Kaplama işlemi tamamlandıktan sonra amonyak içeren su ile filmin her yanına 1/3 oranında sıkılır ve alta serilen poşet cama yapıştırılır. Son olarak da araç güneş ışığı alan bir yere bırakılır ve 3 saat beklenir, ardından yumuşayan ve ısınan cam filmi rezistansa zarar vermeden kolayca sökülebilir.
Peki cam filmi nasıl sökülür? Yalıtım filmini çıkarmak için önce yalıtım filmi, yalıtım filminin kenarından soyulur. Yapıştırılan film çok yapışkan değilse, gerekirse bir bıçak veya keskin bir alet kullanılarak film çıkarılan kısımdan yavaş ve dikkatli bir şekilde çıkarılır.
Sıcak Su Yöntemi. Isıtma yöntemine benzer şekilde yapışkanın yumuşaması için sıcak su ile yıkamak işe yarayan yöntemlerden biridir. Gölge bir yerde hafif hafif sıcak su ile ıslatarak yapışkanı yumuşattıktan sonra silinerek yapışkanı ortadan kaldırmak mümkün olabilmektedir.
1- En basit folyo sökme araçları plastik ragle ve kazıyıcılardır. Folyonun altına sokup yapışkan tabakayla üst pvc kısmı ayırarak ilerlenir. 2- Elektrikli aletler pek yaygın kullanılan bir yöntem olmasa da ısı tabancası folyoyu yumuşatmak için fazlaca kullanılır.
İlgili 39 soru bulundu
Folyo sökücü, folyonun bulunduğu bölgeye zarar vermeden kolay bir şekilde çıkarılmasını sağlar. Folyo sökücü ile folyo sökme işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Folyonun yapışkanlık alt tabakasına işleyerek yapışkanın yumuşamasını sağlar.
Sıcak suyun altında tuttuğunuz kavanozun üzerine bir miktar sıvı sabun veya deterjan döküp iyice köpürtün. Daha sonra bu bölgeyi ovarak kâğıdın çıkmasını sağlayın.
Cam yüzeylerden Japon yapıştırıcısını silmek için asetonu yüzeye dökün ve cama zarar vermeden kazımaya başlayın. Asetonu dilediğiniz her doku için kullanabilirsiniz. Çok kısa sürede yapışkanı yumuşatacak ve yüzeyden kaldıracaktır.
Folyoları sökücü jel olarak bir fırça veya rulo yardımı ile folyaya yedirilir. Yüzeyde bir tanaka yapılmaya çalışılır. Bir müddet beklendikten sonra kendiliğinden kabarma görülür. Bu kabarmanın ardından bir spatula yardımı ile çıkmış folyo yüzeyden alınarak işlem sonlandırılır.
Camdaki bant lekesi için, sıcak su ve sabun karışımı kullanılabilir. Yine yüksek sıcaklıkta hava veren fön makineleri, dikkatli kullanılmazlarsa camın çatlamasına neden olabilirler. Bu nedenle cam sil gibi temizlik ürünlerini, sıcak su ve sabun karışımını veya sirke camdaki bant lekesi için tercih edilebilir.
Cam filmin sökülmesinin ardından kalan yapışkan kalıntılar veya küçük cam filmi parçaları gibi artıklar, sabunlu su ve nemli bezlerle temizlenebilir.
Cam kumlama folyoları, cam yüzeylere ya da düz şeffaf yüzeylere buzlu cam görüntüsü vermek amacıyla başvurulan bir folyo türüdür. Kumlama folyo uygulamaları açık hava reklamcılığında beğenilen ve tercih edilen bir yöntemdir.
Cam yüzeyler üzerinde meydana gelen yağlı boya lekeleri fazlalıklarını kazıyıcı yardımı ile düzgün bir şekilde alabilirsiniz. Ayrıca terebentin, neft veya tiner yardımı ile kalan boya lekelerini temizleyebilirsiniz.
Diyelim ki köşede kenarda hava kabarcıkları kaldı. Alın elinize bir toplu iğne ya da maket bıçağının sivri ucunu, o bölgelerde minik birkaç delik açın. Saç kurutma makinasıyla o bölgeyi biraz ısıtıp bez yardımıyla havayı atın dışarı. Hepsi o kadar.
Cam üzerinde kaplama işlemi folyo ile gerçekleştirilir. Genellikle dekorasyon maksadıyla tercih edilmektedir. Dekorasyon, reklam ve güvenlik açısından cam kaplama işlemi yapılmaktadır. Cam folyosu ürünlerinin birçok modeli bulunmaktadır.
- İlk olarak aseton kullanabilir ve ilgili bölgeye uygulayarak çıkarabilirsiniz. - Eğer cildinizde aseton kullanmayı istemiyorsanız tuz ile suyu birbirine karıştırarak ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. - Ayrıca tuvalet ispirtosu süper yapışkanları ortadan kaldırabilmek için aktif çözücüler arasında yer alır.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Kullanıldığı Yerler Metal, cam, alüminyum, kauçuk, porselen ve plastik yüzeylerin hızlı yapıştırmada kullanılır. Uygulama Yapıştırılacak yüzeyleri toz, kir ve yağdan temizledikten sonra yüzeylerden birine az miktarda yapıştırıcı sürerek her iki yüzeyi bir birine temas ettirerek bir kaç saniye basınç uygulayınız.
Bantlar plastik malzemeden oluştuğu için elastikiyetini kaybetmesinden dolayı sökülmesi zordur. Güçlü bir fön veya saç kurutma makinesi ile ısıya maruz bırakılırsa yüzeysel plastik kısmi olarak eriyecektir ve bütünlüğünü kazanacaktır.
Çift taraflı bandı uygulamış olduğunuz yüzeye kaynar su döküp bir süre bekleyebiliyor ve ardından bandı yavaşça çıkarabiliyorsunuz.
işin temeli sticker arkasındaki yapışkan kimyasal maddenin yumuşatılmasıdır. Bunun için de sıcak hava üfleyen herhangi bir aletle optimum sıcaklığa gelmesi yeterlidir. Sonrası biraz el emeği o kadar. Söküldükten sonra hafif bir iz kalır, Selülozik tiner kalanları temizlemek için birebirdir.
Yüzeylere ısı uygulanmasına gerek yoktur. Şişeyi püskürtme yapacağınız bir şişeye doldurun, folyo üzerine püskürtün ve püskürttüğünüz yüzeyin üzerini muşamba, çöp torbası gibi bir malzeme ile kapatın, kenarlarını bantlayın.
Alüminyum folyolar bir nevi ince metal levha, demir olarak düşünülebilir. Doğada bulunan ham maddesi ise boksittir. Boksit, ülkemizden çıkarılan bir madendir ve dünya genelinde alüminyum folyo üretimlerinin %90'a yakın kısmı boksit kullanılarak yapılır.
Folyo yapıştırma makineleri ya da folyo kapatma makineleri plastik, cam ve benzeri malzemelerden üretilen şişe, kavanoz, bidon gibi kapların ağız kısımlarını yapıştırmak için üretilen makine çeşitleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri