Tuvalet ve Banyo Neden Lağım Kokar? Uzun süreli kullanım olmaması durumunda giderlerdeki es dediğimiz U şeklindeki deve boynu kısmında kalan kokunun geçişini önleyen su, özellikle sıcak havalarda zamanla buharlaşır. Su olmadığı için de koku bu yolu kullanarak eve yayılır. Eve döndüğünüzde bu kokuyla karşılaşırsınız.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
Duş giderinden kaynaklanan kötü kotu genellikle süzgecin tıkanmasından dolayı oluşur. Banyo süzgecinde biriken kıllar, sabun artıkları temizlenirse kötü koku önlenir. Bunun dışında borularda olabilecek kırık ve çatlak gibi sorunlarda banyo giderinden gelen kötü koku sebebi olabilir.
Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır. Limon suyu ile karbonatı karıştırarak gidere dökerseniz koku gider ve daha güzel bir ortam oluşur. Limon giderdeki tüm kötü kokuları emer ve o kokuların yumuşamasını sağlar.
Çünkü artan su bir yerlerden çıkamayınca bir şekilde yükselecektir ve binaların gider seviyelerine kadar geldiğinde havasız bir ortam olan su boruları lağım kokusunu evlerine içine kadar gelecektir. Çünkü gider boruları içinde biriken havanın tek çıkış noktaları tuvalet ve banyolardır.
İlgili 39 soru bulundu
Lağım kokusunun gelmesinin birçok sebebi olabilir. Pimaş borusunda çatlak olabilir, klozet taşının etrafında boşluk olabilir, havalandırma boşluğundan lağım kokusu gelebilir.
ALO 181'DE HEDEF VATANDAŞ MEMNUNİYETİ
Bir kase suya birkaç damla limon suyu ya da sirke eklenerek bir karışım hazırlamak mümkündür. Bu karışım lavabo deliğine döküldüğünde etkili olur. Bu karışım sayesinde lavabodaki kötü kokuları kısa sürede gidermek mümkündür. Karbonat ve sirke, koku giderici bir diğer karışımın ana malzemeleridir.
Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır. Sıcak havalarda daha çok kullanılmayan tuvaletlerden de bu kokuların yayıldığını görebiliriz. Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır.
Isınan limon suyunun içine karbonatı yavaş yavaş eklemeye başlayın. Köpüklenmeler olacaktır, telaşa kapılmanıza gerek yok. Ardından güzelce karıştırdığınız bu 2 malzemeli karışımı alın ve lavabo giderine dökün. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin.
Tüm bunların yanında en basit ve en sağlıklı olanı, banyonuzu sık sık havalandırmaktır. Her gün en az 15 dakika banyo pencerenizi açmanız yeterli. Sadece daha iyi bir hava solumakla kalmayacak, aynı zamanda son havalandırmanızdan bu yana havada birikmiş olabilecek virüs veya bakterileri de ortadan kaldıracaksınız.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Gider borularında kaçak olması lağım kokularının eve dolmasına neden olur. Uzun süre kullanılmayan giderlerde su kalmadığından kötü koklara neden olabilmektedir. Borunun U bölümünde biriken bir miktar su lağımdan ve atık su gider borularından gelen kokuların eve dolmasını engeller.
4 tane limonun suyunu 1 bardak su ve ortalama çeyrek fincan karbonat ile karıştırın. Biraz köpürme olacaktır bu yüzden büyük bir şişe ya da kap kullanmanızı tavsiye ederiz. Köpürme dindikten sonra karışımı direkt tuvalete ve lavaboya dökebilir ya da sprey şişesine koyarak banyo spreyi gibi kullanabilirsiniz.
Havalandırma, kolon borusundan büyük olmalıdır. Binanın ömrü, bina içi kanalizasyon boru tesisatının sağlıklı yapılmasıyla da ilgilidir. Kanalizasyon tesisatı, bina içinde yasayanların sağlıklarını da doğrudan etkiler.
Naftalini marketlerden temin ederek ölçülü şekilde lavaboya koyabilirsiniz. Naftalin suyla temas ettikçe kötü kokuyu giderecektir. Kullanılmayan küvetlere naftalin ekleyip banyonun daha iyi kokmasını sağlayabilirsiniz.
Tuvaletten lağım kokusu geliyor. Tuvaletlerin sürekli pis kokmaya başlaması veya tuvaletten lağım kokusu gelmesi öncelikle pimaş borulardaki çatlağı akla getirir. Çatlaktan sızan lağım suları giderden gidemeyip, ortama yayılır ve tuvalet pis kokmaya başlar. Tuvalet taşının kenarlarında boşluk olabilir.
Kanal kokusu, mikrop ve bakteriler hava solunumu problemlerine neden olmakta ve insan sağlığına zarar vermektedir.
İçindeki faydalı bakteriler foseptik tankınızın veya lağım çukurun yaydığı kokuyu keser ve aynı zamanda hem organik (doğal) hem inorganik (kimyasal) atıkları bertaraf eder. Ürün sayesinde kokudan kurtulmuş ve foseptik sisteminizin bakım ve masraf ihtiyacını azaltmış olacaksınız.
Banyoda oluşan kötü kokuların en önemli sebebi lavabo, klozet ya da jakuzi giderlerinin tıkalı olmasından kaynaklanmaktadır. Atık su giderlerinin tıkalı olması ve pis suların gerektiği gibi tahliye edilememesi banyonuzda can sıkıcı kokulara neden olabilir.
Tuvalette havalandırma mevcut mudur, varsa havalandırma boşluğunda kırık yada çatlak pimaş var mı tespit edilmelidir, çünkü pimaş borularda ince bir çatlak bile olsa tuvalete kötü koku vermeye yetebilir. Hatta havalandırma içerisinde ağzı boşta bırakılmış pimaş var mı, kontrolü sağlanmalıdır.
Lağım kokusu atık su gider sistemindeki atıkların bozulması çürümesi ile iyice kokar. Hatta bu esnada çürüme ile ortaya lağım gazı çıkar. Bu gaza çoğu bölgede metan gazı da denilir. Lağımlar ve atık su sistemi ile bağlantılı herhangi bir sorunda kırık veya çatlakta sistemdeki gaz ve buharın dışarı kaçması muhtemeldir.
Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor.
Alo 181; çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, atıklar, gürültü kirliliği, kentsel dönüşüm, tapu işlemleri, binaların dayanıklılığı gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı ilgilendiren tüm konular hakkında bilgi almak için aranır.
Zabıta Müdürlüğü'ne kaçak inşaat, seyyar satıcı şikayeti, izinsiz işgal, ruhsatsız iş yeri, sağlık, fırın, kaçak et, trafik, temizlik, başıboş hayvanlar, arızalı yol, kaçak hafriyat dökümü, izinsiz kazı, çevre kanununa muhalefet, gürültü kirliliği, izinsiz ilan, reklam ve diğer muhtelif konularda bildirilen şikayetler ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri