Çamaşırların dışında duş, lavabo, küvet ve tuvalet gibi alanları da etkili bir şekilde temizler. Bunun için 1/2 su bardağı çamaşır suyunu 3 litre suyla karıştırın. Sonrasında yüzeyleri silin ve beş dakika bekleyin. Ardından ılık suyla durulayın.
Çamaşır suyu ürünleri kendinizi sağlıklı ortamlar da güzel bir yaşam sunmanızı sağlar. Çamaşır suları kullanım alanları oldukça geniş bir kitleye sahip olan temizlik ürünleri arasında yer alır. Öyle ki zeminler üzerinde oluşan kirlerin giderilmesinin yanı sıra mikropların öldürülmesinde de oldukça etkilidirler.
filtresi gibi filtreden geçirin. damacanaya 18 damla (litre başına bir damla) kadar damlatın. Su bulanık veya renkli ise; çamaşır suyu damlası miktarını ikiye katlayın. İyice karıştırın/çalkalayın ve 30 dakika bekletin.
Eldiven giyilir. dökülen kan ve sıvılar emici bez veya kağıt havlu ile silinip, tıbbi atık poşetine atılır. 1/10 oranında hazırlanan çamaşır suyu solüsyonu kirli alanın üzerine dökülerek 5-10 dk. bekletilir.
Çamaşır suyu ile silinen yüzeyler hijyenik olur. Mikrop ve bakterileri öldüren çamaşır suyunu çok yönlü hijyen malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Mutfak tezgahlarında, banyo zemininde, fayanslarda, diğer zeminlerde hijyenik temizlik için çamaşır suyu tercih edilebilir.
İlgili 44 soru bulundu
Çamaşır suyu nedir sorusu hijyen, ağartma ve temizlik amacıyla kullanılan bir kimyasal ürün olarak cevaplandırılabilir. Mikrop ve bakteri gibi canlı türlerini öldürmek için etkili olan çamaşır suyu, evlerde özellikle banyo, tuvalet, mutfak gibi temizlik alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bir kap içerisine koyduğunuz az miktarda metil alkolü kullanmanız yeterli olacaktır. Lekeli kıyafetinizi yere serin ve metil alkole batırdığınız pamuğu lekenin üzerine sürün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken düşük sıcaklıkları tercih etmeniz gerektiğini de unutmayın.
Çamaşır Suyu, mikropları ve bakterileri öldürmek için tasarlanmış bir dezenfektan üründür. Banyo, mikropların çok fazla bulunduğu bir alandır ancak çamaşır suyu ürünleri kendinizi korumanıza yardımcı olur. Gündelik temizlik için çeşitli çamaşır suyu kullanım alanları mevcuttur.
Domestos çamaşır suyu seçeneklerinin her biri zeminden, mutfak bezlerine; bulaşık süngerlerinden tuvaletlere, banyo zeminlerinden fayanslara, küvetlerden klozetlere kadar her yerde arzu ettiğiniz temizlik ve hijyeni sağlar.
- Özellikle çamaşır suyunun kullanımı sırasında dikkatli olunmalı, çamaşır suyu kesinlikle solunmamalı, cilde temas etmemeli ya da ağza götürülmemelidir. Temizlik sırasında ortam havalandırmasına dikkat edilmeli, eldiven takılmalı, temizlik ürünü talimatlarına uygun kullanılmalıdır.
SULANDIRARAK KULLANIM: 5 lt suya 60 ml(4 kapak) Supta çamaşır suyunu ekleyerek yüzeyi siliniz. DOĞRUDAN KULLANIM: Banyo mutfak ve cam yüzeylerde doğrudan kullanılabilir. Temizlemek istediğiniz yüzeyi uygulamanın ardından durulayınız.
iyi bir temizleyicidir. özellikle bulaşıklar uzun bir süre lavabonun içinde beklediyse deterjanla çok zor çıkacak bir şekil alır. ayarlı bir şekilde çamaşır suyu kullanıldıktan sonra iyice durulanırsa sorun kalmaz. hatta üstene bulaşık deterjanı ile temizlenirse tertemiz olur.
Fakat beyazlarınızı ağartmak istiyorsanız direkt leke üzerinde kullanmamanız gerekir. Çünkü doğrudan kullanıldığında giysilerin rengi tamamen çıkabilir ve lifleri çözülebilir. Bu nedenle çamaşır suyu, makine su almaya başladığında deterjan gözünden eklenmelidir.
Banyoların en sık kullanılan alanlarından biri olan lavabolar, çamaşır suyu etkili deterjanlarla temizlenmesi gerekiyor. Böylece lavabo içindeki kir ve bakterilerden anında kurtulabilirsin. Lavabo içine çamaşır suyu ve temizlik deterjanını döktükten sonra sünger yardımıyla iyice ovala.
Temizliğe başlamadan önce cam temizleyiciyi çamaşır suyu ile karıştırmayın. Çünkü her iki üründeki kimyasallar tepkimeye girebileceği için tehlikeli olabilir. Çamaşır suyu ve cam temizleyici karıştırıldığında kloramin adı verilen zararlı bir madde açığa çıkabilir. Bu da çok tehlikeli olabilir.
Çamaşır suyu içerisindeki Sodyum Hipoklorit yani klor, sıcak suyla temasta uçacağı ve etkisini kaybedeceği için sulandırmada sıcak su kullanılmamalıdır. Çamaşır suyu, mutlaka soğuk su ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
Temizlik sonrası ferah koku verir. Beyaz yüzeyleri parlatır. Maksimum hijyen için rengi yeşilden maviye dönene kadar fırçalayın. Yoğun kıvamlı akıllı formül Tuvalete uygulandığında yeşil renkteyken, fırçalanırken aktive olarak maviye dönüşür.
Domestos, ürünlerinde çamaşır suyu (sodyum hipoklorit, NaOCl) içeren ve Unilever tarafından üretilen bir ev temizliği markasıdır.
Çamaşır Suyu: Lekeli bardakları bir süre çamaşır suyuyla doldurulmuş bir kapta bekletmek lekelerin çıkarılmasında oldukça etkilidir. Ancak, bu yöntemi kullanırken dikkatli olunmalı ve bardaklar fazla bekletilmemelidir. Çamaşır suyu sonrası bardakların iyice durulanması gerekmektedir.
Ocak, fırın, aspiratör, mutfak tezgahı, buzdolabı, mutfak bezleri, kapı kolları, zeminler, çöp kovası, mutfak lavabosu gibi sayısız mutfak yüzeyinde kullanıma uygun olan klorsuz çamaşır suyu; çaydanlık gibi mutfak gereçlerindeki kireci söker, maksimum hijyen sağlar.
Çamaşır suyu, çok güçlü bir oksitleyici şeklinde davranan hipoklorik asit içerir. Bu asit, lekelerdeki boyar maddeleri oksitleyerek onları renksiz hale getirir.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir.
Çamaşır suları genellikle içeriğinde sodyum hipoklorit bulunduran solüsyonlardır. Sodyum hipoklorit antimikrobiyal etki göstermesinden dolayı dezenfektan olarak kullanılmaktadır.
Pamuk yardımıyla metil alkolü alın ve çamaşır lekesi olan bölgeye pamuğu sürün. Tüm lekeli yüzeye metil alkol sürdükten sonra 1 gece beklemesini sağlayın. Verilen süre geçtiğinde, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın. Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.
Lütfen “Temizliyorum” Diyenlere Dikkat Edin!
TSE Kurumu; piyasada çok sık kullanılan ve en ucuz temizlik ürünü olan Sodyum Hipoklorit'in (NaClO – çamaşır suyu) kapalı depolarda kullanımını yasaklamıştır. Ayrıca, su deposu temizliği ve yalıtımı için Belediye'den geliyoruz diyenlere inanmayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri