Sirke kullanın: Yıkama sırasında biraz beyaz sirke ekleyebilirsiniz. Sirke, çamaşırların yumuşamasına ve hoş bir koku almasına yardımcı olur. 3. Esansiyel yağ kullanın: Yıkama sırasında birkaç damla lavanta veya limon esansiyel yağı ekleyebilirsiniz. Bu, çamaşırlarınıza doğal bir koku verecektir.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
İşte, çamaşırlara güzel ve uzun ömürlü koku sağlamanın yolları... - Nane yağını, sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ilave edebilirsiniz. Nane yağı çamaşırlarınıza, hijyenik ve ferah bir koku sağlarken aynı zamanda keskin kokusuyla uzun ömürlü de olacaktır.
Hem sirke hem de sirke ve karbonat karışımı kıyafetler konusunda tam anlamıyla bir yumuşatıcı görevi görecektir. Tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. Hiçbir zararı yok! Fakat aradığınız şey sadece yumuşaklık değilse, aynı zamanda çamaşırlarınızın güzel de kokmasını istiyorsanız bunun da çözümü oldukça basit ve doğal.
İlgili 25 soru bulundu
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
Her ne kadar güzel kokulu bir yumuşatıcı, deterjan kullanmış olsanız da yıkama programı sonunda nemli ortamda kalan ıslak çamaşırlar bakterilere kucak açar ve kötü kokarlar. Yıkama programı biter bitmez çamaşırlarınızı makineden çıkarın ve bekletmeden asın.
YENİ YIKANAN GİYSİLER NEDEN NEM KOKAR? Kullanılan yumuşatıcının kokusu ne kadar güzel olursa olsun, rutubet kokusuna giysilerde sıkışan nem neden olur. Kuruduktan sonra bir miktar nem kalırsa, giysiler en sonunda tamamen kurusa bile nemli kokmaya devam eder.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
çamaşır parfümünü öncelikle yıkama tamburuna koyun. sonrasında çamaşırlarınızı makineye yerleştirin. çamaşır deterjanınızı da ekledikten sonra makinenizi çalıştırın. sağlığınız için el, yüz, vücut ve gıda maddelerinin temizliğinde kullanmayın.
Çamaşırların yumuşatılması için güzel kokulu bir yumuşatıcı hazırlanmak isteniyorsa da bu durumda uçucu bitkisel yağlardan yardım almak gerekir. Özellikle lavanta yağı, portakal yağı ve limon yağı gibi aromatik yağlar doğal çamaşır yumuşatıcısı içinde rahatlıkla kullanılabilir.
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun.
Toz deterjanda güzel koku ve kalite bakımından kesinlikle Rinso ve OMO marka toz deterjanları öneriyorum. Rinso'nun çiçek özleri ve kır bahçesi kokuları oldukça güzel oluyor özellikle de yıkamadan sonra koyulan yumuşatıcı kokuyu çok kalıcı yapabiliyor.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Genellikle çamaşır makinesi programları, yıkama işlemi tamamlanıp durulama aşamasına geçildiğinde bir sinyal verir. Bu aşamada, makinenin dolum çekmecesine yumuşatıcı eklemelidir. Yumuşatıcı dolum bölmesi genellikle makine üst kısmında veya çekmecenin en son bölümünde bulunur.
Ancak yumuşatıcılar, kumaşın su alma kabiliyetini olumsuz yönde etkiler; bu nedenle havlu gibi asıl işi su emmek olan çamaşırlarda dikkatli kullanılmalıdır. Ayrıca çabuk kuruyan spor giysilerde yumuşatıcı kullanılmamalıdır; çünkü yumuşatıcılar terinizi tutmak için tasarlanmış olan lifleri yok edebilir.
Islak havlu kokusu, özellikle havluyu bir iki kez kullanımda ortaya çıkan nem nedeniyle bakteri ve virüslerin üremesi sebebiyle oluşuyor.
Makinede ıslak unutulan çamaşırlar, uzun süre makinede kalırsa koku, küf gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. 8-10 saat gibi bir süre sonra çamaşırlarda koku oluşmaya başlar. Çamaşırların daha uzun süre bekletilmesi durumunda küflenme başlayacaktır.
4) Bulaşık Makinesi Tableti
Bulaşık makinesi tabletiyle çamaşır makinesi temizleme de mümkün!
Makinenin su basıncı gereğinden fazlaysa, Makine bozuksa, Makine deterjan ve yumuşatıcıyı doğru zamanda almıyorsa yumuşatıcı kokmaz.
Porçöz Çamaşır Makinesi Temizleyici çamaşır makinenizin içinde zamanla biriken kireç, deterjan artıkları ile deterjan gözü, makine lastiği gibi aksamlarındaki kir, artık ve küfü temizlemek üzere geliştirilmiştir. Özel formülü sayesinde çamaşır makinenizi ve aksamlarını temizler, kötü kokuları giderir ve hijyen sağlar.
Yumuşatıcıyı fazla koyarsanız, makine ilk suyu aldığında yumuşatıcı da ilk suya karışıyor, haliyle de tüm yıkama boyunca yumuşatıcı ve kokusundan eser kalmıyormuş, bu bilgiyi sağlam bir çamaşır makinesi tamir ustası söylemişti. Yumuşatıcıyı daha az koyarak deneyin. Durulamaya geçmeden önce konulursa kokuyor.
Deterjan ve yumuşatıcılar yüksek ısıda daha iyi çözülen kimyasallardır. Yıkama işlemini sürekli düşük ısılarda yapıyorsanız temizleyiciler tamamen çözülemiyor ve kalıntı bırakıyor olabilir. Deterjan ve yumuşatıcı haznesinde biriken kalıntılar zamanla küf ve bakteri oluşumuna neden olarak istenmeyen kokular yaratabilir.
Çamaşır ve oda parfümünü ister ortamınızın kötü kokusunu değiştirmek, ister çamaşırlarınızın her zaman güzel kokmasını sağlamak için kullanabilirsiniz. Çamaşırlarınızın ütüleme işlemi bitiminde dilediğiniz koku da parfüm sıkarak dolapta beklediği süre içinde oluşan kokuları önleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri