Bölgenin öne çıkan lezzetleri arasında sardalya kebabı, balık çorbası, peynir helvası, tavuklu mantı, tuzlu balık, lakerda ve Gelibolu lokumu bulunmaktadır.
Dünyaca ünlü yağlı-tuzlu, kızlı sardalya gibi çeşitleri ile tuzlu balık yerli halkın sofralarının baş tacı turistler içinse değişik bir lezzet ve hediyeliktir. Palamut ve torik zamanı yapılan lakerdalar, uskumru ve kolyoz zamanı limana dizilen sıra sıra çirozlar Gelibolu' nun simgeleridir.
Köylerde yetiştirilen taze sebze ve meyvenin yanı sıra şifalı otlar ve tarhana, erişte, köy ekmeği, yumurta, salça gibi ev ürünlerini uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Atatürk Caddesi'nde yer alan hediyelik eşya dükkânlarına uğramayı ise sakın unutmayın.
İlgili 28 soru bulundu
Gelibolu Yarımadası Gezilecek Tarihi Yerleri
Milli park içinde bulunan şehitlikleri gezmek, bir rehber ile 6 veya 8 saat sürmektedir. Ve büyük ihtimalle bu rehberler sizi Küçük Anafartalar Köyü, Büyük Anafartalar Köyü, Küçük Kemikli, Büyük Kemikli gibi önemli noktalara götürmeyecektir.
Cumartesi Pazarı - Gelibolu, Çanakkale.
Çanakkale meşhur tatlısı - Babalık Peynir Helvası
Şehrin en meşhur yemekleri arasında; ovmaç çorbası, tumbi, çırpma, melki, börülce köftesi, tuzlu sardalya gibi yemekler gösterilebilir. Aynı zamanda peynir helvası, basma helvası, incir dolması gibi tatlılar da şehrin enfes tatlıları arasında yer alır.
Çanakkale'nin meyve üretiminde önemli yere sahip Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü'nün aroma, tat ve lezzet ile ilgili kalite değerleri coğrafi işaret ile tescillenmiştir.
Çanakkale'nin ilçelerinden buranın tarihi dokusuna uygun çeşitli özelliklerde ve görünümlerde, magnet, anahtarlık, bardak, cüzdan, truva atı figürleri, özel biblolar, geleneksel mutfak ürünleri; peynir helvası, domates salçası, zeytin ve zeytinyağı, ezine peyniri gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz.
Yemek kültürümüzün en önemli öğünlerinden olan kahvaltıya her yörede farklı yöresel lezzetler eklenmektedir. Çanakkale kahvaltıları da Ezine peyniri, taze domatesi, yeşilliği ve salçası ile hem Çanakkaleliler hem de ziyaretçilere bir lezzet şöleni yaşatmakta.
Gelibolu tatilinizde gezmeniz gereken yerler; Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Gelibolu Feneri, Kömür Limanı, Gelibolu Savaş Müzesi, Çimpe Kalesi, Piri Reis Müzesi, Gelibolu Mevlevihanesi ve Bebek Kayalıkları olarak sıralanmaktadır.
Çanakkale'ye bağlı olan Gelibolu, hem tarihi hem de doğal güzelliklere sahip bir ilçedir. Türkiye tarihinde önemli bir yer olan Gelibolu'da sayısız şehitlik ve anıt mezarlık vardır. Hava, kara veya deniz yollarıyla kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz ilçede gezilecek pek çok yer vardır.
GELİBOLU PLAJLARI VE KOYLARI
Gelibolu Şehir merkezinde Hamzakoy, Fener altı, Eğritaş mevkilerinde çok rahat denize girilebilir. Hamzakoy altın sarısı kumsalıyla 3 km lik bir alanı kaplar.
Çanakkale Ezine Peyniri: Çanakkale'nin Ezine ilçesine özgü bir peynir olan Ezine peynirinin ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Çanakkale Sardalya Balığı: Çanakkale de oldukça fazla bulunmakta olan Sardalya balığının bu şehrin yöresel yemekleri arasında yer aldığını söylemek de mümkündür.
Çanakkale'nin yöresel lezzetlerinden en güzel ve en özel olanlarından biri tumbi. İçinde göce, patlıcan, domates ve maydanoz gibi lezzetler gizli.
Çanakkale ilinde buğday, domates, zeytin, şeftali, elma, kiraz, çilek, üzüm, ayçiçeği, sanayi tipi biber, çeltik ve süt ekonomik öneme sahip tarımsal ürünlerdir. Bu ürünler içerisinde kalite, yola dayanıklılık, tat ve aroması ile Çanakkale domatesi öne çıkmaktadır.
Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 16 Mayıs Pazar günü yayınlanan kararlara göre Cuma Pazarı yerinde kurulan giyim pazarı çarşamba günü kurulmaya devam edecek.
Çanakkale Büyük Bit Pazarı - Yaşar Yohay sokak No:1.
Pazar Pazarı
Günümüz Semt Pazarı hizmete girene dek Barbaros Mahallesi mevkinde kurulmaktaydı. Günümüzde ise Pazar günleri Semt Pazarında kurulmaya devam etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri