Kullanım Alanı: Parkeler, ahşap mutfak dolapları, ahşap merdivenler, ahşap kapı ve pencere pervazları gibi silinebilir tüm geniş ahşap yüzeylerin temizliğinde en iyi sonucu sağlar. Kullanım Talimatı: Geniş yüzeylerde 2 kapak Camsil Yer-Sil Ahşap Temizleyici'yi 5 litre (yarım kova) ılık suya koyun.
En güvenli kapı temizliği ise sadece nemli bez ile ya da ahşap temizleyici ile yapılır. Bu temizleyiciyi kullanırken, ürünü olduğu gibi kullanmamalısınız. Ürünün kullanım kılavuzunda belirtilen miktarda ılık suyun içerisine yine belirtildiği miktarda ahşap temizleyici ilave edilerek kullanılmaktadır.
Sabunlu Su: Temizlik için yumuşak ve nötr bir sabunu hafifçe sulandırarak suya eklemek etkili bir temizlik sağlar. Bu karışım, kapı yüzeyini temizlerken aynı zamanda hoş bir koku bırakabilir. Baking Soda (Karbonat): Kirli veya lekeli alanlarda hafif nemli bir bezle karbonat kullanarak ovabilirsiniz.
Arap sabunu bulunmuyorsa bulaşık deterjanı kullanın.
Beyaz kapı temizliği için tercih edilebilecek malzemelerden biri de bulaşık deterjanıdır. Evde arap sabununu olmadığı durumlarda aynı etkili temizlik sonucunu elde etmek için bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.
SARARAN KAPILARI KAR BEYAZI YAPMAYA YARAYAN YÖNTEMLER
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
İlgili 43 soru bulundu
Lake kapınızı temizlemek için öncelikle bir kovaya ılık su doldurun. Ardından içine yarım kapak ahşap temizleyici veya tercihinize göre bir kaşık sirke ekleyin. Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin. Ardından kurulama beziyle kurulayın.
Lake mobilyaların boyasında sararmaya karşı dayanıklı ve insan sağlığına zarar vermeyen özel malzemeler kullanıldığı için bu mobilyalarda sararma olmaz, uzun zaman ilk günkü haliyle kullanılır.
Doğal ve bitkisel içerikli ürünler seçtikten sonra bir kova ılık suya iki ölçek oranında deterjan koymalısınız. Karıştırılan deterjanlı suyu, mikrofiber bir bez ile kapının tüm yüzeyine uygulayın ve kapının her yerini silin. Silme işleminden sonra kurulama bezi ile tüm kapınızı kurulayarak nemini alın.
Bir kovaya su doldurun, içine az bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Sünger yardımıyla kapınızı narince silin. Ardından duru su hazırlayın ve mikrofiber bez yardımı ile sabun kalmayana dek silin. Ardından kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
Normal Pimapen temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı, temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Kirlenmenin yoğun olarak görüldüğü durumlarda , yüzey önce çamaşır suyu özellikleri içeren temizleyici ile silinmelidir . Beyaz temiz bir bez , çamaşır suyu ile ıslatılmalı ve kirli yüzeylerden birkaç kez geçirilerek ovulmalıdır .
Duvar silme bezi olarak geride hav, leke ve iz kalmaması için sadece mikrofiber bez kullanmalısınız. Normal bezler kiri oradan oraya sürüklerken, mikrofiber bezler tüm tozu ve kiri bünyesine hapseder.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Bulaşık sabunlu su ile ahşap kapınızı silebilirsiniz.
Yumuşak bir bulaşık sabunu kullanın. Küçük temizlik için, sıcak suyla karıştırılmış bir miktar yumuşak bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz.
Leke tutmayan cam silme tarifi Beğenip kaydetmeyi. unutmayın Malzemeler; 2 su b kaynar su 1 yemek k. sirke 1 tatlı k bulaşık deterjanı 1 çay kaşığı zeytinyağı
-Bulaşık deterjanını parmak izinin olduğu bölgeye sıkın. Yaklaşık 5 dakika bekleyin. Ardında temiz bir bez yardımıyla bölgeyi temizleyin.
Sıcak bir kova suyun içine az miktarda bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu eklenir ve mikro fiber bezle paslı bölgeler iyice bastırarak temizlenir. Pas lekeleri tek seferde dahi geçecektir. Bu yöntem 2-3 kez üst üste uygulanıp ardından durulandığında çelik kapıda tüm pas lekeleri anında temizlenir.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Lake kapılar pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Dolayısıyla kapı yüzeyine elinizi sürdüğünüzde pürüzsüzlüğü hissetmiyorsanız kapının orijinal lake olmadığını düşünebilirsiniz. Orijinal lake kapıların buhar ve nem gibi dış faktörlerden etkilenme ihtimali düşüktür. Aynı zamanda temizlikleri kolay bir şekilde yapılabilir.
Ülkemizde genellikle ipek mat diye tabir edilen dokununca ipeksi bir doku hissettiren boyama şekli ile Polisaj diye tabir edilen parlak lake kapı modelleri yoğun olarak kullanılmaktadır.
En az 4 kez boyama işlemi gerçekleştirilebilir. Tüm katlarda uygulama tekrarlanarak sonucunda pürüzsüz bir yapı elde edilir. Bozuk olan yüzeylerde ve MDF kaplamalı Polyester olan alanlarda polyester dolgu malzemeleri kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri