Diğer canlı doğuranlar gibi çok eşlidir. Bulundukları akvaryumda dişi sayısı en az iki ve üzerinde tutulmalıdır. Akvaryum balıkları içerisinde en yaygın olan türlerden bir tanesidir. 22–25 derece arasındaki su sıcaklığından hoşlanır.
Bunun için 4-5 litre su için bir çay kaşığı tuz akvaryuma ilave edilir. Su nötr'e yakın olmalıdır. Sertliği ise biraz yüksek olursa (DH 8) iyi olur. Sıcaklığın 24 oC dolaylarında olması iyidir fakat 20-30 "C su sıcaklıklarında yaşayabilirler.
Akvaryumda su sıcaklığı, balık sağlığını doğrudan etkiler.Tropikal balıklar yaygın olarak 25-27 derece arasında yaşayabilir. Kimi balıklar suyun sıcak olmasına ihtiyaç duyarken, kimileri de soğuk sularda nefes almanın tadını çıkarır.
Tropikal bölge canlısıdır, 25-28 derece sıcaklıkta beslenmesi gerekir. Yavrularını aç kaldıklarında yediği için ve canlı doğurduğu için akvaryum içinde yüzebilen, içine su alabilen, ızgaralı, yavruluk diye tabir edilen kutucuklara hapsedilirler. Düzenli ve iyi beslenirlerse yavrularını yemezler.
Her canlı sıcaktan ölebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Ama süslü japon balıkları için (oranda, ranchu, rykuin gibi) ıstıcıya ihtiyaç vardır, ısıtıcı suyu ısıtmak için değil ısının sabit kalması için önemli bir ekipmandır. Vahşi türevleri 4-30 derece arası yaşarken süslü türler 18-25 derece arası yaşayabilir.
Japon Balığı Özellikleri
Soğuk suda yaşayabilirler. Isı değişimlerine dayanıklı balıklardır. Erkek Japon balıklarının kuyrukları dişilerine göre daha uzundur. Dişilerinin ise gövdeleri erkeklere göre daha uzundur ve karınları daha fazla şiştir.
Lepisteslerin çiftleşmeleri için gereken akvaryum boyutu minimum 30 litredir. Üreyebilmeleri için gereken su sıcaklığı ise 25-27 derece aralığıdır.
Örneğin 28-29 derece sıcaklıkta yaşayan lepistesler yaklaşık 1,5 yıl yaşarken, 24-25 derecede yaşayan balıkların ömrünün 2,5 yıl olduğu gözlemlenmiştir. Akvaryum sıcaklığının 20 derece altına düştüğünde ise balıkların gelişimi yavaşlar, hastalığa karşı daha savunmasız olurlar.
Güney Amerika'da içinde Venezuela, Peru, Kolombiya ve Brezilya'nın da olduğu Amazon havzasında yaşar. Bakımı oldukça kolay olan Melek balığı, yarı agresif bir balık türüdür. Özellikle de pH derecesi 6.0 ile 7.5 arasında rahatlıkla yaşayabilir. 23 ile 29 santigrat derece arasındaki sularda rahatlıkla yaşar.
Selam,ısıtıcı olmadan ısı 23-24 derece ise ısıtıcıya gerek yoktur! Zaten genelde ısıtıcılı tanklarda ısı ayarı 23-24 derecedir lepisteslerde,en azından ben moscow green'lerimi bu ayarda üretiyorum.Yani sorun olmaz o ısı ayarı iyidir. Geceleri ve gündüzleri çok fazla sıcaklık farkı olmazsa sıkıntı olmaz.
Japon balıkları için uygun dereceler 18-24 dereceler arasındadır. Bazı türler 10 derece kadar dayandığıda doğrudur. Ama ısıtıcı güvenlik önlemidir ve balıklarınızın rahat edebilecekleri ısıyı sabitler.
Evlerde beslenen balıkların yaşam süresi ortalama beş ile yedi arasında değişmektedir. Sazangiller ailesinden olan tatlı su balıkların ömürleri ise 15 ile 20 sene aralığındadır. Bu süre yaşamlarını sürdürdükleri alana göre değişebilmektedir.
İlk olarak canlı doğuran familyası mensubu her tür ortalama bir aylık (30 gün) bir gebelik süresi geçirirler. Bu gebelik süresi akvaryum koşullarında ( su sıcaklığı,ph v.b.) üç aşağı beş yukarı sapmalar göstersede fizyolojik açıdan aşırı bir sapma göstermez.
Eğer tatil yemi bulamıyorsanız 10 gün yemsizlikten birşey olmaz.
Balığınızın doğumunun yaklıştığını karnında ki siyahlıkla kısmen anlarsınız ama sakın sadece karnı siyahlaştı diyerek yavruluğa koymayın. Hatta yavruluğa koymayın.
Ben kendi tecrübelerimle şunu söyleyebilirim 18 derecenin altındaki suda bu hayvanlara eziyet olur. İdeal sıcaklık ise 26 derecedir. Sen havuzda ne yapıp edip sıcaklığı 18 in altına düşürmemeye çalış. Lepistesin ataları gambusyalardır ve bu hayvanlar çok soğuk sularda bile yaşayabilir.
Gündüz gece diye bir olay yoktur.
22-30 derece arasında yaşıyorlar. Burada önemli olan ısıtıcı gerekli mi yerine su sıcaklığınızın kaç oluşu. Termometre ile su sıcaklığınızı ölçebilirseniz tahmini bir şey öğrenebilirsiniz.
Lepistes 3 aylık iken üreme olgunluğuna erişir fakat çiftleştikten 23-30 gün sonra doğurmaz. ( İlk hamilelikleri genellikle çok daha uzun sürer) Fakat ilk doğumdan sonra varyeteye bağlı olarak ortalama ayda bir doğum yapar. ( Full black 25-28 günde bir doğum yaparken RREA full platiniumlarda iki doğum arası bazen 40 ...
Eğer hobici iseniz ve show tankında bakıyorsanız karışık olarak yada tek tür olarak. Yavrular için ilk 1 hafta çok önemlidir.İyi beslenmeleri gerekir. Buda yine yavrulukta yada yavru tankında gerçekleşir. Daha sonra 3.haftada yavruları ana tanka koyabilirsiniz.
Isıtıcı şart malum hava soguk hastalıklar kapıda. Lepistesler için ideal ısı 27 dir zaten. Tropikal balıklardır lepistesler. Evet 26 derece en uygunudur.
Japon balıkları 14-24°C arası sıcaklıkta yaşar.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri