Özellikle mangal formatında restoranların oldukça meşhur olduğu bölgede; köfte ve peynir helvası da yöreye has lezzetlerin başında gelmektedir.
Tarım ürünleri ve hayvansal ürünlerin Çanakkale genelinde üretilen toplam miktarın % 50 kadarı Biga'da üretilir. Tarım genellikle makine ile yapılmakta olup, üst düzeyde teknolojiden yararlanılmaktadır. Yörenin verimli topraklarında buğday, pirinç, günebakan, baklagiller ve her türlü sebze meyve yetiştirilir.
İlgili 43 soru bulundu
Çanakkale Boğazı'nda balık avına çıkan Hakan Karakaş'ın oltasına yaklaşık 3 metre boyunda boz camgöz köpek balığı takıldı.
Çanakkale meşhur tatlısı - Babalık Peynir Helvası
Çanakkale'nin ilçelerinden buranın tarihi dokusuna uygun çeşitli özelliklerde ve görünümlerde, magnet, anahtarlık, bardak, cüzdan, truva atı figürleri, özel biblolar, geleneksel mutfak ürünleri; peynir helvası, domates salçası, zeytin ve zeytinyağı, ezine peyniri gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz.
Berrak denizi, temiz havası ve boydan boya sahili ile Biga, aynı zamanda Marmara Bölgesi'nin en temiz plajlarına sahiptir.Bölgede plaj yoğunluğu, lokasyonu ve temizliği bakımından öne çıkan Karabiga'da görülmektedir.
Çanakkale Biga otobüs bileti, En ucuz fiyat 22 TL - ENUYGUN.
Biga, sahilleri, ormanlık alanları, akarsuları, ovaları, gölleri ve dağları ile muhteşem bir doğal güzellik zenginliğine sahiptir. Termal kaplıca tesisine de sahip olan Biga, tarihi ve doğal değerleriyle dikkat çeken bir Çanakkale ilçesidir.
Biga, Çanakkale ilinin kendi adıyla anılan yarımadada kurulmuş, merkeze 90 km uzaklıkta olan ilçesidir. Doğuda Gönen, batıda Lapseki, güneyde Çan, kuzeyde ise Marmara Denizi ile çevrilidir.2021 yılı itibarıyla ilçe nüfusu 90.274, ilçe merkezinin nüfusu 55.975 olmuştur.
Çanakkale - Biga arası mesafe kaç km? Çanakkale - Biga arası yaklaşık olarak 95kms'dir.
Şehrin en meşhur yemekleri arasında; ovmaç çorbası, tumbi, çırpma, melki, börülce köftesi, tuzlu sardalya gibi yemekler gösterilebilir. Aynı zamanda peynir helvası, basma helvası, incir dolması gibi tatlılar da şehrin enfes tatlıları arasında yer alır.
Çanakkale'nin meyve üretiminde önemli yere sahip Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü'nün aroma, tat ve lezzet ile ilgili kalite değerleri coğrafi işaret ile tescillenmiştir.
Bir milletin ayaklarının üzerinde doğrulduğu yer olan, hem Türk hem de Batı kültürü için oldukça önemli bir yere sahip, doğasıyla ve yaşam alanlarıyla insanı cezbeden, yemekleri ve coğrafi konumuyla herkesi kendisine çeken Çanakkale, belki de ülkemizin en güzel ve en anlamlı şehridir.
Özellikle mangal formatında restoranların oldukça meşhur olduğu bölgede; köfte ve peynir helvası da yöreye has lezzetlerin başında gelmektedir.
Biga yarımadasına ismini veren ve Antik dönemde “Troas Bölgesi” olarak anılan efsanevi bölgedir. Kazdağı'ndan beslenen ünlü Kocabaş Çayı (Granikos) Biga ve çevresine hayat verir. Yörede manda yetiştirilen ve derisinden kıspet yapılan tek yerdir.
Biga; Merkez belediyemizle birlikte 3 belediye ve 108 köyden oluşan 90788 nüfuslu bir ilçedir.
Çanakkale, Türkiye'de iyi tarım uygulamaları üretim alanı bakımından ilk 10 il içerisinde yer almaktadır. İyi tarım uygulamaları kapsamında zeytin, şeftali, elma, domates, nektarin, üzüm, kiraz gibi toplamda 20'nin üzerinde ürün yetiştirilmektedir.
Çanakkale ilinde buğday, domates, zeytin, şeftali, elma, kiraz, çilek, üzüm, ayçiçeği, sanayi tipi biber, çeltik ve süt ekonomik öneme sahip tarımsal ürünlerdir. Bu ürünler içerisinde kalite, yola dayanıklılık, tat ve aroması ile Çanakkale domatesi öne çıkmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri