Cam silme suyuna, temizlik gücünü artırmak ve leke bırakmamak için beyaz sirke veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, suyun buharlaşmasını yavaşlatmak ve daha parlak bir sonuç elde etmek için biraz alkol eklemek de faydalı olabilir.
1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı. 2 yemek kaşığı parlatıcı. ve 3 yemek kaşığı sirkeyi koyduktan sonra. sıcak suyla buluşturup. güzelce çalkalayın.
Cam temizliği sonrasında leke kalmaması ve ışıldaması için temizleme suyuna birkaç damla sirke ya da limon eklenebilir. Özellikle bulaşık deterjanı ile silinen camlar, sirke ile parlatılır. Cam-sil ya da sirke ile parlatma işlemi de silme sonrası aksatılmamalı.
BEYAZ SİRKE
Temizlenecek camların büyüklüğü ile orantılı olarak bir miktar sıcak su hazırlayın. İçerisine bir çay bardağı beyaz sirke ekleyin ve karıştırın. Karışımı isterseniz püskürterek isterseniz bir bez yardımı ile camlarınıza uygulayın ve ovalayarak silin. Temiz bir bez yardımı ile camları kurulayın.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Uygun bir kap içinde 1 su bardağı su ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Sirke, cam yüzeylerdeki lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olur. Eğer tercih ederseniz karışıma birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Deterjan cam yüzeylerdeki yağ ve yağ benzeri kirleri çözmeye yardımcı olur.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız. Mutfak alanlarında, ocaklarda, tezgah üstü temizliğinde ürünü direkt yüzeye püskürterek siliniz.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Bunun için en doğal ve en sağlıklı olan madde olan beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Cam silme için hazırladığını suyun içerisine az miktar beyaz sirke koyarak camlarınızı parlatabilirsiniz. Temizlenen camlarınızın uzun süre korunması adına camlarınızın üzerine gliserin damlatılan bir bezle temizle silebilirsiniz.
Bu kolaylıklardan biri de Biobellinda mikrofiber iz bırakmayan cam bezi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bezler mikforifer yapıları sayesinde bakteri biriktirmezler ve asla yüzeyde bez izi bırakmazlar. Pencere, televizyon, cam sehpa, vitrin gibi birçok alanda etkili bir temizlik sunar.
Bunun sebebi; camlarınızı ıslak olarak silerken kurulamanıza fırsat kalmadan camlarınızı güneşin kurutmasıdır. Bu da camlarda silinme izlerinin kalmasına neden olabilir. Hiçbir lekenin barınmadığı bir cam istiyorsanız biraz daha kapalı havaları tercih edebilirsiniz. Öncesinde mutlaka toz alın.
Temizlik işlemi sırasında yüzeylerin üzerinde küçük ip, toz ve benzeri artık bırakmayan ürünleri kullanmanız gerekir. Silme ve kurulama esnasında ise mikrofiber bez çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Cam temizliği nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında bu kadar basittir.
Cam silme suyuna birkaç damla şampuan koymak çok etkili bir yöntemdir. Bu sayede camlarınızın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. bir çay kaşığı zeytinyağı. 2 su bardağı da kaynar su. hazırladığımız karışımı. camlarımıza sıkıp. istediğiniz herhangi bir cam bezi olur.
Cam temizliğinde mikrofiber bez, toz bezi ya da gazete kağıdını cam silme materyali olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra cam silme suyu, sirkeli su, yumuşatıcı karıştırdığınız su, sabunlu su gibi temizleme suyu hazırlayabilirsiniz.
Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir. Eğer pırıl pırıl camlara kavuşmak istiyorsanız cam temizliğinin püf noktaları yazımızdan yardım alabilirsiniz.
Bir kovayı soğuk suyla doldurun ve birkaç damla sıvı bulaşık deterjanı ekleyin. Pencerenin silip geçmek için temiz bir bez veya sünger kullanın. Ne tür bezlerin uygun olacağınızı bilmeyenler için bir tavsiye de şudur: Camlarınızı silerken yumuşak, geride lif bırakmayan bir materyal kullanmanız gerekir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Pencerelerin normal temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı , temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Otomobillerin plakalarında ve tampon bölgelerinde, dış dikiz aynalarının arka kısımlarında, farlarında, jant bölgelerinde, otomobil içi koyu renkli koltuk yüzeylerinde, otomobil kapı içlerinde ve iç göğüs kısımlarında, motorunda bulunan kirleri çıkardığı raporlanmıştır.
Cam hangi deterjanla silinir? Piyasada bulunan her deterjanı kullanabilirsiniz. Ancak Fairy cam temizliği için tercih edilen bulaşık deterjanları arasında bir adım önde. Bu yöntemle cam silerken iz kalmaması için camlarda kalan suyu çek pas yardımıyla çekebilir ya da mikro fiber bezle camları durulayabilirsiniz.
Pimapen pencere yakınında kaynak makinası gibi ısı kaynaklı aletlerle çalışmak pencere çevresinde ve camda tamiri mümkün olmayan hasarlara neden olabilir. İnşaat işleri tamamlandıktan sonra Pimapen pencerelerin su tahliyesini sağlayan kanalların elektrikli süpürgenin sivri ucu yardımı ile temizlenmesi gerekmektedir.
Örnek vermek gerekirse bulaşık deterjanı ve sirke gibi ürünler karıştırılarak cam temizliği yapılabilmektedir. Cam silmek için özel olarak üretilen malzemeler de yine temizlik için tercih edilebilir. Genellikle bu malzemeler camların temizliğinin yapılması için yeterli olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri