Yağ lekelerinin tamamen çıkmasını güvenceye almak için, ACE Klasik çamaşır suyunu, varsa özel çamaşır suyu gözüne belirtilen seviyeye ulaşıncaya kadar dök. Eğer çamaşır makinenin böyle bir bölmesi yok ise, ACE Klasik çamaşır suyunu yumuşatıcı kısmına dök.
Eski yağ lekelerini çıkarmak için genelde karbonat kullanımı çok yaygındır. İlgili bölgeye bir miktar karbonat döktükten sonra bir süre beklenir. Daha sonra kurması ile beraber yağ lekesi ılık su eşliğinde çıkarılabilir. Ayrıca diş fırçasını kullanmak suretiyle de eski yağ lekesini giysiden kolayca çıkarmak mümkün.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Bulaşık deterjanını (Limonsuz) yağ lekesi olan bölgeye döktükten sonra 5 dakika bekleyin. 5 dakika kadar bekledikten sonra lekeli bölgeyi ılık bir bez yardımıyla silin ve ardından düşük derecede makineye atın. Bulaşık deterjanı, tabaklardaki yağı kaldırdığı gibi kumaşlardaki yemek yağını da temizleyecektir.
Bulaşık deterjanları, doğrudan yemek yağlarını çözmek üzere üretildikleri için yağ lekesi üzerinde de oldukça etkilidir. Leke üzerine tuz veya karbonat döküp bekledikten sonra yıkamak da etkili bir yöntem olabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Kumaş pantolondan yağ lekesi çıkarmak için yağın üzerine karbonat dökünüz. Ardından eski bir diş fırçası ile karbonat olan alanı ovalayın. Sonrasında ise lekeli olan ürünü soğuk bir su ile elde yıkayınız. Ya da çamaşır makinesinde ürünü temizleyiniz.
Bir kap içerisine koyduğunuz az miktarda metil alkolü kullanmanız yeterli olacaktır. Lekeli kıyafetinizi yere serin ve metil alkole batırdığınız pamuğu lekenin üzerine sürün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken düşük sıcaklıkları tercih etmeniz gerektiğini de unutmayın.
Aklınızdaki soru salçalı yağ lekesi nasıl çıkar ise karbonatla beraber bulaşık deterjanını karıştırıp yüzeye dökebilirsiniz. İki malzeme de kolay yöntemle yağı kumaştan çıkaracaktır. Dilerseniz küçük kıyafetler ve parçalar için karbonatlı su hazırlayıp suyun içinde bekletebilirsiniz.
İlk olarak zeytinyağı lekesinin olduğu bölgeye talk pudrası dökün ve 10 dakika bekletin. Ardından pudrayı elektrik süpürgesi ile çekin ve beyaz sirke ile çamaşır deterjanından oluşan bir karışım hazırlayın. Hazırladığınız karışım ile lekeli yüzeyi ovalayın. Leke açılmaya başlayınca su ve temiz bez ile temizleyin.
Renksiz bir bulaşık deterjanını yağ lekesinin üzerine dökün. Biraz bekletin sonrasında hafifçe ovarak çıkartın. Eğer lekeli kumaş ince dokulu ve açık renkli ise deterjanı biraz su ile inceltin. Normal bekleme süresinin biraz üstünde bekletin.
Lekenin bulunduğu bölgeyi deterjan ya da sabun ile ovarak lekenin görünürlüğünü azaltıktan sonra çamaşır makinesine attığınızda leke büyük ölçüde çıkacaktır. Beyaz kıyafetlerinizde oluşan lekeler için çamaşır makinenizin deterjan gözüne karbonat veya maden suyu da ekleyebilirsiniz.
Beyaz sabun: Çarşaf, masa örtüsü veya halıya dökülen yağ lekesi için uygulayabilirsiniz. Tuz, karbonat ve amonyak: Koltuğunuza, sert kumaşlara dökülen yağ lekesinin çıkması için ideal bir yöntemdir. Nişasta, un, tuz: Motor yağı lekesi için uygulanır.
Karbonatı yine kuru ve temiz bir diş fırçası yardımıyla lekenin üzerine yedirmelisiniz. Karbonat kurumuş yağ lekesinin içine nüfuz edecek ve topaklanmaya başlayacaktır. Leke neredeyse görünmez hale gelene kadar fırçalamaya devam etmeli ve ardından görevi yine çamaşır makinenize devretmelisiz.
Kızarma sonrası biriken yağlardan kurtulmak için tavanın içine bol miktarda karbonat serpin ve üstünü 1 parmak boşluk kalacak şekilde su ile doldurun. Tavayı 1 gece boyunca bekletin. Ertesi gün tavayı sünger yardımıyla yıkayarak karbonat kalıntılarından arındırın.
Islattığınız kıyafetinizi ilk öncelikle üzerine sirke ve tuz ekledikten sonra 20 dakika boyunca bekletmelisiniz. Bu süre içerisinde kumaşın dokusuna işlenmiş salça lekesine beyaz sirke ve tuz ulaşacak bu sayede lekeler daha kolay çıkmaktadır. Beklenmesinin ardından kaynar su ile durulayıp, deterjan dökülmelidir.
Bir miktar karbonatı bir diş fırçasına döküp yağlanan bölgeyi fırçalayın. Daha sonra çamaşır makinesinde yıkayın. Ayrıca, kıyafetinizi yıkamadan önce yağ bulaşan bölgeyi bulaşık deterjanı uygulayın, ardından da çamaşır makinesinde yıkayın. Makineden çıkardığınızda lekenin çıktığını görebilirsiniz.
Eski ve kurumuş lekenin çıkarılmasını kolaylaştırmak için giysiyi deterjan ve su karışımına batırın. Böylece lekenin üst katmanı çıkarılabilir. Ardından Persil deterjanınızı doğrudan lekeye uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Deterjan tamamen çıkana kadar durulayın.
Ne yazık ki çamaşır suyu lekesi kalıcıdır. Çamaşır suyu bir kumaşla temas ettiğinde leke, kumaştan rengin veya boyanın çıkmasına neden olur.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Beyaz sirke, çamaşır suyu lekesini çıkarmak için en pratik yöntemlerden arasında yer alır. Bu yöntemi kullanmak için 1 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 su bardağı su ile seyrelterek lekenin olduğu bölgeye uygulayın. Sonrasında temiz bir bezi suya batırarak lekeyi silmeye çalış.
Yağ lekesi bulunan yüzeye bir miktar karbonat dökerek hemen ardından diş fırçası ile yağ lekesini fırçalamalısınız. Yağ lekesini fırçalarken oldukça nazik hareketlerle yapmalısınız. Böylelikle yağ lekesi bulunan yüzeye zarar vermeden temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Sabun, Su ve Diş Fırçası
Ardından, eski bir diş fırçası veya yumuşak bir sünger alın ve köpürmesi için lekeyi nazikçe ovalayın. Nazik bir el ile iki ila üç dakika yeterli olmalıdır.Son olarak, sabunu durulayın veya kot pantolonunuzu çamaşır makinesine atın.
Tuz ve sirkeyle benzer görevi gören limon suyunu lekenin üzerine dökerek bir süre bekletmek gerekiyor. Lekenin yavaş yavaş dağıldığını gördüğünüz noktada makinede normal ayarlarda yıkamanız tüm lekelerden kurtulmanıza yetecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri