Şefler doktora dahi yapsalar kadro dereceleri 3. dereceden aşağıya inememektedirler. Buda özel hizmet tazminatının düşüklüğü nedeniyle emsallerine göre daha az maaş almalarına sebep olmaktadır. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek ücret adaletsizliği giderilmelidir.
HİYERARŞİK İŞLEYİŞLE İLGİLİ SORUNLAR
Cumhurbaşkanlığının 1 nolu Kararnamesinde ve Bakanlıklar tarafından düzenlenen Görevde Yükselme Yönetmeliklerinde YÖNETİCİ GRUBUNDA olan ŞEFLER, maalesef uygulamada ve kurumların hiyerarşik yapısında yönetici olarak kabul görmemektedir.
Şef kadrosu yönetici kadroları arasında sayılan bir kadro olup, sorumluluğu olan, gerektiğinde hesap veren, denetim ve teftişlerde her türlü bilgi ve belgeyi temin eden ve ilgili makamlara sunan bir kadrodur.
Şef servisinde çalışan memurları işle ilgili konularda yönlendirir, sınırlı da olsa emir de verebilir. sonuçta hiyerarşik sıralamada Müdürle memur arasında bulunmaktadır.
a) Yönetim hizmetleri grubu: 1) Şube müdürü. 2) Şef, koruma ve güvenlik şefi, koruma ve güvenlik amiri.
İlgili 24 soru bulundu
3600 Ek Gösterge Düzenlemesinde Adalet Terazisi Bozulmuş, Büyük Bir Çoğunluk 3600 Ek Göstergeye Kavuşurken Başta Şefler Ve Diğer Memurlarımız Kapsam Dışı Bırakılmıştır.
3600 ek gösterge ocak ayında Meclis'ten geçerek yasallaştı. Polis, sağlık çalışanı, öğretmenler ve din görevlilerini kapsayan yasada kamu şefleri kapsam dışı kaldı.
Şefler doktora dahi yapsalar kadro dereceleri 3. dereceden aşağıya inememektedirler. Buda özel hizmet tazminatının düşüklüğü nedeniyle emsallerine göre daha az maaş almalarına sebep olmaktadır. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek ücret adaletsizliği giderilmelidir.
Şefler, kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfı hariç diğer sınıflarda görev yapan en az yükseköğrenim mezunu olan personel arasından mevzuatta belirtilen şartları yerine getirmek kaydıyla görevde yükselme sınavına katılmış, sonucunda başarı gösterip üst kadroya geçiş yapan kamu görevlileridirler.
Aradaki belirgin bir fark aldıkları maaşlar. Amir statüsündekiler şef e nazaran daha fazla maaş alıyor. Bir diğer fark ise eksik personel var ise şef o işi yapabilirken amirler o konuma başka bir personeli görevlendiriyorlar.
Sous chef; mutfakla ilgili her şeyden sorumlu olduğu bilinen executive chefin asistanı olan kişiye verilen mesleki unvandır. Executife chefin sorumluluğundaki bazı görevlerde ona yardımcı olmakla yükümlüdür.
1. Alain Ducasse. 2018'de hayatını kaybeden 31 Michelin yıldızlı Joel Robuchon'dan sonra 21 Michelin yıldızına sahip olan Fransa'nın başarılı şeflerinden biri olan Alain Ducasse, gastronomi dünyasında önemli bir yere sahip.
Teknik Hizmetleri Sınıfında "Tekniker" unvanında iken Genel İdare Hizmetler Sınıfında "Şef" unvanına geçtiğinizden dolayı eğitim durumunuza göre "Yükseköğretim görenler" bölümünden, 3 ve 4 üncü derecelerde ek göstergeler ile yan ödeme puanınız ve özel hizmet tazminat oranınız düşecektir.
7) Şef kadrosuna atanabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; - En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, - Başkanlıkta memur, ambar memuru, santral memuru, sekreter, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve şoför unvanlarında en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla en az sekiz yıl hizmeti bulunmak, - ...
Ayrıca memurlar sınıflarının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz. Şef ve memur aynı sınıftadır ama bizce memurluk daha alt derecelere ait bir görevdir.
657 sayılı Kanun ve ilgili yönetmeliklere göre bir memur tarafından yürütülmesi gereken müdürlük görevi vekaleten veya tedviren sözleşmeli veya işçi statüsündeki bir personel eliyle yürütülemez.
Diğer anlamları arasında yönetici şef, şef müdür, baş şef ve usta şef olarak bilinir.
MEB şefleri hiyerarşik yapıda bir üst makamı olan Şube Müdürlüğüne yükselmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Çünkü Devlet Memurları Kanununun da gereği budur. Aslında şefler 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen Kariyer ve Liyakat ilkelerinin gereğini yapmaktadırlar.
Şef kadrosu yönetici kadroları arasında sayılan bir kadro olup, sorumluluğu olan, gerektiğinde hesap veren, denetim ve teftişlerde her türlü bilgi ve belgeyi temin eden ve ilgili makamlara sunan bir kadrodur.
Üst dereceden boş bir kadronun bulunması, Derecesi içinde en az 3 yıl ve bu derecenin 3. kademesinde 1 yıl bulunmuş, Kadronun tahsis edildiği görev için öngörülen nitelikleri elde etmiş olması şarttır.
Kadro derecesi; Memurun görev unvanı ile direkt bağlıdır. Memur için kadro derecesi 5, veri hazırlama kontrol işletmeni için kadro derecesi 3, Teknisyen Yardımcısı için kadro derecesi 5, Şef için kadro derecesi 3, Şube Müdürü ve üst unvanlar için kadro derecesi 1 gibi.
Devlet memurları vermiş oldukları hizmet bedelleri için kadro derecesi altında ücret almaktadır. Kadro derecesi yapılan hizmeti ve karşılığında alınan hizmet bedeli olan maaşı en çok etkileyen durumlar arasında gösterilmektedir.
Mühendisler halen 3600 ek göstergeye tabi bulunuyor.
3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK, HANGİ MEMURLARI KAPSAR? 3600 ek gösterge düzenlemesi, dört meslek grubunu yani polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireleri kapsayacak. Böylece memurların ek gösterge cetveli belirlenmiş olacak. Bu düzenleme, hem görev ücretine hem de emekli maaşına olumlu yansıyacak.
Birçok meslek grubu ve unvanının faydalanacağı düzenlemeyle 1. dereceye gelmiş olmak şartıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu tüm sağlık çalışanı ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3.600'e yükseltildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri