Uzun süre doğalgaz kullanılmadığı için hat içerisindeki yakıt özelliğini kaybedeceğinden alev oluşmayacaktır. Kombi alev oluşturmak için hata kodu vermeden bu durumu üç kere tekrar edecektir.
Uzun süre (10 günden fazla) yapılan bir tatilden döndüyseniz kombi büyük olasılık ile çalışmayacak ve arıza verecektir. Bunun nedeni doğalgaz saati ile kombi arasındaki doğalgaz borularının içindeki gazın uzun süre kullanılmadığı zaman özelliğini yitirmesidir. Buda arıza vermesine sebebiyet verir.
UZUN SÜRE DÖNMEYECEKSENİZ:
Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Kombiler uzun süre kullanılmadığında herhangi bir doğalgaz tüketimi de olmayacaktır. Bu durumda doğalgaz hattı içerisinde bekleyen gaz yanmayabilir ve kombi hata kodu vererek beklemeye geçebilir. Birkaç kez kombinin reset tuşuna basarak tekrar çalıştırmayı denediğinizde sorun ortadan kalkacaktır.
Bazı kimseler enerjiden tasarruf etmek için yazın kombileri tamamen kapatmayı düşünmektedir. Bu durumda musluklardan akan suyun ısınması da engellenmiş olur. Kış aylarındaki soğuk havaların geçmesi ile birlikte kombinin yaz moduna alınması daha doğru olacaktır. Bu sayede odaları ısıtmaz fakat suyu ısıtmaya devam eder.
İlgili 24 soru bulundu
“Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz. Gece kombi kapatıldığında mekanın taban, tavan ve duvarları sabaha kadar soğur. Sabah mekanın ısıtılması için kombinin derecesi artırılır ve kombi 2 kat daha fazla çalışır.
Hayır, gece yatarken kombiyi kapatmamalıyız. Kombi ayarının sürekli değiştirilmesi ya da kombinin açılıp kapatılması, yanlış bir uygulamadır.
Evet. Kombinin donmalara karşı koruma sisteminin aktif olabilmesi için, elektrik ve gaz hattının açık kalması gerekir. Aksi durumda kombinin donması mümkündür.
Tatile giderken kombinin gazı ve elektriği kesilmemelidir. Çünkü kombilerde bulunan dona karşı koruma özelliği ( yeni kombilerin hepsinde mevcut) sayesinde kombi kendini koruyabilmektedir.
Merkezi Isıtma Sistemleri Açma ve Kapama Saatleri
Biyolojik uyku saatleri ise genellikle 22.00 ile 06.00 saatleri arasındadır. Bu saatlerde binada yer alan kalorifer petekleri kapatılmaktadır.
Vatandaşların en çok merak ettiği “Kombi geceleri kapatılmalı mıdır?” sorusuna da açıklık getirdi ve şunları söyledi: “Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz.
Petekleri Kapatmak Tasarruf Sağlar Mı? Doğan, “petek kapatmanın” doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
“Tatile giderken doğalgaz kapatılır mı?” sorusunun yanıtı evet olarak verilebilir. Doğalgaz ve kombinin kapatılması ile evde yokken fark edilmesi mümkün olmayan kaçaklar nedeniyle meydana gelebilecek kaza riskleri ortadan kaldırılabiliyor.
Sanayi Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalarda bir kombi ömrü on beş sene olarak belirlenmiştir.
Sular kesildiği esnada kombinin kapatılması uygulanabilecek en doğru yöntemdir. Çünkü böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında kombiye su basılması olanaksızdır. Tesisat içinde ki su miktarı tahmin edilemeyeceğinden, durum riske atılmamalı ve kombi kapatılmalıdır.
Kombi üreticileri, bakım işlemlerinin yılda ortalama bir kez yapılmasını öneriyor. Kombi modellerine bakım yaptırmak için en ideal zaman ise sonbahar ayı olarak öne çıkıyor. Yaz boyunca sıcak su kullanımı haricinde kapalı kalan kombilerde, bu süreçte çeşitli tıkanmalar ve teknik arızalar meydana gelebiliyor.
Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır da ısı pay ölçer kullanan konutlara ilişkin, "Merkezi ısıtma sistemli, ısı pay ölçerli konutlarda, kış sezonunda sıcaklığın 15 derecenin altına düşmesi halinde kaloriferlerin yakılması zorunlu. Bağımsız bölümler boş dahi olsa bu zorunluluk var.
Isı mühendisliğine göre; Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır.
Kombinin donduğu nasıl anlaşılır, diye soracak olursanız; günümüzde mevcut olan kombi modellerinde donma yaşandığında ekranda herhangi bir arıza kodu belirmediğini söylemek gerekir. Ancak kombinin donduğunu anlamak için, açık balkonlarda dolap olsa dahi hava sıcaklığı – derecelere düşmüşse kombi donmuş demektir.
“Kombinin balkona mı yoksa mutfağa mı koyulması gerekir?” sorusunun sıklıkla sorulmasının nedeni en çok tercih edilen alanlar olması. Ancak bunun net bir cevabı yok. Kullanıma uygun alan olduğu sürece ister balkona isterseniz de mutfağa koyabilirsiniz.
Doğalgaz kombisinin balkonda, soğuğa karşı korumasız olmasının ısı kaybına neden olduğu belirtiliyor. doğalgaz kombisinin balkonda korumasız olmasının yaklaşık yüzde 10 ısı kaybına, bu kaybın da faturaya ciddi şekilde yansıdığını belirtmek isteriz.
Kombi Ayarı Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler
Kombilerimiz açıp kapatmak tasarruf yönünden olumsuz olucaktır, bu yüzden derece düşürmek daha iyi bir yoldur. Gereksiz enerji kullanımı azalatarak da hem tasarruf hemde ileri dönemdeki kombi performansını koruyabiliriz.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Ev ortamınız 22 derecelik bir ısıdaysa ideal ısıya ulaşmışsınız demektir. Kombiyi fazla yakarak hem ekonomik hem de sağlığınız açısından oldukça yararlı olacaktır. Kombiniz sürekli açık kalmalıdır. Eğer evde çok vakit geçirmeyen bir bireyseniz kombinizi eve gittiğinizde yakabilir ve tüm gece yakmayı sürdürebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri