Çanakkale meşhur tatlısı - Babalık Peynir Helvası
Çanakkale'nin En Meşhur Tatlısı: Çanakkale'nin meşhur tatlısı denildiğinde akla ilk peynir helvası gelir. Şehri ziyaret ettiğinizde mutlaka buranın peynir helvasını deneyin. Paket olarak satın almak için basma helva, sütlü tatlılar ve tahin helvasını da tercih edebilirsiniz.
Bölgenin öne çıkan lezzetleri arasında sardalya kebabı, balık çorbası, peynir helvası, tavuklu mantı, tuzlu balık, lakerda ve Gelibolu lokumu bulunmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Çanakkale ilinde buğday, domates, zeytin, şeftali, elma, kiraz, çilek, üzüm, ayçiçeği, sanayi tipi biber, çeltik ve süt ekonomik öneme sahip tarımsal ürünlerdir.
İlde üretimi yoğun olarak yapılan diğer meyveler; üzüm, nektarin, kiraz ve çilek gibi ürünlerdir. Çanakkale'nin meyve üretiminde önemli yere sahip Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü'nün aroma, tat ve lezzet ile ilgili kalite değerleri coğrafi işaret ile tescillenmiştir.
Çanakkale Ezine Peyniri: Çanakkale'nin Ezine ilçesine özgü bir peynir olan Ezine peynirinin ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Çanakkale Sardalya Balığı: Çanakkale de oldukça fazla bulunmakta olan Sardalya balığının bu şehrin yöresel yemekleri arasında yer aldığını söylemek de mümkündür.
Çanakkale'nin yöresel lezzetlerinden en güzel ve en özel olanlarından biri tumbi. İçinde göce, patlıcan, domates ve maydanoz gibi lezzetler gizli.
Çanakkale, Türkiye'de iyi tarım uygulamaları üretim alanı bakımından ilk 10 il içerisinde yer almaktadır. İyi tarım uygulamaları kapsamında zeytin, şeftali, elma, domates, nektarin, üzüm, kiraz gibi toplamda 20'nin üzerinde ürün yetiştirilmektedir.
Yemek kültürümüzün en önemli öğünlerinden olan kahvaltıya her yörede farklı yöresel lezzetler eklenmektedir. Çanakkale kahvaltıları da Ezine peyniri, taze domatesi, yeşilliği ve salçası ile hem Çanakkaleliler hem de ziyaretçilere bir lezzet şöleni yaşatmakta.
Bir milletin ayaklarının üzerinde doğrulduğu yer olan, hem Türk hem de Batı kültürü için oldukça önemli bir yere sahip, doğasıyla ve yaşam alanlarıyla insanı cezbeden, yemekleri ve coğrafi konumuyla herkesi kendisine çeken Çanakkale, belki de ülkemizin en güzel ve en anlamlı şehridir.
Hamsi, tekir, palamut, lüfer, çinekop, barbunya, mezgit, istavrit bol ve lezzetlidir. Uskumru, lüfer, palamut ve torik yağlıdır ve her türlü yemeği yapılır. Hamsi de lezzetlidir.
Çanakkale'de portakal olur mu? Çanakkale'nin sahil kesimde tüm portakal çeşitlerini rahatlıkla yetiştirebilirsiniz fakat yüksek rakımlı olan yayla kesimlerinde ise ev ortamında ancak saksı içerisinde mandalina yetiştirebilirsiniz.
Bayramiç beyazı, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yetişen beyaz bir nektarin çeşidi. 2013 yılında 'Bayramiç Beyazı' adıyla Türkiye'de coğrafi işaret tescili yapılan ürün ürün rengi, tadı, kokusu ve aroması ile dikkat çekiyor.
Çanakkale (il merkezi) Ayvacık.
Çanakkale, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi içinde yer alan il.
Vali İlhami Aktaş, kentin zenginliğine dikkat çekti “Tarım, turizm ve ticaret, her şey mevcut. Muz ve çay hariç her ürün yetişiyor.
Çanakkale, Türkiye'nin önemli zeytin üretim bölgelerine komşu konumda bulunmaktadır. Türkiye zeytin üretiminin yaklaşık %6 kadarını karşılayan Çanakkale'de, tarım alanlarının %8'i zeytinliklerle kaplıdır.
Çanakkale'ye indikten sonra ilk duraklarınız Aynalı Çarşı, kordon ve deniz müzesi olsun. Bu üç yeri gezmek yarım gününüzden fazlasını almaz çünkü üçü de birbirine çok yakın.
Çanakkale'de gezilecek yerler; Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Çanakkale Şehitler Abidesi, Gökçeada Sualtı Milli Parkı, Aynalı Çarşı, Truva Atı, Çanakkale Deniz Müzesi, Bozcaada Müzesi, Kestanbol Kaplıcası, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Bozcaada Göztepe ve Ayazma Pınarı Tabiat Parkı olarak sıralanmaktadır.
Çanakkale Marmara'nın sonunda ve Ege'nin başladığı yerde kurulmuş bir şehir. Bu nedenle hem Marmara hem de Ege iklimini görmek mümkün. Kışları yağışlı, yazları ise sıcaktır, şehir boğaza sahip olduğu için yaz kış rüzgar eksik olmaz. Tatil için şehre gelenlerin tercih ettiği dönem ise genellikle mayıs-eylül arası.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri