Bu gibi konularda güvenilir hizmet alabilmek için süreyi de önemsemek gereklidir. Bunun için ortalama süreden söz etmek gerekir ise 2 ayda 1 kere yaptırmanın doğru olacağını bilmek gereklidir.
Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir.
Dış cephenin hangi durumlarda dolayı kirlenmiş ise bunları temizlemek için de zaman harcanır. Mevsimlerden dolayı kirlik oluşmuş ise dış cephe temizliği 1 gün sürer. Ayrıca firmanın ekip sayılarına göre de değişiklik gösterir. Genelleme yapacak olursak dış cephe temizliği 1 ile 5 gün arasında sürebilir.
Çoğunlukla 3 ya da 6 aylık periyotlarda dış cephe temizliği yapılması tercih edilir. Dış cephe temizliği esnasında herhangi bir sorun yaşamamak için çoğu kurum tatil günlerinde temizliğin yapılmasını tercih eder. Ayrıca dış cephe temizliği için doğru zaman belirlenirken hava durumu da dikkate alınmalıdır.
Camların silindikten sonra berrak kalması ve kısa süre içerisinde tekrar kirlenmemesi için bahar ayları en uygun temizlik aylarıdır. Bunun yanında işçilerimizin sağlığı için de bahar ayları tercih edilmektedir. Sert rüzgar ve yağmur yağma durumu olmadığı sürece cam temizliğine elverişli bir hava var demektir.
İlgili 18 soru bulundu
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
Cam Silmek İçin Doğru Hava Koşullarını Seçin
Eğer panjurlarınız yoksa yağmurlu günlerde cam silmek, yağmur damlaları sebebiyle camlarda iz kalmasına neden olur.
3. Cam silerken mutaka sirke kullanın. Bir sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke ve bulaşık deterjanı koyun. Camları bu şekilde silerseniz daha temiz gözükecektir.
Mikrofiber bezler, en iyi cam temizleyiciler arasındadır. Mikrofiber bezler, su emiciliği ve yumuşaklığı nedeniyle, cam yüzeyleri temizlemek için idealdir. Pamuklu bezler, daha sert bir yapıya sahiptir ve cam yüzeylerde çizik oluşma riski daha yüksektir.
Camları sildikten sonra çabuk toz tutmasını ve buhar oluşmasını engellemenin yolu çok basit. Camı silmek için kullanılacak kimyasalların içerisine katacağız sirke yardımı ile camların toz tutmalarını ve buhar oluşumunu bir nebzede olsa azaltmış olacaksınız.
Banyonuzu ne kadar sıklıkta temizlemeniz gerektiği, evde yaşayan insan sayısına göre değişebiliyor. Yine de, haftada en az bir kere bütün banyonuzu temizlerseniz kafanızın rahat edeceğini söyleyebiliriz. Tabii, bunun dışında günlük ufak banyo temizliği yapmakta fayda var.
Buzdolabı temizliğinin yılda en az 3 kez yapılması öneriliyor. Fakat buzdolabını düzenli olarak temizlemenin yanı sıra onu doğru bir şekilde temizlemek de önemli. Gelin, buzdolabı temizliğinde dikkat edilmesi gerekenleri ve “Buzdolabı temizliği nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını verelim.
Leke tutmayan cam silme tarifi Beğenip kaydetmeyi. unutmayın Malzemeler; 2 su b kaynar su 1 yemek k. sirke 1 tatlı k bulaşık deterjanı 1 çay kaşığı zeytinyağı
2) Bulaşık Deterjanı – Sirke Karışımı Kullanın
Bulaşık deterjanı ve sirkeden elde edeceğiniz karışım ile parlak mutfak dolapları nasıl temizlenir sorusuna yanıt almış olursunuz. Daha temiz ve yeni görünüme sahip dolaplar için yapmanız gerekenler ise çok basit!
Dolap temizliğinde aşındırıcılardan uzak durulması gerekir. Mikro fiber veya pamuklu bezler kullanılırsa çizilmeler önlenir, rendelenmiş sabun, arapsabunu ya da bulaşık deterjanı ile temizliği kolay bir şekilde yapılır.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Eviniz zaten bir gün ara ile kendine geliyor ve etrafta ciddi oranda bir toz görüntüsü yok ise dip bucak temizliğinizi 15 günde ya da 3 haftada bir yapmanızda hiçbir sıkıntı olmayacaktır.
Bu açıdan temizliğe başlamak için odayı seçebilirsiniz. Bu durumda, genelde yatak odasında başlanır ve sonra çocuk odası ve misafir odasına geçilir. Bundan sonra oturma odasını, ardından hol, koridor ve mutfağı ve son olarak banyo ve tuvalet temizlenir.
Nereden Başlamalı: Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Hangi odayı temizlerseniz temizleyin, temizliği her zaman yukarıdan aşağı doğru yapmalısınız. Önce tavan, duvarlar, camlar, mobilyalar ve en son yerler şeklinde ilerleyebilirsiniz. Böylelikle tozların dağılmasını önleyerek daha etkili temizlik sağlayabilirsiniz.
Cam Silme Suyuna Yumuşatıcı Katabilirsiniz:
Evet evet yanlış duymadığınız. Cam temizliği sürecinde yumuşatıcıdan yararlanabilirsiniz. Çamaşır yıkarken kullanılan yumuşatıcı cam temizliğinde de etkili bir temizlik malzemesidir.
2 su bardağı sıcak su. bir çorba kaşığı beyaz sirke. bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. ve karıştırıp uygun bir sprey şişesine boşaltıyoruz. bu karışımı ister aynalarda. ister duşakabin camında. isterseniz de camlarınızda kullanabilirsiniz. spreyledikten sonra.
Camların Temizlenmesi:
En iyi şekilde sıcak su ve temiz bir bez ile yapılır . Camlar çok kirli olduğunda suya biraz deterjan da katılabilir. Dış yüzeyi özel kaplamalı çift camlar için (örn. Güneşten korunma camları) özel temizleme talimatları geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri