Gezegenimizde bulunan okyanuslar, denizler, haliçler, mercan resifleri, nehirler, göller ile kıyı alanları vb. su kütleleri su / sucul ekosistemlere en belirgin örneklerdir ve bazı bitkiler ile makroomurgasızlar, makrofitler, fitoplankton, fitobentoz ve balıklar vb. çok sayıda canlı bu ekosistemlerde habitat oluşturan ...
Canlı su elde etmek için, öncelikle suyu, cam, testi ya da porselenden yapılmış kabın içerisine koymalıyız. Sonra, bu suyun içerisine ametist, pembe kuvars gibi dağ taşlarından birini güzelce yıkayıp koymalıyız. Taşları suyun içerisine koyup, 1-2 saat bekledikten sonra suyu içebilirsiniz.
Limon kullanarak alkali su yapımı evde gerçekleştirilebilir. Bunun için 1 adet limonu dilimlemek suretiyle bir bardak su içerisine atarak 8 saat bekletin. Daha sonra 2 litre suyun içerisine bir çay kaşığı deniz tuzu atarak karıştırın. Böylece suyun pH değeri yükselerek alkali haline gelebilmektedir.
Hazırlanışı: Alkali su yapımı için 2 litre suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat eklemeniz ve karbonat tamamen eriyinceye kadar karıştırmanız yeterlidir. Gün boyu hazırladığınız alkali suyu dilediğiniz zaman içebilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
suya yarım tatlı kaşığı karbonat koyun, karıştırın hazırdır.
Maden suyu ihtiva ettiği alkali oluşturucu minerallerle vücudun çeşitli elektrolitlerinin konsantrasyonunu düzenler ve özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat yoğunluğunu dengeler.
Limonları suya sıkmadan ekleyin. Limonlu su karışımının ağzını kapatın ve oda sıcaklığında, gece boyunca 8 ile 12 saat bekletin. Dilerseniz limon suyunuza, bir yemek kaşığı pembe deniz tuzu ekleyebilirsiniz. Tuz eklemek, alkali suyunuzu mineralize eder.
Kullanılabilecek taşlar; kuvars, pembe kuvars, akik, ametist, aquamarin,dumanlı kuvars, jasper /DİKKAT! koyarak yine enerjilerinden faydalanabilirsiniz.
Aidin Salih, damacanalardaki suların durgun su olduğunu söylüyor. Durgun suyun ise faydalı olmadığını. Suyu canlı hale getirmek için önce buza dönüştürmeli, buza dönüşen su eridikten sonra da suyun üst ve alt kısımları atılıp, orta kısmı içilmelidir der.
Limonun asidik bir madde olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Limon suyunun asit mi baz mı olduğu bilgisi ise oldukça şaşırtıcıdır. Limon, asidik bir madde olmasına rağmen limon suyu alkali bir içecektir. Limon suyu hastalıklara karşı özelliğiyle sağlıklı bir içecek olarak bilinir.
Karbonatlı su içmek vücudun PH seviyesini yükselterek metabolizma ve sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına olanak tanır. Alkali diyeti listesine ek olarak karbonatlı su da içen bazı uygulayıcılar, düzenli bir kullanımla 1 ay içerisinde 4 ile 6 kilo verdiklerini söylerler.
Alkali su yapımı için en çok tercih edilen iki basit yöntem bulunur: Suyun içine limon ve tuz eklemek ya da karbonat eklemek, bazik su elde etmenizi sağlar. Limon kullanıldığında; 1 limon dilimlenerek, 2 litre suyun için atılır, su yaklaşık 8 saat bekletilir.
Manyetik Tabla, manyetik dalgalarla ölü suyun 40-50 adet H²O molekülünü parçalayıp 3-4 adet H²O molekülüne düşürerek enerjisini yükseltip canlandırır ve hücreden geçmesini sağlar. Canlandırma işlemini, manyetik dalgaların su moleküllerini parçalamasıyla gerçekleştirir.
Suyu toprak testilerde saklamak suyu canlandırmak için bilinen en eski ve geleneksel yöntemdir. Kullanılan testi nin mutlaka sırsız olması gerekir.
Evde basit yöntemle suyumuzu kendimiz arındırabiliriz. İlk olarak pet şişenin ağzı ince bir bezle örtülür. Bezin üzeri mangal kömürü, kum, çakıl taşı ile doldurulur. Su bu maddelerin üzerinden geçirilir ve aşağıda süzülen su içilebilir. Bu maddeler suyun üzerindeki mikroorganizmaları kendine çekmektedir.
Turkuaz, ham Akik, Florit, Yeşim taşı, Hematit, Malakit, Opal, Selenit, Kalsit, Azurit, Pirit, Lepidolit, Lapis Lazuli ve Angelit taşları suyla temas etmemesi gereken grupta yer alır. Bu doğal taşları ise toprakta, ay ışığında veya yağda temizlemek mümkündür.
Doğal taşlar akan suyun altında çalıştırılarak temizlenebilir. Temizlenmek için tuzlu suya veya deniz suyuna da daldırılabilirler. Eğer onları suda tutarsanız, temizlik daha da etkili olur. Tek yapmanız gereken onları 12 ila 24 saat bekletmektir.
Kuvars taşları sert yapıları sebebiyle suda temizlenebilen doğal taşlar arasında yer almaktadır. Bir süre kullandığınız pembe kuvars taşınızı, enerjisini boşaltabilmesi için akan suyun altına tutabilirsiniz. Burada ilk tercihiniz elbette akarsular veya nehirler olmalıdır.
Alkali denilmesinin sebebi suyun pH değerinden kaynaklıdır. Sular genellikle 6.5-7.5 pH değerine sahiptir. Arıtılmış suların pH'sı 7'den düşük (asidik) iken, alkali suların pH'sı 7'den yukarıdır.
Farklı markalar tarafından üretilen alkali damla eczanelerde satılır ve alkali damlası kullanmadan önce kullanıcıların doktora danışması doğru bir uygulama olur. Bununla birlikte nötr suların ph değer 7,5 olup alkali suların ph değeri bu rakamın üstündedir.
Günlük olarak 2 ila 3 litre alkali su tüketilmelisiniz. Asidik olan şeylerin insan sağlığı için zararlı olduğu bilinmektedir. Bu sebeple de alkali suyun önemi daha da iyi anlaşılmaktadır. Sağlığını korumak isteyen ve içtiği suya özen gösteren kişilerin alkali su kullanması oldukça önemlidir.
Zengin bir içeriğe sahip olan zemzem suyu ph derecesi 10 olarak ölçülmüştür. Bu değer zemzem suyunun alkali bir yapıda olduğunu gösterir.
Yönetmelik, içme suyunun pH'ının 6,5–9,5 aralığında olması gerektiğini açıkça belirtmektedir. Aşağıdakiler bu kuralın istisnalarıdır: hala şişelenmiş su – asitliği 4,5 olabilir, karbonatlı su – 4.5'ten daha düşük bir pH'a sahip olabilir.
Genel olarak insan sağlığını olumlu yönde etkileyen, sindirim sistemini destekleyen ve ferahlık veren maden suları oldukça sağlıklı içeceklerdir. Beypazarı, Özkaynak, Kızılay, Sarıkız, Sırma, Uludağ, Freşa en iyi maden suyu markalarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri