Mengen denilince akla ilk gelen lezzet Mengen Pilavı'dır. Mengen'e gittiğinizde tatmadan dönmemenizi önerdiğimiz bu lezzet için gerekli olan malzemeler: Pirinç, kuşbaşı et, soğan, domates, mantar, dereotu, tereyağı, ceviz içi, su, tozşeker, kekik ve karabiberdir.
Yayla çorbası, yaprak dolması, et yemeği, hoşaf, börek, baklava düğün yemekleri arasında yer alır. Ayrıca, kedi batmazı, paşa pilavı, cevizli çörek, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme, katık keş yöreye özgün yiyeceklerdir.
Bolu tatilinden dönüldüğü esnada, ziyaretçilerin sevdikleri insanlara alabilecekleri en popüler hediyeler arasında; bakır ürünleri, iğne oyası ürünleri, Gerede kemerleri, deri ürünleri, saray helvası, çikolata, kozalak reçeli ve çam balı yer almaktadır.
Yöresel yemekleriyle ülkemizde sevilen bu şehrimiz doğası ve gölleriyle de dikkatleri çekmektedir. Bolu'nun nesi meşhur sorusuna göz kamaştırıcı doğaya sahip Abant Gölü cevabı verilebilir. Birçok alternatife sahip bu güzel Karadeniz şehri en çok Bolu nesiyle meşhur olmuştur bu içeriğimizde inceleyelim.
Sucuk ekmek bölgenin en meşhur lezzetlerinden. Abant'ta ne yenir sorunuzun esas cevabı ise elbette alabalık olacaktır. Sadece burada yetişen kırmızı ve iri benekli balıkların tadına bakmadan kesinlikle dönmemelisiniz. Güveçte ve mangalda pişirilen alabalıkları göl manzaralı restoranlarda yiyebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Ovmaç Çorbası, Kızılcık Tarhana Çorbası, Tarhana Çorbası, Nohutlu Çorba, Yayla Çorbası, Yoğurtlu Bakla Çorbası, İmaret Çorbası, Çiğ Börek, Kabaklı Gözleme, Acı Su Bazlamacı, Çantıklı Pide, Etli Mantı, Ekmek Aşı, Patatesli Köy Ekmeği, Kedi Batmaz, Mantar Sote, Orman Kebabı, Kaldırık Dolması, Kaşık Sapı, Mengen Pilavı, ...
Abant gölü ekim/Kasım aylarında gelinicek en güzel yerlerden biri.. doğayla iç içe olmak, şehir stresinden uzaklaşmak, huzura doymak ve doğanın sonbahara gecerkenki bu renk değişimine şahit olmak için mükemmel bir seçim.
Meşrutiyet ilan edildiğinde Bolu Kastamonu'ya bağlı olduğundan, ilk Bolu Mebusları Kastamonu mebusları arasında yer almıştır. II. Meşrutiyetten (1908) Cumhuriyet dönemine kadar bağımsız sancak olarak yönetilen Bolu, 1923'te Vilayet haline getirildi.
Bolu yemekleri arasındaki en tatlı lezzet Bolubeyi tatlısıdır. Profiterole benzeyen bu lezzet, çok az çikolata sosu ve Mudurnu saray helvası eklenerek servis edilen kremalı hamur toplarından oluşur.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülkenin en pahalı şehirlerini açıkladı. Listeye göre Batı Karadeniz'de bulunan Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce en pahalı ilk 8 şehir içine girdi.
Bolu'da birincil olarak hububat yetiştirildiğini belirten Vali Baruş, “Bolu Ovasında buğday ve arpanın yanında özellikle patates üretimi önde gelen üretim alanlarına sahip.
Cennet göl olarak bilinen aynı zamanda bir çok yayında Abant Gölü ile karıştırılan, Bolu merkeze sadece 13 km. uzaklıkta şirin bir doğa harikası.
Bu yüzden Bolu'nun da içinde bulunduğu Kuzeybatı Anadolu'ya "Bithynia" denilmiştir. Bithynler tarafından Salonia Campus denilen Bolu Ovası ve çevresinin adı Romalılar tarafından “Claudio Polis” olarak değiştirilmiştir. Bolu isminin de “Polis”ten geldiği sanılmaktadır.
Bolu'nun Göynük ilçesinde kökeni Orta Asya'ya dayanan uğut tatlısını geleneksel yöntemlerle yapmayı sürdüren İsmail ve Müşerref Ünaler çifti, müşterilerinin damağını tatlandırıyor.
İlimizin Tarihçesi. Bolu'nun ilk sakinleri Hititlerdir. M.Ö. 1211 senelerinde bütün Hitit toprakları gibi Bolu da Frigyalıların eline geçti.
İlhanlı Devri kaynaklarına göre Mengen/Mangan, Men/Man kökünden türetildiği, bir diğer görüşe göre de ismin İsfendiyaroğulları, Candaroğulları ya da Osmanlıdan geldiği sanılmaktadır.
Bolu'nun Gerede ilçesi, doğal güzellikleriyle öne çıkıyor.
Ordu'nun Perşembe ilçesi, Karadeniz'in huzurlu atmosferini sunuyor. İzmir'in Foça ve Çeşme ilçeleri, Ege'nin serin sularını ve sıcak atmosferini yaşatıyor.
Mengen, Bolu'ya bağlı ve doğal güzellikleri ile öne çıkmış bir İlçedir. Bolu merkezinden 50 kilometre doğuda bulunan bu ilçe, yıl boyunca doğal güzellikleri sayesinde dünyanın her yerinden turist ağırlamaktadır. Yayla turizmi oldukça gelişmiş bir yerdir. Kampçılar ve doğa severlerin sıkça tercih ettiği bir ilçedir.
İlçemiz sınırları içerisinde irili ufaklı çok sayıda göl ve göletler bulunmakta olup, Şirinyazı (Bürnük) Göleti'nde aynalı sazan ve gökkuşağı alabalık türü yaşamaktadır.
Abant Tabiat Parkı 2022 ücretleri şu şekildedir;
Kişi başı giriş ücreti: 11₺ Kişi başı indirimli giriş ücreti: 5.50₺ Bisiklet ile giriş ücreti: 11₺ Motorsiklet ve ATV ile giriş ücreti: 22₺
Bolu Abant Milli Tabiat Parkına giriş ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı. Bir otobüsün Abant'a giriş ücreti 300 liradan 600 liraya çıkartıldı.
Kıyafetlerini aksesuarlarla süslemişler, duygu ve düşüncelerini nakışla oya ile dile getirmişlerdir. Bolu yöresinde alaca don, gömlek, fistan, üçetek, fermene, el dokuması giysilerdir. Bu giysiler az da olsa günümüzde kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri