Cam güzeli, adı ile uyumlu olan ve sıcak ortamları seven bir çiçek türü. Cam güzeli genelde yaz aylarında çiçek açtığı için, güneşli günleri daha çok seviyor. Ancak sıcağı seviyor diye sürekli güneş altında bırakmamanızda fayda var.
Bu nedenle, Cam Güzeli Çiçeği sıklıkla hediye olarak verilir ve ev ve bahçe dekorasyonlarında kullanılır. Cam Güzeli Çiçeği ayrıca, geleneksel tıpta kullanılan bir bitkidir. Bazı kültürlerde, bitkinin yaprakları ve çiçekleri, cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Cam Güzeli (Impatiens):
Yaprakları şaşırtıcı derecede tatlı bir tada sahip çiçeği salata yada kokteyllerde kullanabilirsiniz.
Cam güzeli çiçeklerinin tohumu Nisan ve Mayıs aylarında ekilir.
Yaprak güzeli çiçeği, nemli ve ılıman iklimleri sever. Bu nedenle evde bakmak istediğiniz zaman sık sık sulamanız ve yapraklarına da su püskürtmeyiz gerekir. Bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise bitki çiçek tomurcukları verirse bu tomurcukları açmadan budamak gerektiğidir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Camgüzeli çiçeği kökten ayırma, tohumdan veya çelikle çoğaltılır. Nisan ve mayıs aylarında havalar ısınırken tohumlar ekilir, 10 gün içerisinde çimlenme görülür ve toplamda bir buçuk ay sonra bitki kendini göstermeye başlar. etmemek gerekir. Camgüzeli çiçeği bakımı oldukça pratik bir çiçektir.
Düzenli bir şekilde cam güzeli çiçeğinin sulanması gerekir. Çok sıcak ve soğuk havalara karşı cam güzeli çiçeği savunmasız bir haldedir. Cam güzeli çiçeği, doğrudan güneşe maruz kalması halinde çiçek açmayabilir. Özellikle düzgün budama yapılmaması, cam güzeli çiçeğinin doğru bir şekilde çiçek açmaz.
Cam Güzeli - 500,00 TL.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Çiçek tomurcukları belirdiği andan itibaren hemen yok etmek gerekir. Aksi takdirde bitki oldukça cılız ve zayıf hale gelir ve tek amacı tohum vermek olur. Bu da doğal olarak birbirinden güzel renkler üzerinden açan geniş yapraklarının, ortaya çıkmasına ya da ciddi anlamda solmasına sebep olur.
Gündüz sefası çiçeği yalnızca tohum yolu ile çoğaltılabilmektedir. Bitkinin daha hızlı gelişebilmesi ve daha düzgün çiçek açması için, tohumların direk açık toprağa ekilmemesi en iyi yöntemdir. Sağlıklı gündüz sefası çiçeği fideleri için gündüz sefası tohumlarının mart ayında ekilmesi uygundur.
TOHUM NE KADAR SÜREDE ÇİMLENİR? Tohumlarınızı çimlendirmeniz uygun koşullar altında en az 3 gün sürer. Ancak tohumun cinsine göre bu süre 5 günü de bulabilir. Tüm aşamalara dikkat etmeniz ve uygun bir ortamda muhafaza etmeniz çimlenme süresi üzerinde son derece etkilidir.
Yaprak güzeli çiçeği, çoğaltılması en kolay olan çiçeklerden bir tanesidir. Yaprak güzeli çiçeğini çoğaltabilmek için genç olan dallarından sadece birini keserek suda bekletip köklenmesini bekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kesmiş olduğunuz genç dalı direk olarak toprağa dikerek de köklenmesini sağlayabilirsiniz.
Yıldız çiçeği susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Yıldız çiçeği yetiştirilirken sulama çok fazla yapılmaz; ama suyun kaliteli olması mühimdir. Çiçeğe ne zaman su vereceğinize karar vermek için toprağını kontrol etmeniz yeterlidir.
Küpe çiçeği ılıman iklimi sever. Bu nedenle bitkiyi çok soğuklardan ve çok sıcak havalardan korumak gerekir. Küpe çiçeği ilkbahar ve sonbaharda pencere kenarında durabilir. Fakat yaz sıcaklarının çok yoğun yaşandığı bölgelerde direk güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
Güney Afrika'dan tohum olarak İsveç'te geliştirilerek dünyaya İsveç sarmaşığı olarak satılmıştır. Parlak Mustafa çiçeği, nadir de olsa ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar.
Aspirinle Çiçek Coşturan Yapımı
Gerekli malzeme olarak 1 tablet aspirin ve 1 litre su yeterlidir. Bu miktar sulama yapacağınız bitki sayısına göre değişkenlik gösterebilir. Aspirinler toz haline getirilerek su ile iyice karıştırılır. Daha sonra çiçeklere gerektiği ölçüde verilir.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Çiçek kurutmak için saç spreyi, kitap, kurutma kâğıdı, borax, silisyum, mikrodalga ve kum gibi birçok yöntem kullanılabilir. Hepsi etkili, kolay ve hızlı yöntemler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri