1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
Eğer bulunduğunuz yerde camsuyu donacak kadar soğuk oluyorsa bu karışıma yarım çay bardağı ispirto (veya etil alkol veya kaliteli kolonya) ile 25cc (çeyrek çay bardağı kadar) gliserin ekleyin. Gliserin bulamazsanız gliserinli bulaşık detarjanı da olur.
Bir sprey şişesine 3 su bardağı sirke, 3 su bardağı su koyup çalkalayın. Bu karışımı cam, ayna gibi yüzeylere sıkarak temiz ve yumuşak bir bezle silin. Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın.
Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz.. Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz..
Bulaşık Sabunu ve Amonyağı Karıştırmak
Kabın kolay dökülebilmesi ve 4 litreden biraz fazla sıvı taşıyabilmesi gerekir. Kolayca karıştırıp saklayabilmek için kabın kapağını sakla. Bir yemek kaşığı bulaşık sabunu al ve suya ekle.
İlgili 16 soru bulundu
bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. bir çay kaşığı zeytinyağı. 2 su bardağı da kaynar su. hazırladığımız karışımı. camlarımıza sıkıp. istediğiniz herhangi bir cam bezi olur.
isteğe göre ,cam için satılan antifirizli cam suları da karışım uygulanarak konulabilir. *sirke her yerde kullanılır. örneğin; evdeki su ısıtıcısına biraz sirkeli karışım yaparak kaynatırsak, içindeki kireç kalıntıları yok olur.
Özellikle kış aylarında silecek suyu olmadan çıkılan yolculukların tehlikeli olabileceğini belirtmekte fayda var. Ön camın çizilmesini ve su kanallarındaki kireçlemeyi önler.
Ucuz cam suyunda metanol olabilir ki bu daha çok zarar verir. Saf suya az miktarda kaliteli el sabunu/köpüğü ya da kaliteli cam suyunu herhangi bir şeyle karıştırmadan kullanmak lazım.
Hocam silecek cam suyu kesinlikle zarar vermez,ama hazne büyüktür dediğim gibi 1 şişe boşaltın gerisini su dökün en iyi yöntem budur. Deterjan filan karıştırmayın derim.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay. 2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir. Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir.
Sirke, karbonat ya da limon ile cam silme suyu hazırlayabilirsiniz.
Su, camı cam suyu gibi temizleyemez; leke bırakır, hatta çizilmesine de neden olabilir. Kışın katkısız cam suyu, yazın da saf ile seyreltilmiş saf su kullanlabilir belki ve saf suyun donma sıcaklığı 0 C derecedir. Su, camı cam suyu gibi temizleyemez; leke bırakır, hatta çizilmesine de neden olabilir.
Beyaz sirke güçlü bir dezenfektandır. Cam ve pencere temizliği için oldukça etkilidir. 3 bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırın. Karışımı cama püskürtün. Toz tutmayan bez yardımıyla camı silin.
Metil alkollü camsularına göre etil alkol içerikli cam suyu, sileceklerin cam üzerinde daha rahat bir şekilde kaymasını sağlarken, silecek lastiklerinin daha uzun süre kullanılmasına olanak verir.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz.
Suya az bulaşık detarjanı(parlaklık için) , çamaşır suyu koy. Islak bezle sil ardından kurumadan kuru pamuklu bezle (eski atlet olur) kurula.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Kış aylarında eksi dereceleri çok fazla görmeyen bir bölgede iseniz o halde isterseniz yarı yarıya karışım yaparak da cam suyu haznesine antifriz suyu ve saf su ya da cam sil eklemesi yapabilirsiniz. Gerçek antifrizli cam suyu kullandığınızda birebir kullansanız dahi aracınıza zarar vermez.
Antifrizli cam suyu çeşitleri her mevsim kullanıma uygun olup kış aylarında donmayı, yaz aylarında ise buharlaşmayı önleyerek sorunsuz bir süreç için yardımcı olur.
1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
2-BEYAZ SİRKE
Pek çok alan ve yüzey temizliğinde kullanılan beyaz sirke, cam temizliği için de imdadınıza yetişiyor. Sirke, sadece camlarınızı parlatmakla kalmaz, aynı zamanda içeriğindeki asit sayesinde güçlü bir dezenfektan etkisi de yapar.
Beyaz sirkenin yaygın olarak kullanıldığı alanlardan bazıları ise aşağıdaki gibidir: Temizlik: Beyaz sirke meyve sebzelerin temizliğinde ve dezenfekte edilmesinde kullanılabilir. Evlerde yüzey temizliklerinde, camların temizliği ve parlatılmasında, banyo ve mutfaklardaki pas, kireç temizliğinde de tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri